Geen visum on arrival meer mogelijk in Turkije

30-10-2018 15:36, door

Vanaf oktober stopt Turkije met het uitgeven van de visa-on-arrival op het vliegveld. In het verleden was het altijd nog mogelijk om voor de meeste nationaliteiten een visum-on-arrival te kopen bij aankomt. Vanaf eind October is dit dus niet meer mogelijk voor alle nationaliteiten.

Geen visum on arrival meer mogelijk in Turkije

Vanaf oktober stopt Turkije met het uitgeven van de visa-on-arrival op het vliegveld. In het verleden was het altijd nog mogelijk om voor de meeste nationaliteiten een visum-on-arrival te kopen bij aankomt. Vanaf eind October is dit dus niet meer mogelijk voor alle nationaliteiten.

Vanaf nu dienen reizigers voordat men naar Turkije reist een visum in bezit te hebben. Dit moet een geldig en goedgekeurd visum te zijn.  Reizigers kunnen zonder visum geen toegang meer krijgen tot Turkije. Bij aankomst is er geen mogelijkheid meer om een visum te kopen en de Turkse immigratiedienst zal reizigers niet meer toegang tot Turkije te geven. De nieuwe regelgeving geldt voor alle nationaliteiten en ook voor alle leeftijden. Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen volwassenen en kinderen. Dit houdt in dat kinderen ook niet meer op een paspoort van een of beide ouders mag worden bijgeschreven. Dit is een van de nieuwe veiligheidsregels die Turkije heeft toegepast. Het Turkije visum kunt u gelukkig eenvoudig en snel online kopen en met IDEAL betalen. Een visum voor Turkije kan zelfs binnen 10 minuten worden geregeld. Houdt u er dan wel rekening mee dat u altijd voor de spoedoptie kiest om het visum aan te vragen.


Nieuwe regels in acht genomen

Turkije wil de door de nieuwe maatregelen een soepelere doorstroming hebben op de vliegvelden bij aankomst. In het verleden moest men regelmatig lang wachten bij de kiosk om doorgelaten te worden in Turkije. Wij raden al onze reizigers dus aan een visum te kopen voordat men naar Turkije afreist. De zogeheten “visa- on-arrival-kiosks” zijn vanaf vandaag ook allemaal gesloten. Wilt u voor uw vertrek een visum online aanvragen dan neemt u dat enkele minuten in beslag. Heeft u hulp nodig dan kunt u bellen met ons telefoonnummer op de website. Een visum online aanvragen gaat sneller en makkelijker dan in het verleden een visum on arrival.


Wat houdt een e-visum voor Turkije in?

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan is het mogelijk om op eenvoudige wijze een visum voor Turkije aan te vragen. Een zogeheten E-visum voor Turkije welke u van ons ontvangt is het goedgekeurde officieel document wat wij krijgen aangeleverd van de Turkse overheid. Voor andere landen worden de deuren ook geopend om in aanmerking te komen voor een visum Turkije. Veel nieuwe landen zijn toegevoegd in het E-visum programma van Turkije. Dit houdt in dat die nu ook gebruik kunnen maken van de E-visum mogelijkheden van de Turkse overheid.
Voorheen als er een visum on arrival werd gekocht kreeg men nog ouderwets een sticker bijgeplakt in zijn of haar paspoort. Met het vervallen van deze optie zal er ook geen “stamping fee” meer worden betaald bij aankomst. De kosten van deze sticker of stempel zijn dus niet meer van toepassing. Voor veel landen en reizigers is het nu voordeliger om een visum online te kopen voor Turkije omdat de prijs hiervan nu een stuk lager ligt dan voorheen. U betaald een 24,95,- inclusief consulaire kosten voor het aanvragen van een E-visum.

Visum Turkije online aanvragen

Een visum Turkije aanvragen doet u snel en eenvoudig online via deze website. U kunt een visum aanvragen voor uzelf en voor uw eventuele medereizigers. Houd er rekening mee dat ook minderjarige kinderen en baby’s over een eigen visum en reisdocument dienen te beschikken.
Voordat u uw visum voor Turkije aanvraagt is het belangrijk na te gaan of u voldoet aan de voorwaarden die de Turkije overheid aan het e-visum heeft gesteld.
U dient over een reisdocument (paspoort of ID-kaart) te beschikken die bij uw aankomst in Turkije nog minimaal 6 maanden geldig is.
Het e-visum is geschikt voor toeristische en zakelijke reizen naar Turkije. Wanneer u wilt studeren of werken in Turkije volstaat dit type visum niet. Ook vrachtwagenchauffeurs, archeologen en documentairemakers komen niet in aanmerking voor een e-visum voor Turkije.
Het e-visum Turkije is 180 dagen geldig. Binnen die 180 dagen mag u naar Turkije reizen en daar maximaal 90 dagen blijven. Indien gewenst mag u het visum voor meerdere reizen gebruiken. Let er hierbij wel op dat alle reizen binnen de 180 dagen dienen te liggen en uw totale verblijf van de reizen opgeteld niet langer dan 90 dagen mag zijn.
Bij een overstap in Turkije waarbij u minder dan 72 uur in Turkije bent en de luchthaven niet verlaat heeft u geen visum nodig.
Een visum Turkije aanvragen doet u volledig online en in het Nederlands via deze website. De visumaanvragen worden 24 uur per dag en 7 dagen per week verwerkt. Het invullen van het aanvraagformulier neemt slechts 5 minuten in beslag en de betaling doet u veilig en eenvoudig met iDEAL. Heeft u vragen over uw visum? Dan staan we u graag te woord. Onze klantenservice is 7 dagen per week bereikbaar.

Spoedaanvraag visum Turkije

Reist u vandaag of morgen al naar Turkije? Dan heeft u een visum Turkije met spoed nodig. Zoals genoemd is het niet meer mogelijk een visum on arrival op het Turkse vliegveld te kopen. Het is dus van belang dat u uw visum voor vertrek in uw bezit heeft.
We raden altijd aan uw visum ruim van te voren aan te vragen. Zo weet u zeker dat u uw visum op tijd ontvangt. Als dit niet meer mogelijk is kunt u kiezen voor een spoedaanvraag door het vinkje “spoed” aan te zetten op het aanvraagformulier voor het visum Turkije.
Een spoedaanvraag voor een Turkije visum wordt direct in behandeling genomen en kost slechts 5 Euro per persoon extra. In bijna alle gevallen ontvangen u uw visum binnen 15 minuten en kunt u met een gerust hart op reis.
Heeft u geen mogelijkheid meer om uw visum uit te printen? Dan kunt u deze ook downloaden op een smartphone, tablet of laptop die u meeneemt in uw handbagage. Bij aankomst laat u hierop uw visum scannen door de douane beambte.

Reacties