Is Turkije veilig om heen te gaan

Is Turkije veilig om heen te gaan

Turkije is een veelzijdig land en daardoor een geliefde vakantiebestemming. Door onrust in de regio werd Turkije een tijd gemeden door vakantiegangers maar dit is nu niet meer het geval. Integendeel, Turkije is weer enorm populair en het aantal boekingen voor een vakantie in Turkije is met meer dan 100% toegenomen. Turkije is dan ook weer veilig om heen te gaan, zeker als u kiest voor de toeristische plaatsen. Een goede voorbereiding van uw vakantie geldt voor elke reis, ook als u naar Turkije gaat. Lees daarom het actuele reisadvies en vergeet niet tijdig een visum te regelen. Zonder visum mag u Turkije niet in.

Waarom was Turkije een tijdje niet veilig

Dat Turkije een tijd als een minder veilig land werd gezien heeft twee oorzaken. Ten eerste de mislukte couppoging in juli 2016. Een deel van de Turkse strijdkrachten deed een poging de macht te grijpen. Deze poging is echter mislukt en inmiddels is de rust in Turkije weergekeerd.
De tweede oorzaak betreft de oorlogen in Irak en Syrië, landen die grenzen aan Turkije. Deze grensgebieden bevinden zich echter ver van de toeristencentra aan de Turkse Riviera en Egeïsche kust. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen negatief reisadvies uitgegeven voor Turkije. Het is echter wel noodzakelijk de grensgebieden met Syrië en Irak te mijden. Dit zijn nog steeds onveilige gebieden.

Veilige gebieden in Turkije

Het grootste deel van Turkije is veilig. Alleen de grensgebieden met Syrië en Irak zijn onveilig maar hier bevinden zich geen toeristencentra. U kunt met een gerust hart op vakantie naar Turkije in onder meer de bekende plaatsen Marmaris, Bodrum, Belek, Side, Alanya en Kusadasi. Een bezoek aan culturele bezienswaardigheden in deze regio’s is ook veilig. U kunt genieten van alles dat Turkije te bieden heeft: cultuur, prachtige natuur, geweldig eten, vriendelijke mensen en natuurlijk zon, zee en strand. Veel accommodaties hebben eigen beveiliging zodat u zich in hotels en vakantiecomplexen extra veilig kunt voelen. De risicogebieden in Turkije bevinden zich ver van de vakantieresorts. Zoals dat op elke vakantiebestemming het geval is, moet u wel bedacht zijn op zakkenrollers, vooral in de stad en op markten.

De voorbereiding van uw reis

Aan een fijne vakantie gaat voorbereiding vooraf. Leuke en minder leuke. Leuke zaken als plannen maken, uitstapjes uitzoeken, kleding kopen voor aan het strand, zonnebrandcrème inslaan en boeken kiezen voor lekker lui lezen aan zee of zwembad. Niet iedereen vindt het even leuk om de reis zelf te regelen: de vlucht, het hotel of appartement en niet te vergeten een visum. Dit kan veel tijd kosten. Kies daarom, indien mogelijk voor een e-visum Turkije. De aanvraag duurt slechts 5 minuten en zowel het aanvragen als de ontvangst van het visum gaat geheel online. U hoeft er de deur niet voor uit, geen afspraak te maken bij de ambassade of reiskosten te maken.

E-visum Turkije: snel geregeld

De meeste reizigers met een Nederlands of Belgisch identiteitsbewijs kunnen het e-visum Turkije aanvragen. Eenvoudig en snel. De aanvraag doet u door het invullen van het aanvraagformulier. Betaling geschiedt online via Ideal, PayPal of per overschrijving. U heeft het e-visum al binnen 12 uur in uw mailbox, maximaal 72 uur na ontvangst van uw aanvraag. Heeft u haast dan kunt u tegen een geringe meerprijs een spoedvisum aanvragen. U ontvangt het visum dan al binnen een kwartier. Voor de kosten hoeft u het niet te laten: een e-visum Turkije is beschikbaar vanaf €24,95 per persoon.

Voorwaarden

Een e-visum Turkije kan worden aangevraagd door onder meer reizigers met een Nederlands of Belgisch identiteitsbewijs. Dit mag zowel een paspoort als een ID-kaart zijn. Kinderen dienen wel een eigen paspoort of ID-kaart te hebben én een eigen visum. Let er op dat het visum gekoppeld is aan uw identiteitsbewijs. De gegevens moeten exact overeenkomen. Dit is belangrijk in verband met de geldigheid van uw identiteitsbewijs. Deze moet namelijk nog minimaal 6 maanden geldig zijn als u Turkije binnen reist. Verloopt uw identiteitsbewijs eerder, dan dient u eerst een nieuwe aan te schaffen voordat u het e-visum aanvraagt.

Het e-visum is geschikt voor reizen naar Turkije met een toeristisch of zakelijk karakter. U mag er ook mee op bezoek bij vrienden of familie. Indien u om zakelijke redenen reist dan mag u klanten bezoeken of leveranciers en bijvoorbeeld een symposium bijwonen. Wilt u gaan werken in Turkije dan dient u een speciaal werkvisum aan te vragen. Lees voor alle voorwaarden van het e-visum ook onze speciale pagina over dit onderwerp.

Geldigheid

De geldigheid van het e-visum Turkije is 180 dagen. De geldigheid gaat in op het moment dat het visum wordt uitgegeven. U mag binnen deze 180 dagen maximaal 90 dagen in Turkije zijn. U mag deze 90 dagen wel verdelen over meerdere reizen. Het e-visum Turkije is namelijk een zogenaamd multiple entry visum.

Op de website vindt u uitgebreide informatie over het e-visum. Over de geldigheid en de voorwaarden maar ook over uw paspoort en ID-kaart, over de visumplicht zelf, over verblijfsvergunningen en een actueel reisadvies. Het aanvraagformulier voor het e-visum is eenvoudig in te vullen en u vindt ook nog een pagina met uitleg bij het aanvraagformulier.


Heeft u toch nog vragen dan kunt u contact met ons opnemen, wij helpen u graag.