Grand Canyon – Williams, Arizona

Een van de wereldwonderen is toch zeker wel de Grand Canyon. Het is een nationaal park in het Zuidwesten van de Verenigde Staten. Het is een stuk natuur welke ongeveer twee miljard jaren geleden is uitgesleten door een kolkende en denderende Colorado rivier. Op sommige plaatsen is de scheur in de natuur meer dan 1.800 meters diep en op het breedste stuk is het bijna 30 kilometer breed. Het is geweldig om hiernaar te staren en om te bekijken hoe geweldig het hier is. Het beste is om eerst gewoon even rustig te gaan zitten en om het hele gebied in je op te nemen. Het is slim om meerdere dagen naar dit gebied te gaan.

Een wandeling door de Grand Canyon

He is natuurlijk geweldig om de Grand Canyon te bewonderen. Het is echter nog mooier om de Grand Canyon ook te verkennen. Er zijn verschillende gebieden met mooie uitkijkpunten waar je gemakkelijk naar beneden en boven kunt klimmen. Je kunt delen door de rivierbeddingen lopen en dan weer een stuk omhoog gaan. Het is heerlijk om zo de Grand Canyon te verkennen.

Je kunt trouwens ook met (milieuvriendelijke) bussen een hele tocht maken van 20 kilometer lang. Je wordt dan van uitkijkpunt naar uitkijkpunt gebracht.

Lekker klimmen

Ben je wat sportiever aangelegd en wil je wel wat meer spanning en sensatie? Dan kun je ook een wat steilere route nemen naar beneden. Weet wel dat het goed heet kan worden in de Grand Canyon en het dus belangrijk is om voldoende water, een pet en zonnebrand mee te nemen.

Een goede combinatie met andere bestemmingen!

In combinatie met een bezoek aan de Grand Canyon kun je ook andere natuurparken bezoeken. Zeker als je naar Las Vegas of Los Angeles gaat is het slim om een bezoek te brengen aan de Grand Canyon. Hoewel het vaak nog een redelijke reis is, wordt deze zeker beloond. Het is en blijft een wereldwonder! En hier zijn er niet zoveel meer van.

Wat heb je nodig voor een bezoek aan de Verenigde Staten?

Het is natuurlijk slim om voor je bezoek aan de Verenigde Staten, deze reis te plannen. Wees slim om te ontdekken wat er allemaal nodig is voor je vakantie. Welke hotels kun je bezoeken? Moet je een auto huren? Heb je een visum nodig? Welke reisdocumenten mag je niet vergeten?

Door goed voorbereid te zijn zal je nog meer van je mooie vakantie kunnen genieten.