Aanvraag visum India niet zo moeilijk als gedacht

Aanvraag visum India niet zo moeilijk als gedacht

Er zijn een aantal landen die berucht zijn om de visumaanvraag. Het aanvragen van een elektronisch visum voor een bezoek aan deze landen zou heel moeilijk, zo niet onmogelijk zijn. India is een van deze landen en staat zelfs op de vierde plaats in de top 20 meest moeilijke landen om een visum aan te vragen. Het gaat dan om het elektronische visum, het e-visum India dat in drie varianten te koop is. Als u kiest voor het aanvragen van een e-visum India op onze website dan heeft u niet te maken met de problemen die het aanvragen van het visum India met zich mee kan brengen. De reden hiervoor is dat wij gebruik maken van een ander systeem waardoor de problemen bij het aanvragen worden omzeild. Aanvragen van een e-visum India kost u slechts 15 minuten en u hoeft er de deur niet voor uit. De kosten van het visum zijn vanaf €114,95 per persoon.

Visum India aanvragen zou problematisch zijn

Een bekende reiswebsite omschrijft het aanvragen van een visum India als uiterst problematisch. Volgens deze reiswebsite komt dat door het systeem waarin de aanvraag moet worden gedaan. India is zelf overigens van mening dat het nieuwe systeem juist veel eenvoudiger en sneller is maar de bekende reiswebsite stelt dat dit niet het geval is. Sterker, het zou nu juist moeilijker zijn om een e-visum India aan te vragen dan voorheen. Zo zou het online visum systeem op sommige besturingssystemen niet werken en zou het niet mogelijk zijn om een aanvraagformulier volledig af te ronden. De aanvraag loopt vast en is tenslotte zelfs onmogelijk. Ook het betalingssysteem dat is gekoppeld aan de visumwebsite zou regelmatig onbereikbaar zijn waardoor de visumaanvraag niet kan worden afgerond. De conclusie van de reiswebsite is dan ook dat het vrijwel onmogelijk is om een elektronisch visum India aan te vragen. Alleen landen zoals Nigeria en Brazilië zouden een nog slechter systeem hebben om een visum aan te vragen. Deze landen stellen daarnaast ook strenge eisen aan de visumaanvraag. Zo moet u bijvoorbeeld voor een visum voor Turkmenistan beschikken over een uitnodiging van een inwoner van het land zelf.

De aanvraag voor het visum India is niet zozeer ingewikkeld of moeilijk als gevolg van strenge visumvoorwaarden maar is geheel te wijten aan de infrastructuur van het systeem waarop de visumaanvraag moet worden gedaan.

Hulp bij de visumaanvraag voor India

Als u het e-visum India aanvraagt via onze website dan bent u verzekerd van snelheid en een soepel aanvraagproces. Daarnaast is hulp bij de aanvraag mogelijk. In eerste instantie kunt u zich het beste inlezen op onze website waar alles is te vinden over het visum India. Welke van de drie soorten visums u dient te kiezen, hoe de aanvraag gaat, hulp bij het invullen van het aanvraagformulier, uitgebreide informatie op de pagina “veelgestelde vragen” en een soepel systeem waarmee u binnen 15 minuten de aanvraag kunt afronden. Natuurlijk kunt u ook altijd contact met ons opnemen als u toch nog vragen heeft of hulp nodig heeft bij de aanvraag voor het e-visum India. Omdat wij gebruik maken van een ander systeem voor de aanvraag van het visum loopt u bij ons niet tegen de problemen aan waarover op andere websites wordt gesproken.

E-visum India snel aanvragen en snel ontvangen

De aanvraag voor het e-visum India kost u slechts maximaal 15 minuten en kan geheel online, evenals de betaling. U kunt betalen met behulp van zowel IDEAL als met behulp van Mister Cash. Ook de ontvangst van het visum gaat online. U ontvangt het e-visum per e-mail en u dient het visum uit te printen, liefst tweemaal zodat u een reserve exemplaar bij u heeft. U ontvangt het visum doorgaans binnen 2 werkdagen en maximaal binnen 4 werkdagen. U dient dan ook minimaal 4 dagen voor vertrek naar India het e-visum aan te vragen, maar liefst eerder.

Algemene informatie visum India

Voor de aanvraag van een e-visum is allereerst van belang wat het reisdoel is. Zoals gezegd zijn er drie soorten visums die u voor een bezoek aan India kunt aanvragen:

Een toeristenvisum
Een medisch visum
Een zakenvisum.

Wat deze visums met elkaar gemeen hebben is de geldigheid, deze is namelijk 120 dagen. Binnen deze geldigheidsduur van 120 dagen mag u maximaal 60 dagen in India verblijven. De 60 dagen gaan in op het moment dat u voor het eerst in India aankomt. Het e-visum is een zogenaamd double entry visum: u mag tweemaal op hetzelfde visum India binnen reizen (met het medisch visum zelfs driemaal). Handig als u een rondreis maakt in de omgeving en een buurland wilt bezoeken. De tweede (of derde) inreis moet wel vallen binnen de 60 dagen die zijn ingegaan op het moment dat u India voor het eerst binnen kwam.

Voorwaarden visum India

Om in aanmerking te kunnen komen voor het e-visum India dient u wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Uw paspoort moet bijvoorbeeld nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u India binnen reist. Zorg er dus voor dat uw paspoort nog lang genoeg geldig is voordat u het visum aanvraagt. Uw paspoort dient ook nog over minimaal twee lege visum pagina’s te beschikken. Kinderen, ook jonge kinderen moeten een eigen paspoort en eigen visum hebben.

Ook mag u alleen via bepaalde luchthavens India betreden. Informatie hierover is te vinden op de website. U kunt met het e-visum niet aankomen over land. Bij de aanvraag voor het e-visum dient u aanvullende informatie te verstrekken en deze informatie verschilt per soort visum. Zo dient u voor de aanvraag van een zakelijk e-visum India en scan van uw visitekaartje en gegevens van het bedrijf dat u in India gaat bezoeken te verstrekken. Voor het medisch visum geldt dat u een afspraak bevestiging van het ziekenhuis waar u wordt behandeld moet kunnen overleggen. Op de website kunt u uitgebreide informatie vinden over alle voorwaarden voor het visum India en over de geldigheid daarvan.