Golden Gate Bridge – San Francisco, Californië

Misschien is het wel de beroemdste brug van de wereld. Het klinkt lichtelijk overdreven, maar het is natuurlijk wel een zeer bekende brug: de Golden Gate Bridge. Het is een grote hangbrug welke boven de Golden Gate hangt bij San Francisco. De Golden Gate is de zeestraat welke de stille oceaan met de baai van San Francisco verbindt. De brug is een verbinding van Marin County met de stad San Francisco.

Een stukje geschiedenis van de Golden Gate Bridge in San Francisco

In 1937 is de brug door Joseph Strauss ontworpen en is deze na vier jaar bouwen geopend. De brug is maar liefst 2,7 kilometer lang en is 227 meters hoog. Grote zeeschepen kunnen met gemak onder de brug doorvaren. Het gewicht van de hele brug wordt door twee grote kabels van een meter doorsnede gedragen. De twee grote kabels bestaan uit meer dan 25.000 kleine kabels ieder. Het is mogelijk om aan de zuidkant de doorsnede te bekijken.

De brug heeft zes rijstroken met aan beide kanten een fietspad en een pad voor voetgangers. De brug is oranje van kleur. Om de brug goed te onderhouden wordt er tol geheven. Dit is alleen in de richting van Marin County naar San Francisco.

Bezoek ook de Golden Gate Bridge

Natuurlijk moet je de Golden Gate Bridge bezoeken als je naar San Francisco op vakantie gaat. Het is mogelijk om dit met het openbaar vervoer te doen of met een taxi. Het is slim om niet met je eigen auto te gaan. Er zijn namelijk niet zoveel parkeerplaatsen bij de Golden Gate Bridge.

Het is mooi om de brug deels in de mist te zien. Het verschil in temperatuur van de lucht welke van de stad komt of van de zee zorgt hiervoor. Het is slim om een goed windjack of een dikke trui aan te doen als je naar de brug gaat.

Een wandeling maken over de Golden Gate Bridge in San Francisco

Het leukste is om een wandeling of een fietstocht over de brug te maken. Een wandeling van een uur van de noordkant naar de zuidkant (van Marin County naar San Francisco) is het mooiste. Je loopt dan namelijk van de berg af en vaak heb je ook wind mee. Het is ook mogelijk om een fiets te huren trouwens.