Kosten visum Egypte stabiel

Kosten visum Egypte stabiel

 

De laatste jaren is het toerisme in Egypte dramatisch gedaald. Toch heeft de Egyptische overheid in 2017 besloten de kosten voor het toeristenvisum te verhogen. Aanvankelijk werd de verhoging nog uitgesteld, nadat er protestgeluiden waren te horen vanuit de reisbranche. De Egyptische overheid was van plan ook in 2018 over te gaan tot een prijsverhoging van het visum maar dat plan lijkt voorlopig weer van de baan. Dit betekent dat het e-visum Egypte in 2018 niet wordt verhoogd en nog steeds € 34,95 kost voor een enkel bezoek. Wilt u vaker naar Egypte reizen dan betaalt u € 64,95 per e-visum. Voor beide varianten van het e-visum geldt dat het visum 90 dagen geldig is en u in die periode maximaal 30 dagen aangesloten in het land mag verblijven.

 

Momenteel is reizen naar Egypte weer in trek. In verband met de veiligheid is het belangrijk de nieuwsberichten te blijven volgen. Voor wat betreft de veiligheid in Egypte kunt u meer informatie vinden op deze pagina. Voor Egypte geldt nog steeds een verhoogd risico op aanslagen maar in de badplaatsen is het doorgaans veilig. De Egyptische autoriteiten hebben verscherpte maatregelen genomen en u dient te allen tijde aanwijzingen van de autoriteiten op te volgen.

 

Met een e-visum naar Egypte

 

Als u over een e-visum Egypte beschikt dan kunt u zonder problemen op de luchthaven doorreizen naar uw hotel. Als u zonder visum het land betreedt dan moet u ter plekke een visum aanvragen en dat kan u veel tijd kosten. U kunt daardoor ook de aansluiting naar uw hotel (transfer) missen.

 

Vraag daarom ruimschoots voordat uw reis naar Egypte begint een e-visum aan. Voor elke reiziger, dus ook voor kinderen, is een apart e-visum nodig. De aanvraag voor een visum Egypte duurt slechts 5 minuten en u hoeft geen documenten mee te sturen. U kunt het aanvraagformulier e-visum Egypte online invullen en het formulier is geheel in het Nederlands.

 

U kunt het visum het beste één of twee weken voor uw vertrek naar Egypte aanvragen. Kies uit twee mogelijkheden: een single entry visum of een multiple entries visum.

Het verschil tussen deze twee visums is dat u bij een single entry visum eenmalig Egypte binnenkomt. U maakt dus één reis. Wilt u vaker Egypte in en uit reizen dan heeft u een multiple entries visum nodig.

 

Zowel het single entry visum als het multiple entries visum is 90 dagen geldig. Met het single entry visum kunt u eenmaal naar Egypte reizen en maximaal 30 dagen in het land verblijven.

Met het multiple entries visum kunt u meerdere keren naar Egypte reizen en mag u bij ieder verblijf eveneens maximaal 30 dagen in het land verblijven. U mag daarbij de 90 dagen geldigheid van uw e-visum niet overschrijden.

 

Aanvullende voorwaarden bezoek aan Egypte

 

Op het moment dat u arriveert in Egypte dient u naast het e-visum nog over een aantal andere documenten te beschikken en deze te kunnen tonen. Wat u precies mee moet nemen hangt af van het doel van uw bezoek aan Egypte.

 

In alle gevallen geldt dat uw paspoort bij aankomst in Egypte nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn. U kunt na de aanvraag voor een e-visum uw paspoort niet vernieuwen omdat het e-visum moet zijn aangevraagd met het paspoort waarmee u Egypte binnen reist. Verloopt uw paspoort binnen 8 maanden na uw bezoek aan Egypte en heeft u al een e-visum aangevraagd? U dient dan eerst een nieuw paspoort aan te vragen en vervolgens opnieuw een e-visum aan te vragen. Dit geldt voor alle reizigers uit uw gezelschap.

Ook dient u bij elk bezoek aan Egypte, of u nu als toerist, voor familiebezoek of voor zakelijke doeleinden naar Egypte gaat, het e-visum in geprinte versie te kunnen tonen. Tenslotte moet u ook kunnen laten zien hoe en wanneer u doorreist of het land weer zult verlaten (retourvlucht).

 

Gaat u als toerist naar Egypte? U dient dan bij aankomst in Egypte de bevestiging van uw hotelreservering of een reisschema te kunnen tonen.

Gaat u op bezoek bij familie? U moet dan een (uitnodigings)brief kunnen laten zien van de familie die u gaat bezoeken.

Als u voor zakelijke doeleinden naar Egypte reist dan moet u een (uitnodigings)brief kunnen laten zien van het bedrijf dat u wilt bezoeken. U mag met het e-visum niet gaan werken in Egypte.

 

Procedure aanvragen e-visum

 

Het aanvragen van een e-visum voor Egypte neemt slechts 5 minuten tijd, kan geheel online, in het Nederlands, en u hoeft niets mee te sturen. Omdat u ook direct kunt betalen, met iDEAl of met Mister Cash, kunnen wij uw aanvraag direct in behandeling nemen. U krijgt het e-visum vervolgens toegezonden via een e-mail, doorgaans binnen 72 uur!

 

Zorg dat u tijdens het invullen van het aanvraagformulier voor het e-visum Egypte de paspoortgegevens van alle reizigers waarvoor u een visum wilt aanvragen bij de hand heeft. U kiest eerst tussen een single entry visum (€34,95) of multiple entries visum (€64,95) waarna u in het betreffende formulier komt.

U kunt ons dagelijks (7 dagen per week) vragen stellen per e-mail en per telefoon over het e-visum Egypte of voor vragen over het formulier. Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft.

U kunt ook antwoorden op de meest voorkomende vragen over het e-visum Egypte vinden op onze speciale pagina veelgestelde vragen.

 

Prachtig Egypte

 

Egypte is al vele jaren een zeer populaire vakantiebestemming. Het is dan ook een land met ongekende mogelijkheden. Het warme en zonnige klimaat en de aanwezigheid van historische bezienswaardigheden waaronder de typerende piramides bijvoorbeeld. Ook onder duikliefhebbers is Egypte een geliefd reisdoel, mede dankzij het aanwezige koraal en het rijke onderwaterleven in onder meer de Rode Zee.

Egypte is dan ook voor een belangrijk deel afhankelijk van de inkomsten uit toerisme. Gelukkig laat het geweld in Egypte een afnemende tendens zien en is reizen naar de badplaatsen redelijk veilig. Natuurlijk bepaalt u zelf of u naar Egypte wilt reizen en blijft u zelf verantwoordelijk voor uw veiligheid. Besluit u binnenkort te gaan genieten van de rijkdommen van Egypte vraag dan tijdig uw e-visum aan.