Werkwijze

E-visums.nl is een erkend visumbureau dat internationale klanten helpt bij het verkrijgen van een visum voor het buitenland. Ons getrainde team van landenspecialisten staat u 7 dagen per week per e-mail en telefoon bij voor vragen en advies omtrent uw visum. Wij zijn bereikbaar voor, tijdens en na afronding van uw visumaanvraag. E-visums.nl zorgt ervoor dat u met een gerust hart op reis kunt gaan.

Waar en hoe een visum aanvragen?

Het aanvragen van een visum kan in sommige gevallen onduidelijk en ingewikkeld zijn. Ieder land kan verschillende soorten visa aanbieden. Ook kan ieder land per type visum weer verschillende eisen stellen. Uw reisdoel, de lengte- en de samenstelling van uw reis bepalen welk visum u moet aanvragen. Een zoekpoging op het internet kan ertoe leiden dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Hierdoor kan het gebeuren dat u een foutief visum aanvraagt of dat uw visumaanvraag wordt afgewezen. Dit kan ervoor zorgen dat uw plannen voor een vakantie of zakenreis niet door kan gaan of dat u uw plannen moet wijzigen.

E-visums.nl helpt

E-visums.nl biedt u alle informatie die u nodig heeft om op een veilige en juiste manier een visum aan te vragen. Wij zorgen er dagelijks voor dat de informatie op onze website up-to-date is, zodat u op de hoogte bent van eventuele wijzigingen op visa-gebied. De informatie is beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Nederlands.

Onze eenvoudige aanvraagformulieren zorgen ervoor dat u binnen enkele minuten een visumaanvraag bij ons kan indienen. Kiest u ervoor om een regulier visum aan te vragen, dan kunt u gebruik maken van verschillende verzendmethodes. Zo kunt u een methode uitkiezen die aansluit bij uw individuele wensen en voorkeuren. Op aanvraag bieden wij ook een spoed-koeriersdient aan voor visa-aanvragen die met spoed bij de ambassade of het consulaat moeten worden ingediend.

Nadat u het aanvraagformulier heeft ingevuld, zorgen wij ervoor dat uw aanvraag wordt gecontroleerd op veel voorkomende fouten. Ook controleren wij handmatig de documenten die u dient aan te leveren voor uw visum. Zo zorgen wij ervoor dat uw visum niet kan worden afgekeurd op basis van foutief ingevulde persoonlijke gegevens of documenten met een te lage kwaliteit. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangt u van ons een bericht in uw online dossier of neemt één van onze landenspecialisten telefonisch of per e-mail contact met u op.

De betaling van uw visumaanvraag kunt u voldoen via verschillende betaalmethodes. In tegenstelling tot veel overheidswebsites, hoeft u bij E-visums.nl niet in het bezit te zijn van een creditcard. U heeft de mogelijkheid om uit drie verschillende betaalmethodes te kiezen.

Via uw online dossier kunt u de status van uw visumaanvraag volgen. Zo bent u altijd op de hoogte van de voortgang van uw visumaanvraag. Heeft u hier vragen over, dan kunt u iedere dag contact opnemen met ons team van specialisten. Zij helpen u graag bij vragen en het geven van advies omtrent uw visum.

E-visums.nl zorgt ervoor dat uw persoonlijke gegevens met zorg worden verwerkt. Wij zorgen ervoor dat onze procedures voldoen aan de privacywetgeving. Onze privacy disclaimer geeft hier uitgebreide informatie over.

Snelle en adequate verzendmethodes

Komt u niet in aanmerking voor een e-visum, dan kunt u een regulier visum via ons aanvragen. Wij hebben aantal verzendmethodes beschikbaar gesteld, zodat u zelf kunt kiezen welke koeriersdienst aansluit bij uw wensen en voorkeuren. Uiteraard kunt u ook zelf de benodigde documenten en gegevens bij ons komen langs brengen op het opgegeven postadres. Wij gaan voor u naar het consulaat in Den Haag of Amsterdam, zodat u niet zelf in de lange rij met mensen hoeft aan te sluiten. Ook zorgen wij ervoor dat uw documenten weer veilig bij u thuis bezorgd worden of dat u deze weer zelf bij ons op het opgegeven postadres kunt ophalen.

Controles met zorg

Na ontvangst van uw visumaanvraag, zorgen wij ervoor dat uw aanvraag met zorg door onze landenspecialisten worden gecontroleerd. Zij controleren bijvoorbeeld of het paspoortnummer dat u heeft ingevoerd, overeenkomt met het nummer dat weergegeven wordt op uw paspoortscan. Ook veel voorkomende fouten met het invullen van een volledige naam of nationaliteit worden door middel van onze zorgvuldige controles voorkomen.

De aangeleverde documenten worden gecontroleerd op basis van de gestelde eisen door de overheid van ieder land. Zo is voor het aanvragen van een visum voor sommige landen een officiële pasfoto, gemaakt door een fotograaf, een vereiste. Daarnaast dienen alle gegevens op de documenten goed leesbaar te zijn. Zo voorkomen wij dat een visumaanvraag wordt afgewezen, omdat de kwaliteit van de documenten onvoldoende is. Zo wordt voorkomen dat kostbare tijd verloren gaat en dat u met een gerust hart kan beginnen aan uw reis.

Informatieverwerking op basis van AVG

Wanneer u een aanvraag indient voor een visum, wordt gevraagd om veel persoonlijke gegevens met ons te delen. Er wordt u onder andere gevraagd om een kopie van uw paspoort, een scan van een pasfoto en gegevens van uw werk op te geven. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens goed worden beveiligd door middel van een SSL verbinding.

Nadat de geldigheid van uw visum verlopen is, worden uw gegevens uit ons systeem verwijderd. Mocht u uw aanvraag niet hebben afgerond, dan worden uw gegevens na 14 niet meer opgeslagen. Persoonlijke documenten worden altijd beveiligd verstuurd.

Ons E-visums team

Informatie over ieder land en visum vindt u op de specifieke landenpagina’s. Ook hebben wij voor ieder land een Frequently Asked Questions pagina, waarop u de antwoorden kunt lezen op veel voorkomende vragen. U kunt daarnaast gratis en vrijblijvend contact opnemen met onze support afdeling. De landenspecialisten op onze support afdeling helpen u graag bij vragen omtrent uw visum. Ons team van developers en marketingmedewerkers zorgt ervoor dat de juiste informatie beschikbaar is op de website en dat deze overeenkomst met de laatste ontwikkelingen op visa-gebied. Onze marketingafdeling draagt daarnaast zorg voor het contact met partners en onze zakelijke klanten.