Alle regels voor het aanvragen van een visum voor Thailand

Visumregels Thailand

Bent u van plan naar Thailand te reizen controleer dan voor vertrek of u een visum nodig heeft. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren waaronder uw reisdoel en uw verblijfsduur.
U heeft geen visum Thailand nodig als u beschikt over een Nederlands of Belgisch paspoort en niet van plan bent langer dan 30 dagen in Thailand te verblijven. Om zonder visum Thailand binnen te mogen reizen moet uw reisdoel toeristisch van aard zijn. Het is niet mogelijk om zonder visum in Thailand te gaan werken, te studeren of om voor zaken naar Thailand te gaan. Ook als u vrijwilligerswerk wilt gaan verrichten in Thailand heeft u een visum nodig. Gaat u dus niet voor vakantie naar Thailand en of bent u van plan om langer dan 30 dagen in het land te verblijven dan dient u een visum aan te vragen.

Visum Thailand voor vakantie

U mag zonder visum naar Thailand als u minder dan 30 dagen in het land wilt verblijven en uw reisdoel een vakantie is. Wilt u langer in Thailand verblijven voor vakantie dan dient u een visum aan te vragen. Het is ook mogelijk om in Thailand zelf een verlenging aan te vragen voor uw verblijf. U dient u dan te melden bij een van de immigratiekantoren in Thailand waar u toestemming kunt krijgen langer in het land te blijven. U krijgt dan toestemming nogmaals 30 dagen, dus in totaal 60 dagen, in Thailand te blijven voor vakantie. Nadeel van deze werkwijze is dat u een immigratiekantoor moet zoeken en u daar moet melden. Dit kost u een vakantiedag, reiskosten, wachttijd en onzekerheid.
Wilt u nog langer in Thailand verblijven dan is dit ook mogelijk. U kunt dan een uitstapje maken naar een buurland waarna u terugkeert naar Thailand. Bij binnenkomst krijgt u dan nogmaals toestemming 30 dagen in het land te verblijven. Deze procedure brengt uiteraard wel veel extra kosten met zich mee, reistijd, wachttijd en onzekerheid. Het is dus veel eenvoudiger om direct via de website een visum aan te vragen zodat u zeker bent van een verblijf in Thailand voor de gewenste verblijfsduur.

Online visum Thailand 60 dagen

Voor toeristisch verblijf in Thailand kunt u geheel online een visum aanvragen met een maximale verblijfsduur van 60 dagen. Daarnaast heeft u de keuze voor de visum Thailand waarmee u eenmaal het land mag binnen reizen (single entry visum) of een visum waarmee u Thailand meerdere malen kunt binnen reizen (multiple entry). Bent u bijvoorbeeld van plan een rondreis te maken waarbij u meerdere landen bezoekt in de omgeving, dan biedt de multiple entry veel uitkomst. U kunt daarop meerdere keren Thailand binnen reizen tijdens uw rondreis. De kosten van het toeristisch visum Thailand voor een enkele reis bedragen €59,95. Een visum dat u het recht geeft meerdere malen het land binnen te reizen kost €179,95. Voor beide visums geldt een maximale verblijfsduur van 60 dagen.

Waarom visum Thailand aanvragen

Als een visum Thailand aanvraagt omdat u langer dan 30 dagen in het land wilt verblijven dan geeft u dit rust en u hoeft de deur niet uit. U kunt thuis op uw gemak het visum aanvragen en dit kan geheel online. Als u in Thailand op zoek moet naar een immigratiekantoor om toestemming te vragen uw verblijf te verlengen, dan kost u dat minimaal een reisdag en natuurlijk extra reisgeld. U kunt bij ons terecht voor een toeristisch visum en voor een zaken visum. Op onze website kunt u ook alle aanvullende voorwaarden lezen voor een visum Thailand zodat u goed voorbereid op reis kunt gaan.
Om voor een visum in aanmerking te komen moet u geldig paspoort hebben met minstens één lege visum pagina. U dient een over een retourticket te beschikken of een ticket naar een volgende bestemming bij u te hebben en u moet in het bezit zijn van voldoende financiële middelen.

Zaken visum voor Thailand

Wilt u voor zaken naar Thailand dan heeft u de keuze uit twee verschillende visums. Het ene visum geeft u recht Thailand eenmaal binnen te reizen (single entry) en het andere visum geeft U het recht Thailand meerdere keren binnen te reizen (multiple entry). Voor beide visums geldt dat u maximaal 90 dagen in het land mag verblijven. Een zaken visum Thailand single entry kost €89,95 en een zaken visum multiple entry kost €179,95

Als u kiest voor een single entry visum Thailand dan moet uw paspoort nog minimaal 3 maanden geldig zijn. U moet een kleurenpasfoto aanleveren en een uitnodiging en een kopie van het identiteitsbewijs van de persoon die u uitnodigt naar Thailand te komen. Verder zijn nodig een registratiebewijs van het uitnodigende bedrijf, inclusief financieel jaaroverzicht, een garantiebrief en de bevestiging van uw vlucht. Voor een multiple entry visum Thailand (zakenvisum) gelden dezelfde voorwaarden met dien verstande dat uw paspoort in dit geval nog minimaal 12 maanden geldig moet zijn. Een extra voorwaarde voor het verkrijgen van een multiple entry visum Thailand is een uittreksel van de Kamer van Koophandel van het bedrijf dat u heeft uitgenodigd naar Thailand te komen.Wij kunnen een visum aanvraag Thailand geheel voor u verzorgen zodat u bij binnenkomst in Thailand beschikt over de juiste documenten. Voor de aanvraag is het nodig uw paspoort bij ons af te geven of aangetekend aan ons op te sturen. Doorgaans ontvangen wij uw visum binnen 4 werkdagen waarna u direct een bevestiging van ons ontvangt.

Meer informatie visum Thailand

Op onze website kunt u uitgebreide informatie lezen over de voorwaarden voor een visum Thailand en hoe u deze het beste kunt aanvragen. Een visum aanvragen Thailand kan best ingewikkeld zijn daarom is het verstandig u goed voor te bereiden. Er is een pagina met veelgestelde vragen beschikbaar waar u de meeste antwoorden op uw vragen vindt. U kunt ons ook altijd bellen, mailen of met ons chatten over uw vragen aangaande een visum Thailand. Neem contact met ons op voor meer informatie over het visum Thailand.