Op vakantie naar Turkije, denk aan het verplichte visum.

Vakantie Turkije? Denk aan uw visum!

De zomervakanties komen er weer aan. Nog een paar weken en dan trekken veel mensen er op uit. Vakantie vieren in het buitenland vraagt om voorbereiding en organisatie. De outfits aanpassen aan de weersomstandigheden in het land van uw keuze bijvoorbeeld. Bedenk ook dat u voor een bezoek aan bepaalde landen een visum nodig heeft. Zo’n visum kunt u maar beter tijdig regelen, zodat u niet op het laatste moment nog van alles moet doen. Heeft u plannen om naar Turkije te gaan? Dan heeft u een visum nodig. In veel gevallen kunt u volstaan met het gemakkelijk aan te vragen e-visum Turkije.

Hieronder leggen we uit wanneer u in aanmerking kunt komen voor het e-visum Turkije, wat de voorwaarden zijn en de geldigheid en hoe u snel en gemakkelijk een e-visum Turkije kunt aanvragen. Met een gerust hart met vakantie naar Turkije om te genieten van natuur, heerlijk eten, cultuur en prachtige zandstranden.

Rust in Turkije weergekeerd

In juli 2016 werd er een greep naar de macht gedaan door Turkse strijdkrachten. Deze staatsgreep heeft voor veel onrust gezorgd maar momenteel is de rust in Turkije teruggekeerd. Direct na de mislukte couppoging werd Turkije door toeristen gemeden vanwege de onrust in het land. Nu, zo’n 3 jaar later, is Turkije weer enorm in trek bij toeristen. Veel Nederlandse toeristen kiezen weer voor een vakantie in dit prachtige land. En dat kan ook! Lees meer over de situatie in Turkije in ons reisadvies.
Het aantal boekingen is enorm toegenomen. Sommige websites spreken van een toename van meer dan 100% ten opzichte van het jaar ervoor. Veel mensen hebben hun vakantie naar Turkije al vroeg geboekt. Zo is er tijd genoeg om leuke zomerkleding te kopen, zonnebrandmiddel in te slaan en flink te sporten om wat kilo’s kwijt te raken. Immers, je verheugen op je vakantie is de helft van de vakantiepret! Natuurlijk moet er ook wat papierwerk worden verzet. Tickets boeken, een hotel of appartement regelen en niet te vergeten: uw visum voor het bezoek aan Turkije.

Voorwaarden e-visum Turkije

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort komen doorgaans in aanmerking voor een e-visum Turkije. Dat is natuurlijk heel handig: u hoeft niet naar de ambassade maar kunt het visum geheel online aanvragen. Het e-visum is bedoeld voor reizen naar Turkije met een zakelijk of toeristisch karakter. U kunt er mee met vakantie, deelnamen aan een zakelijk congres of familie bezoeken. Gaat u om andere redenen naar Turkije, bijvoorbeeld om te werken, dan kunt u geen e-visum aanvragen. Kijk bij twijfel op onze pagina voorwaarden e-visum Turkije.

Dan uw legitimatiebewijs. U kunt zowel met een paspoort als met een identiteitskaart een e-visum aanvragen. Echter, deze moet nog wel minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije. Vernieuw uw paspoort dus tijdig als u niet aan deze voorwaarde voldoet. Kinderen dienen over een eigen paspoort of identiteitskaart te beschikken en moeten ook een eigen visum hebben.

Geldigheid e-visum Turkije

Op het moment dat het e-visum Turkije wordt uitgegeven, gaat de geldigheid van het visum in. Deze geldigheid bedraagt 180 dagen. Binnen deze 180 dagen mag u maximaal 90 dagen in Turkije verblijven. Heel plezierig is het feit dat het e-visum Turkije een multiple visum is. Dit betekent dat u er meerdere keren mee het land mag binnen reizen. U kunt eenmaal met vakantie gaan, maar met hetzelfde visum ook meerdere keren uw familie en vrienden bezoeken in Turkije. Houd er wel rekening mee dat u niet meer dan 90 dagen in totaal in Turkije mag verblijven. Doet u dat wel, dan verblijft u illegaal in Turkije en loopt u het risico op uitzetting en op een boete. Vraag het e-visum een paar weken voordat u naar Turkije gaat aan, dan weet u zeker dat u tijdig over het e-visum kunt beschikken. Mocht het onverhoopt nodig zijn uw paspoort of identiteitskaart te vernieuwen, dan is daarvoor nog tijd. De gegevens uit uw identiteitsbewijs moeten overeenstemmen met de gegevens in het visum. U kunt uw identiteitsbewijs dus niet vernieuwen als u al over een visum beschikt. Het visum is dan namelijk niet meer geldig.

Aanvraagprocedure e-visum Turkije

De aanvraag voor het e-visum is heel gemakkelijk en kan volledig online. U vult het aanvraagformulier in en zorgt er voor dat alle gegevens kloppen. Het invullen van het formulier kost nog geen vijf minuten en u kunt direct voor meerdere reizigers een e-visum aanvragen.
De kosten van het e-visum bedragen vanaf €24,95 per persoon en er kan op verschillende manieren worden afgerekend: via iDEAL, overschrijving en met PayPal. U ontvangt het visum per e-mail, meestal binnen 12 uur. Houd er echter rekening mee dat het ook langer kan duren, maximaal 72 uur.

Een spoedvisum Turkije

Bent u door alle beslommeringen toch vergeten een visum Turkije aan te vragen en vertrekt u al snel? Of gaat u onverwacht met vrienden of familie mee op reis en heeft u met spoed een e-visum Turkije nodig? Kies dan voor het spoedvisum Turkije. U krijgt het e-visum dan al binnen 15 minuten toegezonden. Dit kan elke dag, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Heeft u nog vragen over het e-visum Turkije? Twijfelt u of u voor dit vereenvoudigde elektronische visum in aanmerking komt of heeft u andere vragen dan kunt u contact met ons opnemen. Op de website vindt u veel extra informatie over het e-visum Turkije en ook een speciale pagina voor uitleg bij het aanvraagformulier.