Consulaat

Turks Consulaat

Turkije heeft in Nederland consulaten in Rotterdam, Amsterdam, Leiden en Deventer. Het Turkse consulaat in Rotterdam is het grootse Turkse consulaat in Nederland. Het Turkse consulaat in België is gevestigd in Antwerpen.

Visum Turkije aanvragen bij het Turkse consulaat

Wilt u naar Turkije reizen, maar voldoet u niet aan de voorwaarden van het e-visum voor Turkije? Dan kunt u mogelijk een visum aanvragen bij het Turkse consulaat. Houd er rekening mee dat het aanvragen van een visum via het consulaat meer tijd in beslag neem dan het aanvragen van een e-visum voor Turkije. Daarnaast zijn de kosten hoger en dient u zelf naar het consulaat af te reizen om uw visum in ontvangst te nemen. Komt u wel in aanmerking voor het e-visum voor Turkije? Vraag uw visum dan direct aan via deze website.

Direct uw visum Turkije aanvragen »

Als u niet in aanmerking komt voor het e-visum voor Turkije raden we u aan contact op te nemen met één van de Turkse consulaten in Nederland of België. U kunt het Turkse consulaat enkel op afspraak bezoeken. Het Turkse consulaat in Rotterdam is het grootste consulaat in Nederland. Ook bij de consulaten in Amsterdam, Leiden en Deventer kunt u terecht voor uw visumaanvraag.

Contactgegevens Turks consulaat Rotterdam en Antwerpen

Turks consulaat Rotterdam
Westblaak 2
3012 KK Rotterdam
+3110 766 0007

Turks consulaat Antwerpen
Sorbenlaan 16
2610 Antwerpen
+32 3 820 71 00

Turkse ambassade of Turks consulaat

Zowel de ambassade als de consulaten zijn vertegenwoordigingen van de overheid in het buitenland. Er is echter een aantal belangrijke verschillen.

De Turkse ambassade is een diplomatieke vertegenwoordiging van de Turkse regering in Nederland en België. De ambassades houden zich bezig met de grote diplomatieke taken. De Turkse consulaten verrichten kleinere diplomatieke taken zoals het verstrekken van officiële documenten.

Voor het aanvragen van een visum voor Turkije kunt u dus niet terecht bij de ambassade, maar dient u een afspraak bij een Turks consulaat te maken.