Toename toerisme Kenia

Toename toerisme Kenia

De regering van Kenia wil het toerisme in het land bevorderen en tot op heden zijn de gestelde doelen behaald. Er zijn steeds meer mensen die er voor kiezen hun vakantie in Kenia door te brengen. De meeste vakantiegangers komen uit de Verenigde Staten, India en Engeland maar ook uit Duitsland komen veel bezoekers. Duitsland staat op de vijfde plek van de meeste bezoekers. Kenia kent een visumplicht en dat betekent dat u niet zonder visum naar Kenia mag reizen. Gelukkig hoeft u niet altijd naar de ambassade om een visum aan te vragen maar kunt u in veel gevallen ook gebruik maken van het vereenvoudigde en geheel online aan te vragen e-visum Kenia.

Toerisme groei Kenia goed voor de Economie

In het afgelopen jaar is het toerisme in Kenia toegenomen en zijn er meer dan 2 miljoen bezoekers geweest. Vooral ook het aantal toeristen uit westerse landen neemt toe. Alleen al uit Duitsland mocht Kenia maar liefst bijna 70.000 toeristen verwelkomen. De toename van het toerisme in Kenia is goed voor de werkgelegenheid in het land. De regering heeft dan ook nieuwe doelen gesteld: het doel is om in 2030, en dat is al over 10 jaar, 5 miljoen bezoekers in Kenia te verwelkomen. Hiervoor zijn wel flinke investeringen in het toerisme nodig. Op dit moment investeert de Keniaanse overheid al bijna 15% van het bruto binnenlands product aan investeringen in de toeristische sector. Het toerisme is belangrijk voor de werkgelegenheid in Kenia. Zo zorgt elke 11e toerist in Kenia voor een nieuwe baan. Er zijn in Kenia verschillende regio’s die niet ontwikkeld zijn en daardoor niet geschikt zijn voor toeristen. En zal ook in deze regio’s worden geïnvesteerd zodat het toerisme kan worden uitgebreid naar andere delen van het land. Het noorden van Kenia is een van deze regio’s. In het verleden werd het noorden gezien als een onveilige regio maar momenteel is het in Kenia in het Noorden een stuk veiliger.

Prachtige natuur in Kenia

Kenia is steeds populairder als vakantieland en dat heeft alles te maken met de prachtige natuur in het land. De regering wil wel voorkomen dat het aantrekken van toeristen ten koste gaat van deze natuur. Veel toeristen in Kenia willen op safari. Het is één van de belangrijkste redenen om naar het land af te reizen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek want Kenia staat bekend staat om de prachtige natuurgebieden en de mogelijkheid hier wilde dieren in het echt te spotten. Ook de stranden van Kenia zijn zeer populair onder toeristen.

Meer over het visum Kenia

Om in aanmerking te komen voor een elektronisch visum voor een bezoek aan India moet men voldoen aan een aantal voorwaarden. Het e-visum Kenia moet voor vertrek worden aangevraagd want zonder visum wordt u niet toegelaten tot het land. Een e-visum Kenia is geschikt voor toeristische maar ook voor zakelijke reizen. In het laatste geval betekent dit het bezoeken van klanten of het bijwonen van een congres. U mag met een zakenvisum niet gaan werken in Kenia. Een andere voorwaarde voor de aanvraag van het visum Kenia is dat u al informatie moet hebben over de aankomst- en vertrekdatum. Men dient ook tenminste een overnachting in Kenia te hebben geboekt. U heeft dus voordat u een visum Kenia kunt aanvragen de bevestiging van een retourvlucht en een overnachtingsplaats nodig voor de eerste nacht. Gaat u naar Kenia om vrienden of familie te bezoeken, dan heeft u een uitnodigingsbrief van een inwoner in Kenia nodig.  

Geldigheid visum Kenia

De geldigheid van een e-visum Kenia is 90 dagen. Deze geldigheid gaat in op het moment dat u in Kenia arriveert. U mag vervolgens maximaal 90 dagen in Kenia verblijven. Het betreft een zogenaamd single entry visum en dat betekent dat u éénmaal mag binnen reizen met het e-visum.
Ook dient uw paspoort bij aankomst in Kenia nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Verloopt uw paspoort eerder dan dient u dus eerst een nieuw paspoort aan te vragen alvorens u een e-visum Kenia aanvraagt.

Vliegt u alleen naar Kenia om over te stappen op doorreis naar een ander land, dan kunt u volstaan met een speciaal transitvisum. Met het transitvisum mag u maximaal 3 dagen in Kenia verblijven.

Aanvraag en kosten e-visum Kenia

De kosten van een e-visum Kenia bedragen vanaf €79,95 per persoon. Kinderen tot 16 jaar hebben geen visum nodig maar wel een eigen paspoort. Om een e-visum aan te vragen dient u een formulier in te vullen (in het Nederlands) en een aantal documenten te uploaden. De overheid van Kenia wil graag weten wat u precies komt doen in het land en hoelang en waar u zult verblijven. U kunt een vluchtschema uploaden en/of documenten over uw hotelboeking. Ook dient u een pasfoto in kleur te uploaden. Voor zakelijke reizen naar Kenia geldt dat u een uitnodigingsbrief moet meenemen van het bedrijf dat u wilt bezoeken.
Betaling geschiedt per Ideal, Mister Cash of per overboeking. U heeft dus geen creditcard nodig.
Wij kunnen uw e-visum Kenia doorgaans binnen 48 uur leveren, soms duurt het 72 uur. Als u per overboeking betaalt dan kan het iets langer duren omdat wij eerst uw betaling afwachten alvorens uw aanvraagformulier in behandeling te nemen.

Heeft u nog vragen over het e-visum Kenia of heeft u hulp nodig bij het invullen van het aanvraagformulier dan kunt u altijd contact met ons opnemen.