Algemene informatie over de Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een erg groot land. Het kent maar liefst zes verschillende tijdzones. Het is hierdoor ook een zeer divers land en zeer geschikt om er op vakantie te gaan. Er is immers altijd wel wat nieuws te ontdekken in dit mooie land. Het is een land van onbegrensde mogelijkheden waar er eigenlijk voor iedereen wel wat wils is. Je kunt naar de ruige gebieden gaan of de grote steden. Ook kun je met een camper van het Oosten naar het Westen van de Verenigde Staten reizen.

Een stukje geschiedenis van de Verenigde Staten

New York werd vele jaren Nieuw Amsterdam genoemd. Het is nog steeds zo, dat je in New York volop Nederlandse zaken tegenkomt. Er zijn echter ook volop wijken van immigranten welke naar Amerika zijn gekomen. Denk aan de Chinese, Ierse en Italiaanse wijken in de grote steden.

Natuurlijk gaat de geschiedenis nog veel verder dan deze periode. De originele bewoners van Amerika zijn de indianen. Er zijn volop cowboyfilms welke dit deel van de Amerikaanse geschiedenis hebben weergegeven. De wilde dagen waar men goud zocht in de bergen en rivieren. Het land van de onbegrensde mogelijkheden.

De cultuur in de Verenigde Staten

Grote auto’s, cola, big, bigger biggest! Het zijn allemaal uitdrukkingen en zaken welke uit Amerika over zijn komen waaien. Daarnaast is er een zeer rijke cultuur van de indianen en ontdekkingsreizigers.

Tegenwoordig zie je vele verschillende wijken in de grote steden. Blues, Jazz en hiphop muziek komt uit de verschillende muziektentjes. Ook zijn er swingende gospelkerken en interessante musea waar je volop van kunt genieten als je in de Verenigde Staten bent. Natuurlijk mag hierbij geen goede hamburger ontbreken en een mega grote cola.

De taal in de Verenigde Staten

De voertaal is het Engels. Als je echter naar de verschillende delen van het land reist dan zal je ook Spaans, Italiaans, Iers en andere talen ontdekken. Ook het Engels verschilt van gebied tot gebied. Eigenlijk net zoals het Nederlands verschilt in ons land van regio tot regio.

Enkele tips voor de vakantie

Het is gemakkelijk om te bellen in het land. Eigenlijk heb je overal wel bereik. Daarnaast is er vaak ook overal gratis Wifi voor op je telefoon of laptop. Het stroomnet levert 110 volt en het is slim om een wereldstekker mee te nemen. Zorg ook voor een credit card om alle kosten mee te betalen. Het is erg gebruikelijk om zo je rekeningen te voldoen. Daarnaast hoef je zo ook niet met volop contanten rond te gaan lopen.