ESTA spoed aanvraag

ESTA met spoed aanvragen

U reist op zeer korte termijn naar Amerika en beschikt nog niet over een ESTA. Wat is er dan nog mogelijk? Kunt u een spoedaanvraag indienen? Of een visum on arrival halen? Het antwoord op deze en andere vragen rondom een spoedaanvraag vindt u hier.

Kan ik mijn visum met spoed aanvragen?

De aanvraag van een ESTA kan maximaal 72 uur duren. Met andere woorden: een ESTA-aanvraag wordt altijd binnen 3 dagen gekeurd. Door tijdens het invullen van het ESTA aanvragen formulier de optie ‘Spoedaanvraag’ aan te vinken kunt u een spoedaanvraag voor een ESTA indienen. Dit houdt in dat uw ESTA visum binnen 15 minuten door ons wordt aangevraagd bij de Amerikaanse overheid en u uw ESTA in de meeste gevallen binnen één uur al per e-mail ontvangt.

De overheid van de Verenigde Staten behoudt zich altijd het recht om langer over de beoordeling van uw aanvraag te doen. Er kunnen geen garanties worden gegeven over de levertijden van een spoedaanvraag.

Wat zijn de kosten voor een spoed ESTA?

De kosten voor een spoedaanvraag bedragen € 9,95 per persoon. Door het selecteren van het vakje voor de ‘Spoedaanvraag’ in uw ESTA formulier wordt deze toeslag automatisch bij uw visumkosten opgeteld en rekent u het totale bedrag bij afronding van uw aanvraag af.

Ik ga op korte termijn weg, kan ik ook een visum on arrival halen bij aankomst in Amerika?

Nee, er bestaat geen zogeheten visum on arrival voor de Verenigde Staten. Wanneer u per vliegtuig naar Amerika reist zal de luchtvaartmaatschappij al bij het inchecken controleren of u over een ESTA of geldig visum beschikt. Heeft u dit niet, dan kunt u niet mee met de vlucht. Mocht u onverhoopt niet over een ESTA beschikken op het moment dat u wilt inchecken, dien dan snel een aanvraag met spoed in.

Wanneer wordt de ESTA gecontroleerd?

De Amerikaanse regering heeft overeenkomsten met alle luchtvaartmaatschappijen die lijnvluchten aanbieden naar Amerika. Deze afspraken vermelden ook dat de luchtvaartmaatschappij al voor het inchecken controleert of elke passagier een geldig visum of ESTA heeft.

Een ‘standaardʼ aanvraag én een spoedaanvraag indienen?

Nee. Dien nooit een spoedaanvraag voor een ESTA in zolang een andere aanvraagprocedure nog niet is afgerond. Ook als er een andere aanvraag is ingediend op een andere website. In tegenstelling tot een spoedverwerking kan de aanvraag hierdoor zelfs voor vertraging zorgen.

Ik probeer (online) in te checken met mijn ESTA, maar dit lukt niet. Wat nu?

Het komt vaak voor dat reizigers bij het inchecken voor hun vlucht niet beschikken over een geldig ESTA. Wanneer u dit overkomt is het belangrijk om 3 zaken na te gaan:

  1. Kloppen de door u opgegeven persoonsgegevens met uw gegevens op het paspoort? Een kleine typefout kan er al voor zorgen dat uw ESTA niet geldig is.
  2. Voldoet u aan de voorwaarden voor een ESTA?
  3. Heeft u mogelijk meerdere aanvragen voor een ESTA ingediend, bij ons en/of een andere organisatie? Het kan voorkomen dat door meerdere aanvragen de verwerkingstijd oploopt, maar ook dat een andere aanvraag uw huidige ESTA overschrijft.

Indien u aan de voorwaarden voldoet en het blijkt dat u een invulfout bij uw persoonsgegevens heeft gemaakt, dan kunt u met spoed een nieuwe aanvraag indienen. Heeft u een van de veiligheidsvragen verkeerd beantwoord? Dan moet het minstens 10 dagen geleden zijn dat uw ESTA is uitgegeven, voordat u een nieuwe aanvraag kunt indienen.

Moet ik mijn ESTA uitprinten voor ik op reis ga?

Het is niet noodzakelijk uw ESTA geprint mee te nemen op reis. Zowel de luchtvaartmaatschappij als de douane kan de ESTA met uw paspoortnummer digitaal oproepen.

Controleer uw aanvraag goed 

Zorg dat u bij de aanvraag van uw ESTA uw paspoort bij de hand heeft. Zo kunt u al binnen vijf minuten uw aanvraag bij ons indienen. Nadat u uw aanvraag met spoed heeft ingediend en betaald is het niet meer mogelijk wijzigingen aan te brengen. Controleert u uw gegevens alstublieft goed voordat u uw aanvraag afrondt. Wanneer er fouten in uw persoons- of paspoortinformatie staan is uw ESTA niet geldig om mee te reizen. 

Bij eventuele fouten kunt u opnieuw een ESTA aanvragen via het ESTA formulier en dient u dus ook nogmaals te betalen voor een nieuw ESTA. Worden uw aanvragen steeds afgekeurd, neem dan contact op met de Amerikaanse ambassade of het Amerikaans consulaat.

Met vragen kunt u altijd contact met ons op nemen. Wij staan u graag te woord.