Toerisme Canada groeit

Toerisme Canada groeit

De overheid van Canada heeft zich voorgenomen om Canada een van de meest bezochte landen ter wereld te maken. Er wordt dan ook veel gedaan om het toerisme te bevorderen. Dat deze maatregelen succesvol zijn, mag wel blijken uit het feit dat het toerisme in Canada voortdurend flink toeneemt. Voor het tweede jaar op een rij heeft Canada haar toerismerecord verbroken. In 2018 kwamen er alleen al uit de Verenigde Staten 6,7 miljoen toeristen naar Canada. Dit is meer dan 30% van het totale toerisme in het land. Canada wordt bezocht door toeristen uit alle windstreken: vanuit Europa maar ook vanuit China, Australië, India, Japan en Mexico. Voor reizigers uit Nederland en België geldt dat zij voor een bezoek aan Canada in het bezit moeten zijn van een visum. In veel gevallen kunnen zij gebruik maken van het elektronisch visum: het eTA Canada. Hoeveel Nederlandse en Belgische reizigers zich onder het massale toerisme naar Canada bevinden is niet bekend.

Effecten van het toegenomen toerisme

De groei van de toeristische sector in Canada brengt grote voordelen mee voor het land. Het is belangrijk en goed voor de economie. In Canada zijn duizenden Canadezen actief in de toeristische sector en met name mensen met een middeninkomen profiteren van de economische groei. Alleen al in 2018 werden bijna 750.000 banen gecreëerd waarmee een omzet van ruim 100 miljard Canadese dollar was gemoeid. De afgelopen jaren heeft de Canadese overheid veel geld geïnvesteerd in onder meer het aanleggen van nieuwe vliegroutes waardoor het land vanuit de hele wereld goed bereikbaar is. De mogelijkheid om een eTA Canada aan te vragen draagt ook bij aan de groei van het toerisme. Reizigers hoeven dan namelijk niet naar de ambassade om een visum aan te vragen maar kunnen gewoon vanuit huis, geheel online hun visum regelen. Een aantrekkelijk alternatief voor het gewone visum. Het is niet alleen sneller en comfortabeler maar ook goedkoper en het scheelt u reistijd en reisgeld om naar de ambassade te gaan. Hieronder leest u meer over de voorwaarden en de geldigheid van het eTA Canada.

eTA Canada

Wilt u vanuit Nederland of België een bezoek brengen aan Canada dan kunt u in veel gevallen volstaan met de aanvraag van een eTA Canada. Dit elektronische visum kunt u online aanvragen en betalen en wordt u per e-mail toegezonden. Zonder eTA Canada kunt u niet inchecken op het vliegveld dus u dient voordat de reis begint het eTA aan te vragen. De kosten bedragen vanaf €19,95 en het visum is 5 jaar geldig. De geldigheid vervalt als uw paspoort eerder verloopt dus houd hier rekening mee. Soms is het verstandig om eerst een nieuw paspoort aan te vragen en vervolgens het eTA Canada zodat u zolang mogelijk van de geldigheidsduur van 5 jaar kunt profiteren.

Aanvraag eTA

De aanvraag van een eTA Canada kunt u doen met behulp van een formulier. Dit formulier is geheel in het Nederlands en het kost minder dan 5 minuten om het formulier in te vullen. Reizen er meer mensen mee? U kunt dan direct voor elk lid uit uw reisgezelschap een eTA aanvragen en hoeft niet steeds opnieuw de algemene gegevens in te vullen. Iedereen heeft een eigen eTA nodig, ook kleine kinderen. Zij hebben ook een eigen paspoort nodig. Vul het formulier zorgvuldig in want de gegevens van paspoort en eTA moet volledig overeenstemmen. Het is niet toegestaan met een ID kaart te reizen of een eTA aan te vragen.

Voorwaarden en geldigheid eTA Canada

Zoals hiervoor al aangegeven is het eTA Canada 5 jaar geldig of korter als uw paspoort eerder verloopt. Een voorwaarde is dat u per vliegtuig arriveert in Canada. Komt u over land of per boot aan in Canada, dan heeft u geen eTA nodig. Het is aan te bevelen al over een retourvlucht te beschikken zodat u kunt aantonen dat geen plannen heeft voor illegaal verblijf.  Stapt u alleen over op een Canadese luchthaven? Ook dan heeft u een eTA nodig.
Bij aankomst beslist de Canadese douane hoe lang u in Canada mag blijven. Doorgaans is dit maximaal 6 maanden. Op het moment dat u Canada weer verlaat moet uw paspoort nog steeds geldig zijn, minimaal nog een dag.

Het eTA Canada is bedoeld voor toeristische reizen. U mag met een eTA niet gaan studeren of werken in Canada. Wel mag u met een eTA reizen voor zakelijke doeleinden. Bijvoorbeeld om klanten te bezoeken of deel te nemen aan een zakelijke bijeenkomst.

Nadat u uw aanvraag heeft ingediend controleren wij deze op belangrijke punten. De levertijd is doorgaans heel kort, vaak heeft u het eTA al dezelfde dag in huis. Er zijn echter uitzonderingen dus wacht met de aanvraag niet tot het laatste moment. Bent u vergeten een eTA aan te vragen of vertrekt u heel onverwacht naar Canada, dan kunt u ook kiezen voor een spoedaanvraag. Wij nemen uw aanvraag dan binnen een kwartier in behandeling. Dit is 7 dagen per week, 24 uur per dag mogelijk.

De betaling van het eTA Canada kan zowel per iDEAL als per Mister Cash en via PayPal. Het is ook mogelijk via een overboeking te betalen maar dan kan het wat langer duren voordat wij uw aanvraag in behandeling nemen. Wij wachten dan eerst tot uw betaling is ontvangen. Het eTA ontvangt u per email en dient u uitgeprint mee te nemen.