1Password ontwikkelt speciale reismodus!

08-06-2017 13:05, door

De geruchten dat je bij bepaalde landen je wachtwoorden moet geven wanneer je de grens over gaat, zwellen steeds verder aan. De app 1Password, die veelvuldig gebruikt wordt om wachtwoorden op te slaan, heeft daar iets op bedacht.

1Password ontwikkelt speciale reismodus!

De geruchten dat je bij bepaalde landen je wachtwoorden moet geven wanneer je de grens over gaat, zwellen steeds verder aan. De app 1Password, die veelvuldig gebruikt wordt om wachtwoorden op te slaan, heeft daar iets op bedacht. Er is namelijk een nieuwe functie in de applicatie beschikbaar waarmee je een deel van je wachtwoorden kunt verwijderen. Deze zijn dan ook niet meer te achterhalen.

Safe for travel
Wellicht gaat deze functie ontzettend populair. Steeds landen denken er namelijk over na om de grenscontroles strenger te maken. Dat kan onder andere betekenen dat je toegang tot je telefoon moet verlenen wanneer je een bepaald land in wilt gaan. AgileBits, de ontwikkelaar van 1Password, heeft als reactie daarop deze functie ontwikkeld. Het werkt erg eenvoudig. Voordat je op reis gaat, kun je bepaalde belangrijke notities, codes en wachtwoorden selecteren die je onderweg nodig hebt en waar andere geen kwaad mee komen. Deze worden door de app als save for travel aangeduid.

Op reis
Zodra je op reis gaat, schakel je de reismodus in. Alle wachtwoorden die niet onder de safe for travel verzameling vallen, worden dan automatisch verwijderd. Anderen kunnen niet zien dat de reismodus is aangeschakeld en dat er informatie is verwijderd. Daardoor zal er ook geen argwaan ontstaan. Je kunt dus zonder problemen een grens over, zelfs als men je telefoon wilt zien. Allereerst houd je belangrijke wachtwoorden en notities verborgen voor mensen die er niets mee te maken hebben, ze kunnen ook nog eens niet zien dat je iets verwijderd hebt. De safe for travel verzameling is overigens dus wél zichtbaar wanneer iemand in je telefoon kijkt.

Zet de wachtwoorden eenvoudig terug!
Bang dat je de wachtwoorden vervolgens voorgoed kwijt bent? Niet nodig! Zodra je op je bestemming bent aangekomen, kun je namelijk snel en effectief alles weer terug zetten op je telefoon. Je meldt jezelf aan op de website van de 1Password en daarna zet je de reismodus weer uit. Vervolgens staan de wachtwoorden direct weer in de applicaties van 1Password. Eenvoudiger kan haast niet!


Reacties