Vraag uw e-visum Egypte tijdig aan

Vraag uw e-visum Egypte tijdig aan

Steeds meer landen maken voor toeristische en zakelijke reizen gebruik van het elektronische visum (e-visum). Dit betekent echter niet dat de voorwaarden zoals geldigheid en levertijd van een e-visum steeds hetzelfde is. Ieder land mag zelf bepalen wat de regels zijn voor hun e-visum. Hoewel de meeste elektronische visums heel snel worden geleverd, soms nog dezelfde dag, is dat bij het e-visum Egypte niet het geval. Het is daarom belangrijk om tijdig een elektronisch visum voor een bezoek aan Egypte aan te vragen. Bent u van plan om in dit prachtige land bijvoorbeeld de piramides te gaan bekijken, dan dient u minimaal een week tevoren het e-visum aan te vragen. Het liefst eerder. Ook als u voor zaken naar Egypte gaat is het belangrijk tijdig een visum aan te vragen. Het best start u met uw aanvraag al enkele weken voor vertrek omdat er ook voorwaarden worden gesteld aan uw paspoort en u over informatie over de reis zelf moet beschikken en deze dient mee te zenden bij uw aanvraag.

Levertijd visum Egypte

Nadat u het aanvraagformulier voor het e-visum Egypte heeft ingevuld en met de benodigde bijlagen naar ons heeft verzonden, duurt het minimaal 2 tot 4 werkdagen voordat u het visum per e-mail ontvangt. Het kan echter ook langer duren. Dit komt omdat de Egyptische overheid alle aanvragen handmatig in behandeling neemt. Zeker in tijden van drukte kan het dus langer duren voordat u het e-visum ontvangt. Dit kan wel een week duren. U kunt het visum gerust ruim van tevoren aanvragen want uw aanvraag wordt door de Egyptische overheid pas 30 dagen voordat u in Egypte arriveert in behandeling genomen.

Weet u al lang van tevoren dat u naar Egypte gaat, maak dan van de mogelijkheid gebruik om heel tijdig een visum aan te vragen. Daarbij dient u ook over gegevens over de reis te beschikken en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog lang genoeg geldig is. Het is belangrijk dat u de geldigheid van uw paspoort ruim van tevoren controleert zodat u indien nodig het paspoort kunt vernieuwen. Een ID-kaart of noodpaspoort zijn geen geldige documenten om een e-visum Egypte mee aan te vragen. Het visum zal u dan worden geweigerd.

De geldigheid van het e-visum Egypte

Het e-visum Egypte is 90 dagen geldig vanaf het moment van uitgifte. Binnen deze periode van 90 dagen mag u maximaal 30 dagen in het land verblijven. Er zijn twee soorten visums: en single entry visum en een multiple entry visum. Met een single entry visum mag u eenmaal het land binnen reizen. Met een multiple entry visum mag u meerdere keren het land binnen reizen. Wat de geldigheidsduur en maximale verblijfsduur betreft maakt het geen verschil voor welk visum u kiest. In beide gevallen is het visum 90 dagen geldig en mag u in totaal maximaal 30 dagen in Egypte verblijven.
Het single entry visum kost €34,95 per persoon het multiple entry visum kost €69,90 per persoon. Deze tarieven zijn inclusief consulaire kosten. Elke reiziger heeft een eigen visum Egypte nodig en ook een eigen paspoort. Dit geldt ook voor (kleine) kinderen.

De voorwaarden van het visum Egypte

Voor de aanvraag van een e-visum Egypte dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden. Allereerst geldt dat niet iedereen in aanmerking komt voor een e-visum. Reizigers met een Belgisch of Nederlands paspoort komen hier doorgaans wel voor in aanmerking. Uw paspoort moet lang voldoende lang geldig zijn, minimaal 6 maanden op het moment dat u Egypte binnen reist. Verloopt uw paspoort eerder, dan dient u dus eerst een nieuw paspoort aan te vragen waarna u het visum Egypte kunt aanvragen. Elk lid van het reisgezelschap heeft een eigen visum en eigen paspoort nodig. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
Een andere voorwaarde is dat u minimaal één hotelovernachting moet hebben geboekt. De gegevens van deze boeking zendt u mee bij uw aanvraag voor het e-visum. Afhankelijk van uw reisstoel dient u ook te beschikken over andere documenten. Deze documenten kunt u meenemen bij uw handbagage. Zo dient u een reisschema bij u te hebben en een uitnodigingsbrief indien u familie of vrienden gaat bezoeken. Dit mag een korte brief zijn maar moet wel de naam en het adres van degene die uitnodigt bevatten. Ook uw eigen naam en adres dienen in deze brief te zijn vermeld. Reizen er meerdere personen mee, dan dienen alle namen van degenen die zijn uitgenodigd te worden vermeld. Ook de datum waarop de reis zal plaatsvinden moet in de uitnodigingsbrief staan.
Soortgelijke voorwaarden gelden ook voor zakelijke reizen naar Egypte. Met een e-visum Egypte mag u wel voor zaken naar Egypte, maar niet om er te gaan werken.

Het reisschema, dat u uitgeprint mee moet nemen, moet een overzicht bevatten van geboekte vluchten en hotelreserveringen én de data waarop deze plaatsvinden.
De aanvraag voor een e-visum Egypte vraagt enige voorbereiding en ook de toekenning van het visum kost enige tijd. Toekenning kan wel een week duren. Het is belangrijk om tijdig met de aanvraag van uw visum Egypte aan de slag te gaan.

Aanvraagformulier en betaling e-visum Egypte

Het elektronisch visum voor Egypte kunt u aanvragen door middel van een aanvraagformulier. Invullen van het formulier duurt slechts 5 minuten en kan geen heel in het Nederlands. Voor de betaling van uw visum heeft u geen creditcard nodig. U kunt betalen met iDEAL of Bancontact en direct afrekenen. Ook het e-visum zelf ontvangt u online, via uw e-mail. U hoeft voor het visum Egypte dus niet naar de ambassade maar kunt deze geheel vanuit huis aanvragen. Wij zijn dagelijks, ook in het weekend bereikbaar per telefoon en e-mail voor vragen over uw e-visum Egypte.