Duiken in Turkije

07-03-2016 11:53, door

Toegegeven; duiken in Turkije komt niet in de buurt van duiken in Australië, Thailand of zelfs Egypte. Desalniettemin kunt u in Turkije best een duik wagen. Er zijn ook mogelijkheden om te leren duiken.

Wat en waar

In de zomer in het drukke hoogseizoen zult u niet de enige zijn die een duik neemt in de onderwaterwereld van Turkije. Daarom is het aan te raden om het drukste seizoen te ontwijken als u komt om te duiken, om te voorkomen dat u enkel flippers en benen ziet onder water. Vanuit diverse badplaatsen in kunt u duiken, uw uitrustng huren, les nemen of een PADI halen. 

Wat valt er te zien onder water in Turkije? Voornamelijk kliffen, grotten, drop-offs, scheepswrakken en soms ook warmwaterbronnen. Maar ook zeepaardjes, vissen, zeeschildpadden, octopussen en verschillende visjes. Dit speelt zich vooral af in wateren aan de Egeïsche kust. Het water is er in het seizoen lekker warm en u zult zo'n 30 meter weg kunnen kijken. 

Top 5 beste duikspots

1 Kas: In Kas vindt u niet alleen roggen, karetschildpadden en grotten. Kas staat ook bekend om het Dakota vliegtuigwrak uit de Tweede Wereldoorlog dat hier is neergestort.

2 Gallipoli: Gallipoli staat bekend om de 216+ scheepswrakken die hier te bewonderen zijn. Rond 1915 vond hier de slag om Gallipoli plaats, waarbij Britten en Fransen Istanbul wilden veroveren om een veilige scheepsroute naar Rusland te maken. Hier komen duikers over de hele wereld.

3 Fethiye: Duiken voor beginners, alsof u zich in een subtropisch gebied waant: turquoise zee, prachtige riffen, spannende drop off's en onderwatertunnels. In Dalyan Bay vindt u een grote diversiteit aan vissen en in Afkule Wall prachtig gekleurd koraal en een bijzondere grot.

4 Marmaris: Boven het water is Marmaris al mooi, en onder water gaat de pracht verder. De bekendste plek om te duiken is Kadirga Rock. Hier steekt een enorme rots 15 meter boven het water uit. Aan de voet vindt u bijzondere archeologische vondsten en een thuisbasis van vele vissoorten.

5 Bodrum: Bodrum was 3000 jaar geleden een veelgebruikte handelshaven. Daardoor ligt de bodem van de zee vol met hele en gebroken potten waarin goederen vervoerd werden. Dat is nog niet alles! Ook vindt u hier bijzondere grote vissoorten door de stroming. Spot in Bodrum een barracuda of een horsmakreel.

Visum nodig Turkije

Wilt u eens dichterbij huis gaan duiken, dan hebt u buiten een duikuitrusting ook een visum nodig. Een duikuitrusting is vaak te huur. Een visum kunt u regelen via E-visums.nl, gemakkelijk en snel. Klik hier voor het aanvraagformulier.


Reacties