Nationale parken in de Verenigde Staten

Als je door de Verenigde Staten gaat reizen dan is het goed om te kijken naar welke nationale parken je kunt gaan. Het is een aanrader om minimaal een van de mooie nationale parken in de Verenigde Staten te bezoeken. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de verschillende Nationale parken in het land. We zullen er een paar uitlichten.

Een combinatie van bezienswaardigheden en parken

Het is goed om een roadtrip te maken door de Verenigde Staten om zo meerdere parken te bezoeken. Denk hierbij aan het Yosemite National Park in California, Death Valley en Kings Canyon. Er zijn een achttal nationale parken in Californië en ook acht in Alaska. Alle andere staten kennen natuurlijk ook mooie nationale parken. Zo zijn er de Rocky Mountains in Colorado en het Zion National park in Utah.

Een park in Californië bezoeken

Een van de parken welke je in Californië kunt bezoeken is Death Valley. Het is een mooie nationaal park welke eigenlijk een grote woestijn is. Een woestijn waar het gemakkelijk 50 graden warm wordt en je er een ei op de grond kunt bakken.

Mammoetbomen in Sequoia National park

Een must in Californië is ook het Sequoia National Park. Het is mooi om er de grote mammoetbomen te bekijken. Ook kun je er naar het Yesemite National Park gaan, wat dichtbij San Francisco ligt.

Yellowstone National Park

De Rocky Mountains hebben op veel mensen een grote aantrekkingskracht. Het is dan ook niet vreemd dat er zoveel mensen hiernaar toe willen gaan. Van Canada tot diep in het hart van de Verenigde Staten loopt dit gebergte. Het is geweldig om te zien.

Welke nationale parken zijn er in de Verenigde Staten?

Bekijk hier meer informatie over de parken.