9/11 Memorial – New York, New York

Een tragische dag voor New York, de Verenigde Staten en eigenlijk de hele wereld was natuur 11 september 2001. Het is al een groot aantal jaren geleden en er is voor de nabestaanden een 9 11 Memorial museum geopend. Op die manier is het mogelijk om ervoor te zorgen dat deze verschrikkelijke dag nooit verloren gaat. Het mag nooit worden vergeten om te voorkomen, dat zoiets ooit nog een keer zal gebeuren.

De locatie van het 9/11 Memorial in New York

De kracht van het museum zit hem vooral in de plek waar het staat. Het is een tentoonstellingsruimte van 1100 vierkante meter binnen het archeologische hart van het World Trade Center. Je gaat 70 voet de grond onder (7 meter) en er is beperkt licht in de ruimte hierdoor. Er zijn volop mooie exposities welke je hier kunt bewonderen. Het is mooi om te zien hoe je volop van dit mooie museum kunt genieten.

Een eerbetoon aan de slachtoffers, hun dierbaren en de overlevenden

Het 9/11 Memorial is een waar eerbetoon aan alle slachtoffers en de overlevenden. Ook voor de dierbaren is het mooi om op deze plek te zijn. Foto’s, video’s en audio’s zorgen voor een belangrijk deel van de tentoonstellingen in het 9/11 Memorial.

De veerkracht van New York!

Natuurlijk is het museum ook een kracht om te laten zien hoe sterk de veerkracht is van de bewoners van New York en de Amerikanen zelf. Het is een mooi gebouw welke duidelijk boven de grond komt. Het monument kent borstweringen met daarin gegraveerd de 2983 namen van de slachtoffers.

Een rondleiding in het 9/11 Memorial?

Het is mogelijk om tickets te kopen om een rondleiding te krijgen in het museum. Voor kinderen is dit natuurlijk erg leerzaam en kunnen ze de geschiedenis van het World Trade Center ontdekken. Persoonlijke verhalen van overlevenden met foto’s en video’s zullen een grote indruk maken.

Enkele feiten!

President Barack Obama heeft met de overlevenden, de hulpverleners en nabestaanden van de slachtoffers het museum in 2014 geopend. Ook de voormalige president Bill Clinton was er aanwezig. Het WTC (World Trade Center) was meer dan een paar hoge wolkenkrabbers. Het was een complex met zeven gebouwen op 16 acres met kantoren, een restaurant en ook een ondergronds winkelcentrum. Er werkten ongeveer 50.000 mensen in het WTC complex en dagelijks passeerden er meer dan 40.000 mensen.

Een eerbetoon! Dat is duidelijk wat het 9/11 Memorial is.