Laatste nieuws

16-07-2018 15:50

Wilt u de Verenigde Staten helemaal op eigen houtje gaan verkennen dan is het huren van een auto een goede keus. Het beste bereidt u uw reis naar Verenigde Staten zoveel mogelijk voor vanuit Nederland. U kunt dan Nederlandstalige websites bezoeken, de voorwaarden van hotels en autohuur in het Nederlands lezen en alle benodigde documenten op uw gemak bij elkaar zoeken. 
Als u pas een auto gaat huren als u al in Verenigde Staten bent aangekomen, dan kunt u voor onverwachte verrassingen komen te staan. Vaak moeten er nog verzekeringen worden afgesloten en u heeft niet goed de mogelijkheid om de prijzen en voorwaarden van auto verhuurbedrijven met elkaar te vergelijken. Het goed voorbereiden van een reis naar de Verenigde Staten betekent ook tijdig een ESTA Amerika aanvragen. Als u vanuit Nederland of België naar de Verenigde Staten wilt reizen dan dient u in het bezit te zijn van een ESTA. Het ESTA is een elektronisch visum en u kunt dit visum online aanvragen. Lees verder »


05-07-2018 15:42

De vakantietijd breekt aan en veel mensen willen in die periode een bezoek brengen aan Turkije. Familie bezoeken, genieten van een heerlijke zonvakantie, oude cultuur opsnuiven of wandelingen maken in de mooie natuur van Turkije. Voor reizen naar Turkije heeft u altijd een visum nodig. Tot 1 november 2014 was het mogelijk bij aankomst in Turkije een visum te regelen maar dit is nu niet meer mogelijk. U kunt nu terecht voor het aanvragen van een gewoon visum bij de Turkse douanekantoren maar u kunt veel sneller en gemakkelijker aan een visum komen: het e-visum Turkije. Het e-visum is een officieel document om naar Turkije te kunnen reizen. De aanvraagprocedure voor een e-visum Turkije is heel eenvoudig, snel, volledig in het Nederlands en online. U heeft uw e-visum dezelfde dag nog in huis, mits voor 23.00 uur besteld. De kosten bedragen € 24,95 per persoon en u betaalt eenvoudig via iDeal, Mister Cash of per overboeking. Als u per overboeking betaalt dan duurt de aanvraagprocedure iets langer. Lees verder »


05-07-2018 15:31

Veruit de meeste landen kunt u bezoeken zonder speciaal visum. Bepaalde landen, waaronder Sri Lanka, willen echter exact controleren wie het land binnenkomt. Wilt u naar Sri Lanka reizen, dan heeft u daarvoor een visum nodig. Met een visum heeft u officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Het visum wordt afgegeven door het land waar u naar toe gaat. Het visum voor Sri Lanka wordt dus afgegeven door de overheid van Sri Lanka. Lees verder »


05-07-2018 15:18

De laatste jaren is het toerisme in Egypte dramatisch gedaald. Toch heeft de Egyptische overheid in 2017 besloten de kosten voor het toeristenvisum te verhogen. Aanvankelijk werd de verhoging nog uitgesteld, nadat er protestgeluiden waren te horen vanuit de reisbranche. De Egyptische overheid was van plan ook in 2018 over te gaan tot een prijsverhoging van het visum maar dat plan lijkt voorlopig weer van de baan. Dit betekent dat het e-visum Egypte in 2018 niet wordt verhoogd en nog steeds € 34,95 kost voor een enkel bezoek. Wilt u vaker naar Egypte reizen dan betaalt u € 64,95 per e-visum. Voor beide varianten van het e-visum geldt dat het visum 90 dagen geldig is en u in die periode maximaal 30 dagen aangesloten in het land mag verblijven. Lees verder »


28-06-2018 10:50

Canada is de laatste tijd steeds meer in trek bij de Europese toerist. Geen wonder, want Canada is een ontzettend veelzijdig land. Het is zelfs het één na grootste land ter wereld. Canada is opgedeeld in tien zelfstandige provincies, die allemaal hun eigen identiteit hebben. Juist omdat het land zo groot is en zo afwisselend, kiezen veel mensen voor een trektocht per camper. Zo kunt u kiezen voor de Rocky Mountains, of helemaal naar het noorden reizen om ijsberen te zien, wanneer u niet opziet tegen barre omstandigheden tenminste. Vanuit New Foundland en Labrador, waar een ontzettend lange kustlijn is gelegen, kan men walvissen spotten, vogels bekijken en ijsbergen bewonderen. De Niagara Falls zijn voor bijna iedere toerist een “must”. Wat u ook naar Canada brengt, familiebezoek of gewoon een fijne vakantie, het land zal u niet teleur stellen. Lees verder »


Alle berichten