Langer verblijf in India mogelijk met visum

Langer verblijf India mogelijk

India hanteert nieuwe visum regels waardoor het in bepaalde gevallen mogelijk is langer in India te verblijven dan voorheen. Volgens de oude regels kon men maximaal 30 dagen in India verblijven, het huidige e-visum maakt het mogelijk 60 dagen in India te verblijven. Er zijn verschillende soorten visums, die eenvoudig via deze link kunnen worden aangevraagd.

U kunt de volgende visums aanvragen:

  • Visum voor toeristisch verblijf
  • Visum voor zakelijk verblijf
  • Visum voor medisch verblijf


Tijdens het invullen van het aanvraagformulier dient u verschillende vragen te beantwoorden over uw verblijf en u dient ook bepaalde bewijsstukken mee te sturen. De aanvraag voor een e-visum India kan geheel online en neemt een minuut of 5 van uw tijd in beslag. Als u vragen heeft voor of tijdens de aanvraag van het visum dan kunt u contact met ons opnemen of kijken bij de pagina veelgestelde vragen over het visum India.

Waarom is langer verblijf India mogelijk gemaakt

De Minister van Binnenlandse Zaken, Rajnath Singh, heef bekendgemaakt dat de overheid het verblijf in India aantrekkelijker wil maken. Zo worden toeristische reizen en zakenreizen eenvoudiger en kan men langer in het land verblijven waardoor ook meer potentiëleklh investeerders worden aangetrokken. Het nieuwe visum maakt het ook gemakkelijker voor toeristen om naar buurlanden zoals Bhutan te reizen en daarna weer terug te keren naar India. Het nieuwe visum is namelijk geldig voor 2 maanden én een zogenaamd double entry visum. Met een double entry visum kan tweemaal India worden binnen gereisd, binnen de periode van 60 dagen, en is geen nieuw e-visum nodig. Toeristen die willen rondreizen en daarbij ook een buurland willen bezoeken hebben hierbij natuurlijk een groot voordeel.

Extra informatie medische toeristen

Het e-medical tourist visum India geeft toeristen die naar India komen voor medische doeleinden de mogelijkheid het land in te reizen. De minister van Binnenlandse Zaken heeft aangegeven dat er speciaal extra balies zijn geopend waar medische toeristen worden geholpen nadat zij zijn aangekomen op het vliegveld. Deze balies zijn beschikbaar op de vliegvelden van Mumbai, Delhi, Kolkata, Chennai, Bengaluru en Huderebad. Daarnaast is er ook nog een ander nieuw visum geïntroduceerd: het F-visum. Met het F-visum kan men maximaal een jaar in India verblijven.

Voor de aanvraag van een e-medical visum voor India en dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. In het paspoort moeten nog minimaal twee lege visumpagina’s beschikbaar zijn. Voor uw aanvraag heeft u nodig: een bewijs van uw retourvlucht, een scan van een recente pasfoto, uw paspoort en u dient ook een afspraakbevestiging van het ziekenhuis dat u in India gaat bezoeken bij uw aanvraag te uploaden.

Extra informatie toeristisch verblijf India

Ook voor de aanvraag van een e-tourist visum dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Het paspoort moet nog beschikken over minimaal twee lege visumpagina’s. Voor de aanvraag van het e-visum heeft u verder nodig een bewijs van uw retourvlucht, een scan van een recente pasfoto en van uw paspoort. Deze informatie moet u uploaden bij uw aanvraag en u dient op te geven in welke accommodatie u verblijft (adresgegevens).

Extra informatie zakelijk verblijf India

Als u voor zakelijke doeleinden naar India wilt reizen dan dient u in het bezit te zijn van een paspoort
dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. In het paspoort moeten nog minimaal twee lege visumpagina’s beschikbaar zijn. Aanvullende eisen zijn: bewijs van een retourvlucht, een scan van een recente pasfoto, van uw paspoort en van uw visitekaartje. Deze gegevens dient u te uploaden bij uw aanvraag. Tenslotte dient u de adresgegevens van het bedrijf dat u in India gaat bezoeken op te geven.

Geldigheid e-visum India

Het nieuwe e-visum India is 120 dagen geldig en binnen deze periode mag u 60 dagen (aaneengesloten) in India verblijven. Het verblijf gaat in vanaf het moment dat men India binnen komt. Het visum is een zogenaamd double entry visum en geeft u het recht India tweemaal binnen te reizen. Als u het land verlaat dan lopen de 60 dagen wel door; u dient dus binnen de resterende periode India voor de tweede maal binnen te reizen. Het is aan te raden het e-visum niet alleen op uw tablet en/of telefoon mee te nemen maar ook in geprinte versie bij de hand te hebben.

Informatie over uw aanvraag e-visum India

Om het visum voor India aan te vragen dient u online een visumaanvraagformulier in te vullen. Voor vragen over en hulp bij het invullen van het aanvraagformulier klikt u hier.
U kunt voor meerdere personen tegelijk een visum aanvragen. Betaling geschiedt door middel van iDEAL of Mister Cash. U ontvangt het visum uiterlijk binnen 72 uur (meestal binnen 48 uur) en de kosten bedragen € 114,95 per persoon. Het is ook mogelijk een spoedaanvraag te doen.
Het e-visum is verplicht voor reizigers uit Nederland en België. Meer informatie over e-visum en over de betaling vindt u op de pagina veelgestelde vragen. U kunt ons ook altijd bereiken voor informatie en hulp bij uw aanvraag.

Na afronding van uw aanvraag ontvangt u van ons een bevestiging per e-mail waarin een overzicht staat van uw aanvraag. Wij controleren uw aanvraag en ook de door u bijgevoegde gescande documenten waarna wij uw aanvraag indienen bij de Indiase overheid.

Belangrijk: houd er rekening mee dat bij aankomst in India biometrische gegevens worden afgenomen zoals een vingerafdruk en een irisscan. De gegevens op uw e-visum dienen overeen te komen met de gegevens op uw paspoort. Als dit niet het geval is mag u India niet betreden. Verloopt uw paspoort tussentijds dan dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen en vervolgens een nieuw e-visum. Let hier dus goed op. Kinderen hebben een eigen e-visum nodig. Op de website kunt u meer informatie vinden over de veiligheid in India in het reisadvies.