Naar Canada reizen zonder creditcard

Naar Canada reizen zonder creditcard

Canada is een echt creditcard land. Dit betekent dat de inwoners van Canada gewend zijn om hun aankopen met een creditcard te betalen. Restaurantbezoeken maar ook gewone dagelijkse boodschappen. In Amerika is dat niet anders. In Nederland echter is men helemaal niet gewend om regelmatig met een creditcard te betalen. Wij betalen doorgaans met een pinpas. Reizen in Canada zonder creditcard kan dan ook wel eens voor problemen zorgen. Er zijn gelukkig oplossingen als u geen creditcard heeft en toch naar Canada wilt. Zo bestaan er zogenaamde prepaid creditcards. Vergelijk een prepaid creditcard met een prepaid telefoon waarop u tevoren geld stort zodat u kunt telefoneren. En prepaid creditcard werkt hetzelfde: u vult de prepaid creditcard met geld en vervolgens kunt u de creditcard gebruiken voor aankopen in Canada. U mag Canada niet bezoeken zonder visum en voor de aanvraag daarvan is meestal een creditcard vereist. Bij ons kunt u echter zonder problemen een eTA Canada aanschaffen ook al heeft u geen creditcard. U kunt namelijk het eTA betalen met behulp van onder meer iDEAL, PayPal of per overschrijving.

Niet iedereen heeft een creditcard

Hoewel het bezit van een creditcard voor veel mensen gebruikelijk is, zijn er ook mensen die geen creditcard willen aanschaffen of niet kunnen aanschaffen. Denk in het laatste geval aan mensen die te weinig of onregelmatige inkomsten hebben, bijvoorbeeld zzp’ers. Er is ook een groep mensen die pertinent geen geld wil uitgeven dat zij niet hebben en dus geen gebruik wil maken van een creditcard. Voor mensen die niet in aanmerking komen voor een creditcard of geen creditcard willen hebben, biedt de prepaid creditcard uitkomst. Zo kunnen zij toch gebruik maken van de mogelijkheden van een creditcard als zij naar Canada of Amerika willen reizen, landen waar het gebruik van een creditcard een dagelijkse gewoonte is. U kunt uw hotelrekening of restaurant rekening betalen met de prepaid creditcard, of afrekenen in kledingwinkels en souvenirwinkels.

Reis voorbereiden zonder creditcard

Als u van plan bent om zonder creditcard naar Canada te reizen, dan kunt u vooraf al veel zaken regelen. Stippel uw reis uit en boek alvast de hotels en betaal deze via iDEAL. Ook de autohuur kunt u vaak al vanuit Nederland betalen. Canada kent een visumplicht en uw visum dient u al voor vertrek te regelen. Reizigers uit Nederland en België kunnen in veel gevallen, als zij voldoen aan de voorwaarden, gebruik maken van het eTA Canada.  Dit elektronische visum, ook wel elektronische reistoestemming, kan geheel online worden aangevraagd en u kunt op verschillende manieren betalen. Voor de aanvraag van het eTA Canada heeft u bij ons dan ook geen creditcard nodig. Houd er rekening mee dat u het eTA Canada al in uw bezit moet hebben op het moment dat u incheckt op het vliegveld. Al in Nederland wordt gecontroleerd of u een geldig visum heeft. Zo niet, dan kunt u niet mee op de vlucht.

eTA Canada aanvragen

De aanvraag voor een eTA Canada kan geheel online door middel van het invullen van een aanvraagformulier. U betaalt ook online en ontvangt het eTA via de e-mail. U hoeft er dus niet voor naar de ambassade en u hoeft ook niet over een creditcard te beschikken. Vrijwel alle aanvragen van het eTA worden direct goedgekeurd en nog dezelfde dag aan u toegekend. Het kan echter ook wat langer duren, maximaal 72 uur en daarom is het verstandig om uw eTA Canada tijdig aan te vragen. Gaat u al heel snel op reis of bent u vergeten en eTA aan te vragen, dan kunt u ook kiezen voor een spoedaanvraag. U heeft uw eTA Canada dan vaak al binnen 20 minuten in uw e-mailbox. De kosten van het eTA Canada bedragen vanaf €19,95 per persoon. Elke reiziger heeft een eigen eTA Canada nodig, ook (kleine) kinderen.

Algemene informatie eTA Canada

Het eTA Canada is alleen geschikt voor reizen met bepaalde reisdoelen. U kunt met een eTA voor een vakantie naar Canada, voor het bezoeken van vrienden of familie, voor zakenreizen en voor korte studiereizen. U mag in Canada niet gaan werken met een eTA. U heeft ook een eTA nodig als u alleen wilt overstappen op een Canadese luchthaven.

Het eTA Canada is vanaf het moment van uitgifte 5 jaar geldig en u mag maximaal 6 maanden aaneengesloten in Canada verblijven. U mag binnen de geldigheidsduur van het eTA wel meerdere keren naar Canada reizen. U dient op het moment dat u in Canada aankomt in het bezit te zijn van een retourticket of een doorvlucht ticket. Houd er rekening mee dat uw paspoort voldoende lang geldig dient te zijn. Is uw paspoort verlopen, dan is ook uw eTA niet langer geldig. Op het moment dat u vertrekt uit Canada dient uw paspoort nog minimaal één dag geldig te zijn. Lees alles over de geldigheid van het eTA op onze speciale pagina over dit onderwerp.

Verlenging van een eTA Canada is niet mogelijk maar u kunt wel een nieuwe eTA aanvragen. Reist u alleen via Canada naar Amerika, of andersom, dan heeft u zowel een eTA Canada als een ESTA Amerika nodig. Dit geldt alleen voor vliegreizen en niet voor reizen per boot of auto.