Heb je voor Myanmar een visum nodig

Myanmar (Birma) en het e-visum

Myanmar is een interessant land met een rijke geschiedenis. In 1824 werd Myanmar als kolonie ingelijfd door het Britse rijk en kreeg het land de naam Burma. In Nederland spellen wij dit als Birma. Het land werd in 1948 onafhankelijk maar bleef de naam Birma gebruiken in het internationale verkeer. Pas in 1989 besloot het militaire bestuur het land in internationaal verband voortaan Myanmar te noemen. Sommige landen weigeren echter deze naamsverandering te accepteren en blijven de oude naam Birma gebruiken. De Verenigde Naties echter hebben de naamsverandering wel geaccepteerd. Om naar Myanmar te kunnen reizen heeft u een visum nodig. U hoeft hiervoor niet naar de ambassade maar kunt gebruikmaken van de mogelijkheid van de aanvraag van een e-visum Myanmar: geheel online en geschikt voor toeristische en zakelijke reizen.

Myanmar tijdens een rondreis Azië

Myanmar ligt in Azië en grenst aan een groot aantal interessante landen. In het noordwesten grenst Myanmar aan Bangladesh en in het noordoosten aan India. In het Noorden grenst Myanmar aan China, in het oosten aan Laos en Thailand en in het zuidwesten grenst Myanmar aan een lange kustlijn van de Golf van Bengalen en de Andamanse Zee. Dit zijn delen van de Indische oceaan. Myanmar is dan ook een zeer geschikte bestemming tijdens een rondreis in Azië. Bezoek Myanmar tijdens uw vakantie in China, Thailand of India. Ook voor deze landen is het mogelijk een e-visum aan te vragen zodat u goed voorbereid op reis kunt.

In Myanmar kunt u genieten van de rijkdom van het land. Myanmar bestaat maar liefst voor 50% uit bos, waaronder Mangrove begroeiing aan de kust. Ongeveer 90% van de inwoners van Myanmar zijn boeddhistisch en de bevolking is bijzonder gastvrij en vriendelijk. Er zijn interessante bestemmingen, een prachtige natuur en nog vrij lage kosten voor uw verblijf. Het was langere tijd niet mogelijk om naar Myanmar te reizen maar dankzij recente politieke veranderingen zijn toeristen steeds meer welkom. Dit blijkt ook uit het feit dat het mogelijk is naar Myanmar te reizen met een e-visum.

Meer over het e-visum Myanmar

Het e-visum Myanmar is een zogenaamd single entry visum en dit betekent dat u op het visum Myanmar slechts eenmaal mag binnen reizen. Als u in een rondreis maakt in Azië dan is Myanmar dan ook niet een geschikt uitgangspunt omdat u niet een tweede maal het land kunt binnen reizen op hetzelfde visum. Het is echter wel een heel geschikt land om tijdens een rondreis Azië te bezoeken. De aanvraag voor het visum kan geheel online en kost slechts 5 minuten van uw tijd. Het toeristenvisum is 90 geldig vanaf de uitgiftedatum. Binnen deze periode mag u maximaal 28 dagen in Myanmar verblijven. Wilt u langer in Myanmar verblijven, dan kunt u geen niet gebruik maken van een e-visum. U dient dan een visum aan te vragen op de ambassade. De kosten voor een toeristisch visum Myanmar bedragen €69,95.

Als u besluit een e-visum voor Myanmar aan te vragen dan moet u voldoen aan bepaalde vereisten. Uw paspoort dient bij aankomst in Myanmar nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. U dient het e-visum uitgeprint mee te nemen. Tijdens de aanvraag voor het e-visum dient u een kleurenscan van een recente pasfoto te uploaden. Alle medereizigers dienen over een eigen visum te beschikken, ook kinderen en baby’s moeten een eigen visum en paspoort hebben.

E-visum alleen geldig op bepaalde luchthavens

Wanneer u naar Myanmar reist met een e-visum dan kunt u alleen aankomen en ook weer vertrekken op bepaalde luchthavens. Luchthavens waar u kunt aankomen zijn:

- Yangon International Airport
- Mandalay International Airport
- Nay Pyi Taw International Airport
- Tachileik Land Border Checkpoint
- Myawaddy Land Border Checkpoint
- Kawthaung Land Border Checkpoint.

U dient het land ook via een van deze luchthavens weer te verlaten en het is ook mogelijk via Htikee Land Border Checkpoint het land te verlaten (hier mag u niet binnen reizen). Wilt u op een andere plek of op een andere manier het land binnenkomen dan kunt u niet gebruik maken van een e-visum maar dient u een visum via de ambassade aan te schaffen.

Op de pagina veelgestelde vragen kunt u uitgebreide informatie vinden over het e-visum Myanmar en natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen voor hulp en advies. U ontvangt het visum doorgaans binnen 48 uur na uw aanvraag en maximaal is dit 72 uur. Betaling geschiedt eenvoudig online met behulp van iDEAL, overboeking of Mister Cash en u kunt ook direct voor meerdere personen een e-visum aanvragen.

Voorwaarden zaken visum Myanmar

Om in aanmerking te komen voor het zakenvisum dient u aan bepaalde extra voorwaarden te voldoen. Ook hier geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij aankomst in het land. De geldigheid van het zakenvisum is net als het toeristenvisum 90 dagen vanaf de uitgiftedatum. Met een zakenvisum mag u echter binnen de periode van 90 dagen maximaal 70 dagen in Myanmar verblijven. Als u voor zaken naar Myanmar wilt reizen dan dient u onder meer een uitnodigingsbrief van een erkend bedrijf te uploaden tijdens de aanvraag. Dit bedrijf dient minimaal 6 maanden ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel van Myanmar. Neem contact met ons op als u vragen heeft over het zakenvisum Myanmar.

Vraag uw e-visum Myanmar tijdig aan en controleer of uw paspoort nog voldoende lang geldig is. Dit moet nog minimaal 6 maanden zijn als u aankomt in Myanmar. Verloopt uw paspoort eerder dan is ook uw e-visum niet meer geldig. U moet dan eerst een nieuw paspoort aanvragen en daarna een nieuw e-visum en dit brengt onnodig veel kosten met zich mee. Het is ook mogelijk een spoedaanvraag e-visum Myanmar te doen. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 15 minuten in behandeling. Ook in het weekend.

Visum Myanmar (Birma)