Laatste nieuws

30-10-2018 15:36

Vanaf oktober stopt Turkije met het uitgeven van de visa-on-arrival op het vliegveld. In het verleden was het altijd nog mogelijk om voor de meeste nationaliteiten een visum-on-arrival te kopen bij aankomt. Vanaf eind October is dit dus niet meer mogelijk voor alle nationaliteiten. Lees verder »


09-10-2018 13:24

Heeft u een visum Turkije maar is deze niet meer geldig? Uw visum Turkije is verlopen en u vraagt zich af wat u nu het beste kunt doen. Er zijn verschillende mogelijkheden als uw visum Turkije is verlopen. Wat u precies moet doen hangt af van verschillende factoren. Bent u bijvoorbeeld al in Turkije terwijl uw visum verloopt, dan kunt u geen nieuwe aanvraag voor een visum indienen. Het is echter vaak wel mogelijk in Turkije een verlenging te regelen. Bent u niet in Turkije, dan kunt u een nieuw visum (of e-visum) aanvragen. Er geldt geen limiet voor wat betreft het aantal visumaanvragen dat u kunt doen. U mag zo vaak een visum Turkije aanvragen als u wilt. Lees verder »


03-10-2018 11:42

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft in een verklaring gezegd dat Turkije weer intensiever gaat samenwerken met de Europese Unie om visumliberalisatie mogelijk te maken. Turkije kwam eerder in een economisch conflict met de Verenigde Staten en er ontstonden spanningen tussen Turkije en de EU na de mislukte coup in Turk Lees verder »


06-08-2018 14:33

Bent u van plan Azië te gaan ontdekken? Wilt u naar een of meer landen in Azië, bijvoorbeeld naar Thailand, Vietnam en/of Sri Lanka? Voor de meeste landen in Azië heeft u een visum nodig. Elk land hanteert eigen regels voor visums en soms is het lastig precies na te gaan wat u nodig heeft, wat u mee moet nemen aan informatie en hoe u het beste een visum kunt aanschaffen. Op de website van de reisorganisatie waarmee u reist kunt u meestal al wat meer informatie vinden over visums, bijvoorbeeld bij AsiaDirect.nl. Deze reisorganisatie is gespecialiseerd in reizen naar Azië. Op de website e-visums.nl vindt u alle informatie over de benodigde visums handig bij elkaar, per land en zeer compleet. Zo leest u precies wanneer wel en wanneer niet een visumplicht geldt. Ook de voorwaarden voor een visum verschillen. Soms moet u een visum al langere tijd tevoren aanvragen. Of er zijn verschillende soorten visums voor hetzelfde land, of u dient meerdere geprinte exemplaren mee te nemen. Wij leggen u in dit artikel uit welk visum u voor welk land nodig heeft en wanneer u deze het beste kunt aanvragen. Lees verder »


02-08-2018 15:43

India hanteert nieuwe visum regels waardoor het in bepaalde gevallen mogelijk is langer in India te verblijven dan voorheen. Volgens de oude regels kon men maximaal 30 dagen in India verblijven, het huidige e-visum maakt het mogelijk 60 dagen in India te verblijven. Er zijn verschillende soorten visums, die eenvoudig via deze website kunnen worden aangevraagd. Lees verder »


Alle berichten