Het Vrijheidsbeeld & Ellis Island – New York, New York

Het Vrijheidsbeeld (Statue of Liberty) is een standbeeld wat je in New York aantreft. Het beeld is een symbool van vrijheid en is een symbool van de stad en van de Verenigde Staten geworden. Het is een beeld van 93 meters hoog (inclusief de sokkel) en weegt 225 ton. Het is een geschenk geweest van Frankrijk om de onafhankelijkheid van het land mee te vieren. In 1870 heeft Jardin du Luxembourg het beeld ontworpen. Wat veel mensen niet weten is dat het oorspronkelijk bedoeld was als een vuurtoren voor bij het Suezkanaal in Egypte. Egypte kon het echter niet betalen. Hierna is het afgemaakt en in 1885 naar New York gebracht.

Liberty Island

Het eiland waar het Vrijheidsbeeld geplaatst werd heette het Ellis Island. In 1935 werd het eiland uitgebreid en omgedoopt tot Liberty Island. Het is ook de plek waar vele migranten voor het eerst de Verenigde Staten binnenkwamen. Als je naar New York gaat dan moet je hier natuurlijk een bezoek aan brengen. Het is erg mooi om te zien.

Een bezoek aan New York is niet compleet!

Natuurlijk moet je een bezoek brengen aan Ellis Island als je naar New York gaat. Het is een plek vol met geschiedenis. Het Vrijheidsbeeld is duidelijk een monument waar je niet omheen komt. Zelfs als je het niet zou willen zien, krijg je het te zien. Natuurlijk zal je hier nooit voor kiezen. Het is geweldig om via de ferry of vanaf de kade van New York naar het Vrijheidsbeeld te kijken. Ook een bezoek is tegenwoordig weer mogelijk. Kies ervoor om dit niet over te slaan als je naar New York gaat.

Een lang weekend naar New York met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld en Ellis Island

Tegenwoordig is het steeds goedkoper geworden om naar New York te vliegen. Je kunt besluiten om een paar dagen te gaan, maar natuurlijk ook langer. Het is wel belangrijk om vooraf te ontdekken welke papieren je allemaal nodig hebt. Zo kan het belangrijk zijn om een visum aan te vragen of om in het bezit te zijn van andere reispapieren. Door je vooraf goed te informeren krijg je een geweldige vakantie in New York. Je zult op en top kunnen genieten van het Vrijheidsbeeld en Ellis Island.