Strengere regels voor ESTA en ETA

Strengere regels voor ESTA en ETA

Reizigers die naar de Verenigde Staten willen reizen hebben een ESTA Amerika nodig. Wilt u naar Canada dan heeft u een ETA Canada (ook wel eTA) nodig. Dit zijn digitale visums, ook wel elektronische visums genoemd, waarmee u toegang heeft tot het desbetreffende land. In dit artikel leest u met welke regels u te maken krijgt en aan welke voorwaarden u moet voldoen als u een ESTA of ETA wilt aanvragen. Zowel Amerika als Canada hanteren strenge regels voor het e-visum en het kan zelfs voorkomen dat u ondanks uw ESTA of ETA toch de toegang wordt geweigerd. Dit kan voorkomen als blijkt dat u bij het invullen van het aanvraagformulier niet helemaal eerlijk bent geweest of verkeerde informatie heeft verstrekt. Zorg er dus voor dat alle informatie klopt én dat uw paspoort in orde is.

ESTA Amerika: zorg dat u geïnformeerd bent

Wilt u een ESTA Amerika of ETA Canada aanvragen, zorg er dan voor dat u goed op de hoogte bent van de regels. Anders dan in Nederland, is in de Verenigde Staten het roken of in het bezit hebben van wiet verboden. Er kunnen strenge straffen op staan. Daarnaast het ook verboden om zomaar zaken als messen en wapens te vervoeren. Ook dierlijke resten mogen niet zomaar worden ingevoerd en ook met voedsel moet men uitkijken. Volgens de mening van de Verenigde Staten zijn plantaardige en dierlijke resten niet ongevaarlijk omdat deze ziektes in het ecosysteem kunnen veroorzaken. Als men toch dergelijke zaken het land binnenbrengt kan daarop een flinke straf staan, meestal in de vorm van een boete. Heeft u in het vliegtuig eten gekregen laat resten dan achter en neem ze niet mee het vliegtuig uit. Strengere straffen staan op het meenemen van alcohol en drugs. Men kan worden gearresteerd en aangeklaagd. Neem daarom dergelijke zaken niet mee, ook geen resten en ook niet in uw koffer.

Kijk op de pagina veelgestelde vragen ESTA Amerika voor uitgebreide informatie over het ESTA.

ETA Canada: wat is verboden

Voor Canada gelden strenge toelatingseisen. Zo is het bezit van wiet verboden en dient u eerlijk te zijn over een eventueel strafblad. In Canada worden strafbare zaken DUI’s genoemd: veroordelingen in welk land dan ook vallen daar onder. Heeft u in het verleden een misdrijf gepleegd dan is de kans groot dat u de toegang tot Canada wordt ontzegd. Meestal gaat het dan om seksuele misdragingen of geweldsmisdrijven. In sommige landen geldt dat als men de straf als gevolg van een veroordeling heeft uitgezeten, de veroordeling verder weinig tot geen effect meer heeft. In Canada is dit anders. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor dronkenschap in het verkeer. Een eerdere veroordeling in een ander land kan betekenen dat u Canada niet in mag. Dit geldt ook voor strafzaken die nog tegen u lopen. Canada hanteert dit strenge beleid omdat in het verleden mensen naar Canada zijn gevlucht in een poging een veroordeling voor een strafbaar feit te ontlopen. Heeft u persoonlijk te maken met een dergelijke situatie neem dan contact op met een immigratie advocaat.

Kijk op de pagina veelgestelde vragen ETA Canada voor uitgebreide informatie over het ETA.

Informatie aanvraag ESTA Verenigde Staten

U gaat binnenkort naar de Verenigde Staten, voor toeristische doeleinden of voor zaken. Inwoners van landen die tot het Visa Waiver Program behoren kunnen volstaan met een ESTA en hoeven geen speciaal visum aan te vragen. Het Visa Waiver Program bestaat al sinds 1986 maar de voorwaarden zijn sinds de aanslag op het World Trade Center in 2001 gewijzigd. Vanaf dat moment wordt elke reiziger die de USA betreedt gecontroleerd. Aanvankelijk bij aankomst met behulp van het I-94 formulier, sinds 2009 met de ESTA die vooraf moet worden aangevraagd.

Een ESTA Amerika kunt u eenvoudig online aanvragen door middel van het invullen van een formulier. U dient alle vragen op het formulier naar waarheid in te vullen. Het invullen van het formulier kost niet meer dan 5 minuten tijd en u kunt eenvoudig een ESTA aanvragen voor meerdere personen. De kosten van het ESTA bedragen € 29,95 per persoon. Elke reiziger uit uw gezelschap dient een eigen ESTA te hebben, ook (kleine) kinderen. Als u haast heeft met de aanvraag dan kunt u kiezen voor een aanvraag ESTA met spoed, tegen een geringe bijbetaling. Bij een spoedaanvraag nemen wij uw aanvraag binnen 15 minuten in behandeling en kunt u in principe omgaand de ESTA via e-mail ontvangen. Een normale aanvraag duurt 1 tot 4 uur en maximaal 72 uur.

Informatie aanvraag ETA Canada

Als u naar Canada gaat met vakantie dan dienen reizigers uit visumvrijgestelde landen (waaronder Nederland en België) sinds 2016 te beschikken over een ETA Canada. U kunt de ETA eenvoudig online aanvragen en dient de vragen op het formulier naar waarheid te beantwoorden. Een ETA Canada is 5 jaar geldig en kost € 19,95 per persoon. Verloopt uw paspoort in die 5 jaar dan verloopt ook de geldigheid van het ETA. U dient dan een nieuw paspoort én een nieuwe ETA aan te vragen. Net als een ESTA Amerika kunt u ook een ETA Canada met spoed aanvragen en krijgt u omgaand het ETA per email toegezonden. Als u een normale aanvraag doet heeft u het ETA doorgaans dezelfde dag in uw mailbox maar in bepaalde gevallen kan dat tot maximaal 72 uur duren.

U kunt op de website een schat aan informatie vinden over het ESTA Verenigde Staten en over het ETA Canada. Op de pagina’s veelgestelde vragen vindt u antwoorden op de meest voorkomende vragen. Heeft u nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen per telefoon of per email. Ook voor een spoedaanvraag ESTA of ETA zijn wij 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.