Het weer en klimaat in de Verenigde Staten

Als je naar de Verenigde Staten op vakantie gaat dan wil je natuurlijk volop kunnen genieten. Het mooiste is om de buien uit te sluiten en ook om extreme hitte of droogte uit te sluiten als je op pad gaat. Het is een zeer groot land dus het is slim om het weer en klimaat van de specifieke staat of plaats te bekijken. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden om zo volop van je tijd in de Verenigde Staten te kunnen genieten.

Het klimaat in de Verenigde Staten

Het klimaat in het Noordoosten van het land staat bekend om haar extremen. Het weer kan opeens omslaan en totaal anders zijn. Zo is het zelfs mogelijk dat je in mei nog sneeuw moet ruimen. De temperaturen lopen van de min 40 graden tot plus 40 graden.

De kust van Boston kent een extreem landklimaat en in Delaware is het weer een stuk warmer.

Aan de andere kant van het land (de West kust) tref je hogere temperaturen aan en is het eigenlijk altijd warm. Het is daarom niet vreemd dat in Californië je veel bosbranden ziet in de drogere periodes.

Een zomer in New York

In de zomer is het erg warm en heet in New York. Overdag kan het snel warmer dan 35 graden Celsius worden. Ook de nachten zijn er warm. Het is wel heerlijk om in september of oktober nog in New York te zijn als er een Indian Summer heerst. De temperatuur is dan uitstekend en je kunt volop van deze stad genieten.

Orkanen en tornado’s in de Verenigde Staten

Er zijn ook gebieden waar je last kunt hebben van tornado’s en tornado’s. Vooral in oktober en november is de kans op een orkaan groot. Eigenlijk de hele Oostkust kan hier last van hebben. Het is verstandig om je vakantie niet in deze periode te plannen.

Het koude Noordwesten

Het Noordwesten van de Verenigde Staten grenst aan Canada. Hier is het vaak een stuk kouder. De winters bieden altijd sneeuw en ook is hier vaak regen. Het is mooi om echter dit deel van het land te ontdekken. Je kunt er Orka’s gaan spotten of naar een van de natuurparken gaan in dit deel van het land.

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Door vooraf jezelf goed te informeren hoe het weer is, zal je weten of er een extra lange broek of korte broek in je koffer moet komen. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken of je een visum nodig hebt om naar de Verenigde Staten te reizen. Heeft u geen visum, dan is een ESTA verplicht.