Visum Turkije verlopen

09-10-2018 13:24, door

Heeft u een visum Turkije maar is deze niet meer geldig? Uw visum Turkije is verlopen en u vraagt zich af wat u nu het beste kunt doen. Er zijn verschillende mogelijkheden als uw visum Turkije is verlopen. Wat u precies moet doen hangt af van verschillende factoren. Bent u bijvoorbeeld al in Turkije terwijl uw visum verloopt, dan kunt u geen nieuwe aanvraag voor een visum indienen. Het is echter vaak wel mogelijk in Turkije een verlenging te regelen. Bent u niet in Turkije, dan kunt u een nieuw visum (of e-visum) aanvragen. Er geldt geen limiet voor wat betreft het aantal visumaanvragen dat u kunt doen. U mag zo vaak een visum Turkije aanvragen als u wilt.

De oorzaken van een verlopen visum Turkije

Uw visum Turkije kan om verschillende redenen niet meer geldig zijn. Een van deze redenen kan zijn dat de Turkse overheid uw visum heeft ingetrokken. Dit komt echter zelden voor. Een van de redenen om een visum in te trekken is als u een zware wetsovertreding heeft begaan of de Turkse politie het vermoeden heeft dat u een zware overtreding heeft begaan. Het is overigens zo dat de Turkse immigratiedienst het recht heeft de geldigheid van visums per direct te laten vervallen of te laten verlopen indien de politie hiertoe aanleiding ziet. Zij hoeven hiervoor geen opgave van reden te geven. Dit komt echter nauwelijks voor. 

De voorkomende oorzaken voor het verlopen van een visum Turkije zijn:

  • - Het maximaal aantal dagen dat u in Turkije mag verblijven is bereikt. U bent in dat geval al 90 dagen in Turkije maar wilt langer blijven.
  • - Een visum voor Turkije heeft een geldigheidstermijn van 180 dagen waarbinnen u maximaal 90 dagen in Turkije mag verblijven. Als deze 180 dagen zijn verlopen dan is ook het visum verlopen, ook als u nog niet de toegestane 90 dagen in Turkije bent geweest.
  • - Ook als uw reisdoel wijzigt kan uw visum voor Turkije verlopen. Als u bijvoorbeeld voor vakantie of familiebezoek naar Turkije bent gegaan maar besluit in Turkije te willen blijven om hier te gaan werken of te gaan studeren. Uw visum is in dat geval niet meer geldig. Voor wonen, werken of studeren in Turkije heeft u een speciaal visum nodig.
  • - Als uw paspoort of ID kaart is verlopen dan is ook uw visum niet meer geldig. U dient eerst een nieuw paspoort of een nieuwe ID kaart aan te vragen voordat u een nieuw visum kunt aanvragen. 
  • - Als u niet meer voldoet aan de voorwaarden voor een visum Turkije, dan is ook uw visum verlopen.

Hieronder leest u meer over de voorwaarden voor het visum Turkije en wat u het beste kunt doen in de verschillende gevallen als uw visum is verlopen.

Uw visum is verlopen terwijl u in Turkije bent

U bent in Turkije maar uw visum is verlopen. In een dergelijk geval kunt zich melden bij de lokale politie. Het is bij de lokale politie mogelijk om een verlenging te regelen of een (permanente) verblijfsvergunning aan te vragen. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat u in Turkije bent en besluit daar te willen gaan studeren of te gaan werken. Het reisdoel van uw visum is in dat geval gewijzigd. U kunt in Turkije bij de lokale politie vragen om een verlenging of wijziging van uw reisdoel of om een wijziging in de gewenste verblijfsduur.

Uw visum is verlopen Terwijl u niet in Turkije bent

Als u buiten Turkije bent op het moment dat uw visum verloopt, dan kunt u een nieuw visum voor een bezoek aan Turkije aanvragen. Voldoet u aan de voorwaarden dan kunt u geheel online een zogenaamd e-visum aanvragen. In alle andere gevallen moet u voor de aanvraag van een visum naar het Turks consulaat. Deze situatie kan zich bijvoorbeeld voordoen als u al 90 dagen in Turkije bent geweest maar de 180 dagen van de geldigheid van het visum nog niet voorbij zijn. In dat geval kunt u toch een nieuw visum aanvragen en hoeft u niet te wachten tot de 180 dagen zijn verlopen. U kunt een onbeperkt aantal visums aanvragen voor een bezoek aan Turkije.

Uitgebreide informatie over het visum Turkije

Op deze website kunt u uitgebreide informatie vinden over het visum Turkije. Lees onder meer alle informatie over de aanvraag en de voorwaarden voor het geheel online aan te vragen e-visum. U vindt op deze website ook informatie over wonen in Turkije, werken in Turkije en over de voorwaarden voor een fysiek visum. 

Iedereen met een paspoort kan een visum Turkije aanvragen. Er zijn landen die zijn ontheven van de visumplicht. Reizigers uit bepaalde landen, waaronder België en Nederland mogen een e-visum aanvragen. Tenslotte mogen reizigers uit bepaalde landen, waaronder wederom Nederland en België, volstaan met een ID kaart als zij een visum willen aanvragen. Let er wel op dat alle reizigers een eigen visum nodig hebben, ook (kleine) kinderen. Waar u ook op moet letten bij uw aanvraag voor een e-visum:

  • - Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije
  • - Uw ID kaart moet minimaal geldig zijn in de gehele periode dat u in Turkije bent
  • - U dient alle gegevens van uw paspoort of ID kaart exact over te nemen bij uw aanvraag voor een e-visum.

Met spoed een nieuw visum aanvragen

Als u in aanmerking komt voor een e-visum dan kunt u deze geheel online aanvragen. De kosten bedragen €24,95 per persoon en de aanvraag kost u slechts 5 minuten tijd. Het aanvraagformulier is geheel in het Nederlands en u ontvangt het e-visum per email, vrijwel altijd dezelfde dag. Wilt u met spoed een e-visum Turkije aanvragen dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 15 minuten in behandeling, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Heeft u vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen en op de website kunt u onder andere bij de pagina “veelgestelde vragen” veel informatie vinden over het e-visum Turkije. Reacties