Mount Rushmore – Keystone, South Dakota

Een van de meest indrukkwekkende beelden van de Verenigde Staten is zeker Mount Rushmore. De hoofden van de presidenten Lincoln, Roosevelt, Jefferson en Washington zie je hier weer. Jaarlijks gaan er miljoenen bezoekers naar deze geweldige plek. Het vertolkt het verhaal van de Verenigde Staten.

Het was Guzon Borglum en zijn zoon welke de vier gezichten hebben laten uithakken. Het duurde maar liefst veertien jaar voordat het bouwwerk voltooid was in 1923. Het atelier is er nog steeds en ligt vol met werktuigen en informatie over deze geweldige klus.

Een nationaal monument

Mount Rushmore tref je aan in de Black Hills van South Dakota. Het is een zeer populaire attractie, wat zeer begrijpelijk is. In het graniet zijn de portretten van de vier eerste presidenten van de Verenigde Staten uitgehakt. Een oppervlakte van vijf vierkante kilometer is helemaal bedekt. De gezichten zijn ongeveer achttien meters hoog.

Het monument is in die tijd gemaakt om meer toeristen naar de regio te leiden. Iets wat natuurlijk helemaal is gelukt.

Wat vertolkt Mount Rushmore?

Mount Rushmore vertegenwoordigd de geboorte, de groei en de ontwikkeling van de Verenigde Staten. De eerste vier presidenten van de Verenigde Staten worden weergegeven. Helemaal links zie je George Washington, dan Thomas Jefferson en Theodore Roosevelt om de rij aan de rechterkant te sluiten met Abraham Lincoln. Ze hebben alle vier een leidende rol gehad in de ontwikkeling van het land.

Een mooie wandeling

Via de Presidential Trail loop je naar de voet van Mount Rushmore en zie je de gezichten steeds vanuit een andere hoek. Het is mooi om te zien hoe je de presidenten steeds met een andere belichting en kleur kunt zien.

Zeker in de zomermaanden is het mooi om ’s avonds de presidenten te bekijken. Je ziet ze dan mooi verlicht met schijnwerpers. Er is ook een lightning ceremonie waarbij een ranger de geschiedenis van Amerika verteld. Ook wordt de film Freedom, America’s legacy getoond. Het wordt afgesloten met het strijken van de vlag en het volkslied.

Bezoek de Verenigde Staten

Het is goed om er ook voor te kiezen om de Verenigde Staten te bezoeken. Bekijk welke mooie hotels er zijn in South Dacota en welke reisdocumenten je allemaal nodig hebt om naar de Verenigde Staten af te reizen. Natuurlijk kun je ook naar andere mooie bezienswaardigheden in dit geweldige land gaan.