Aanvullende informatie visum Kenia

Aanvullende informatie visum Kenia

Was het voorheen mogelijk bij aankomst op een internationale luchthaven in Kenia een visum te krijgen, momenteel is dat niet meer mogelijk. Deze wijziging is al ingegaan op 1 september 2015 maar we benadrukken hier nog eens dat voor een reis naar Kenia vooraf een visum moet worden aangevraagd. Gelukkig kan dat in veel gevallen geheel online en kunt u een zogenaamd e-visum Kenia aanvragen waarvoor u niet naar de ambassade hoeft. Dit scheelt u uiteraard een reisdag, reisgeld en wachttijd. Deze mogelijkheid staat open voor reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor een e-visum Kenia, neem dan contact met ons op. Wij zoeken dit graag voor u uit.

Een e-visum biedt veel voordelen

Het lijkt misschien aantrekkelijk om pas bij aankomst in Kenia een visum aan te vragen, maar dit kan nog behoorlijk tegenvallen en is momenteel ook niet meer mogelijk. U moest daarvoor op het vliegveld, na een vaak lange en vermoeiende reis, lang in de rij staan. Een groot verschil met de mogelijkheid van nu om thuis, op een moment dat het u uitkomt, een visum aan te vragen voor uw reis naar Kenia. Daarbij is het ook mogelijk om direct voor meerdere reizigers een visum aan te vragen en alles in één keer te regelen. De visumkosten zijn €79,95 per persoon en dit is inclusief consulaire kosten. Wat de geldigheid en de voorwaarden betreft van het e-visum leest u hieronder meer informatie. Ook kinderen hebben een eigen visum én paspoort nodig voor een reis naar Kenia.

Interessante informatie voor uw reis naar Kenia

Kenia is een prachtige bestemming voor een vakantie in Afrika. Het land grenst aan verschillende andere landen waaronder Ethiopië, Somalië, Oeganda en Zuid-Soedan en leent zich daardoor ook goed voor een rondreis in Afrika. Kenia heeft een tropisch klimaat en door de ligging zo dicht bij de evenaar is het praktisch elke dag even lang licht als donker. Flora en fauna De Flora en Fauna in Kenia is ongekend gevarieerd. Er zijn meer dan 80 wilde zoogdiersoorten en meer dan 1000 verschillende vogels. In een van de vele natuurparken kunt u leeuwen, luipaarden olifanten en hun neushoorns spotten. U ziet er ook veel grazende zoogdieren zoals gnoes en zebra’s. In de rivieren leven nog nijlpaarden en krokodillen.

Beste reistijd

De beste reistijd om Kenia te bezoeken is in de maanden juli en augustus hoewel het dan wel erg druk kan zijn. Ook de maanden januari en februari zijn goede maanden om bijvoorbeeld wild safari’s te maken. Het is in deze periode echter wel erg warm in Kenia. Neerslag valt in Kenia in twee periodes: van maart tot en met mei en van eind oktober tot en met december. De neerslag valt meestal in korte maar hevige buiten en het kan in Kenia ook langdurig regenen. Vaak veranderen de niet verharde wegen na een regenbui in modderpoelen en zijn hierdoor heel slecht begaanbaar.

Munteenheid

De munteenheid van Kenia is de Keniaanse shilling en er zijn briefjes tot aan 1000 shilling. Houd er rekening mee dat u daardoor veel geld nodig heeft en dus met grote hoeveelheden papiergeld op stap zult gaan. In het land vindt u wel overal pinautomaten maar op het platteland kan dit aanzienlijk minder zijn.

Ziektes, tijdsverschil en telefonie/internet

Wees u er van bewust dat er in Afrika gevaarlijke ziektes voorkomen. Bereid u hierop voor door u te informeren over benodigde vaccinaties. Ziektes die in Afrika kunnen voorkomen zijn onder meer de knokkelkoorts, gele koorts, malaria en rabiës (hondsdolheid). Tenslotte nog het tijdsverschil: in Kenia is het 2 uur later dan in Nederland en in de zomer is dit 1 uur. Bellen en internetten vanuit Kenia naar huis kan erg duur zijn. Kenia barst echter van kleine belwinkeltjes waar u een simkaart met een beetje beltegoed kunt kopen. Internetten kunt u het beste doen in de grote steden. Op het platteland is het internet vaak nog erg langzaam of niet aanwezig.

Informatie over het e-visum

Om in aanmerking te komen voor een visum Kenia moet u een Nederlands of Belgisch paspoort hebben dat bij aankomst in Kenia nog minimaal 6 maanden geldig is. Het e-visum vraagt u eenvoudig, geheel in het Nederlands aan met behulp van het aanvraagformulier. Dit kost slechts 5 minuten tijd. U kunt online betalen met iDeal, per overboeking of met Bancontact of Mister Cash. Uw aanvraag nemen wij direct in behandeling. U ontvangt het visum meestal binnen 48 uur, maximaal binnen 72 uur, per email.
Het e-visum is geldig voor zakenreizen en voor toeristische reizen. Het betreft een zogenaamd single entry visum en dit betekent dat u er Kenia slechts eenmaal mee mag binnen reizen. Er is ook een doorreisvisum beschikbaar dat 3 dagen geldig is en bedoeld is voor mensen die Kenia alleen bezoeken op doorreis naar een ander land. U mag met dit visum maximaal 3 dagen in Kenia verblijven.

Het e-visum is 90 dagen geldig en de geldigheid gaat in op het moment dat u Kenia binnen reist. Wilt u langer verblijven in Kenia of heeft u een ander reisdoel (bijvoorbeeld om er te gaan werken) dan dient u een fysiek visum bij de ambassade aan te vragen.
Bij de aanvraag voor het visum moet u een aantal documenten uploaden waaruit de reis naar Kenia duidelijk wordt. Dit kan bijvoorbeeld een vluchtschema zijn en/of een bevestiging van het hotel of het resort waar u wilt verblijven. Betreft het een zakelijke reis, dan kunt u een uitnodigingsbrief van het bedrijf dat u wilt bezoeken meenemen. Verder dient u een pasfoto te uploaden die in kleur is en waarop het gezicht duidelijk zichtbaar is.

Op de website vindt u veel informatie onder meer bij de pagina veelgestelde vragen maar u kunt ook altijd contact met ons opnemen voor persoonlijk advies of hulp bij het invullen van het aanvraagformulier voor een visum Kenia.