Welke mogelijkheden zijn er voor een visum Vietnam

Visum Vietnam eenvoudig online aanvragen

Reizigers met de Nederlandse nationaliteit moeten over een visum beschikken als zij Vietnam willen bezoeken. Sinds begin 2018 is het ook mogelijk om geheel online een visum aan te vragen. Dit is veel gemakkelijker dan de andere twee manieren om een visum aan te vragen en daarnaast ook een stuk goedkoper. Voorheen was het best ingewikkeld en tijdrovend om een visum Vietnam te bemachtigen en daarnaast ook nog eens kostbaar. Het online visum voor Vietnam ook wel een e-visum Vietnam genoemd, kunt u geheel online aanvragen, zonder dat u daarvoor hoeft te reizen of uw paspoort hoeft op te sturen. Het invullen van het aanvraagformulier neemt slechts 5 minuten van uw tijd en ook de betaling geschiedt geheel online. Het e-visum ontvangt u per email.

U kunt op drie verschillende manieren een visum voor Vietnam aanschaffen:

- Via de ambassade van Vietnam
- Een visum on arrival
- Een online e-visum.

Visum Vietnam bij de ambassade aanvragen

De eerste manier om een visum voor Vietnam aan te schaffen is via de ambassade. Dat gaat als volgt in zijn werk. U kunt op de website van de ambassade van Vietnam een formulier downloaden waarna u het formulier kunt invullen. Het formulier dient u op te sturen naar de ambassade, inclusief uw paspoort. Uw paspoort bent u minimaal 4 dagen kwijt en moet ook weer worden opgehaald of teruggestuurd. Stuur het formulier en uw paspoort aangetekend op, inclusief pasfoto en contant geld. U dient ook een retourenveloppe  voorzien van uw naam en adres bij te sluiten. Deze retourenveloppe dient voldoende te zijn gefrankeerd voor het terugzenden van uw paspoort en het visum.  Een visum voor Vietnam aanvragen via de ambassade is tijdrovend en duur en daardoor niet de meest prettige oplossing als u een visum voor Vietnam nodig heeft.

Een visum on arrival (visum bij aankomst)

De tweede mogelijkheid is het zogenaamde visum on arrival. Dit klinkt misschien eenvoudig, gewoon een visum krijgen op het moment dat u aankomt in Vietnam. U moet daar echter wel het een en ander voor doen. Zo dient u voor vertrek een zogenaamde autorisatiebrief aan te vragen. Dit is een brief waarin het ministerie officieel toestemming geeft om gedurende een bepaalde periode in Vietnam te mogen rondreizen. Er zijn verschillende organisaties waar u een visum on arrival kunt aanvragen maar in verband met de komst van het e-visum wordt deze mogelijkheid wel steeds minder. U ontvangt de autorisatiebrief gemiddeld tussen twee en vier werkdagen en u moet daarvoor bemiddelingskosten betalen. Eenmaal in Vietnam kunt u het visum on arrival op het vliegveld afhalen. Hier zijn wederom kosten aan verbonden en de kans is groot dat u langere tijd in de rij moet staan. Als u besluit voor een visum on arrival te kiezen dan moet u de volgende zaken meenemen als u naar Vietnam afreist:

- De autorisatiebrief (in tweevoud)
- Een volledig ingevuld Vietnam Visa application form (in tweevoud)
- Twee pasfoto’s
- Uw paspoort
- Voldoende Amerikaanse dollars om het visum on arrival ter plekke te kunnen betalen.

Bij ontvangst van het visum on arrival moet u 25 Amerikaanse dollars betalen voor een single entry visum van 30 dagen of 50 Amerikaanse dollars voor een multiple entry visum. Betaling kan alleen contant want er zijn geen pinautomaten op de luchthavens aan die kant van de douane. Het is ook mogelijk om in euro’s te betalen maar er wordt een stevige wisselkoers berekend.

Het kan per luchthaven verschillen welke documenten u precies moet kunnen tonen en/of afgeven, zorg er daarom voor dat u alles bij u heeft. Houd er ook rekening mee dat u misschien lang in de rij moet staan voordat u aan de beurt bent. Vooral nu de mogelijkheid van het e-visum bestaat wordt gebruik van het visum on arrival afgeraden ook door de overheid van Vietnam zelf.

Een online e-visum

U kunt -geheel in het Nederlands- een elektronisch visum voor Vietnam aanvragen. Deze mogelijkheid bestaat sinds begin 2018 voor onder meer reizigers met een paspoort dat in Nederland is uitgegeven. Dit e-visum Vietnam is geschikt voor toeristische bezoeken en voor zakenreizen. Met het e-visum Vietnam mag u maximaal 30 dagen in het land verblijven en de prijs van het e-visum Vietnam is €39,95 per persoon.

Meer over het e-visum Vietnam

Om het e-visum Vietnam aan te vragen vult u eenvoudig het aanvraagformulier in en u dient een scan van uw paspoort en van een recente pasfoto mee te sturen. Het e-visum Vietnam is een single entry visum en dit betekent dat u met het visum eenmaal Vietnam mag binnen reizen. U mag vervolgens maximaal 30 dagen in het land verblijven. Op de website kunt u meer informatie vinden over de voorwaarden voor het e-visum Vietnam. Hier leest u onder meer aan welke voorwaarden de pasfoto moet voldoen, op welke luchthavens en zeehavens en via welke grensposten u het land mag binnenkomen en aan welke andere voorwaarden uw aanvraag moet voldoen.

Zowel de aanvraag als de betaling en het toezenden van het e-visum geschiedt geheel online. U kunt betalen met iDEAL, per overschrijving of met behulp van PayPal. U vindt op de website ook een speciale pagina over de geldigheid van het e-visum.

Het is mogelijk direct voor meerdere personen een e-visum aan te vragen. U hoeft dan niet steeds opnieuw de algemene adresgegevens in te vullen. Vraag direct voor het hele gezelschap een e-visum aan en houd er rekening mee dat iedereen een visum nodig heeft, ook kleine kinderen. Kinderen hebben zowel een eigen paspoort als een eigen visum nodig. Reizen de gezaghebbers over minderjarige kinderen niet (beide) mee, dan dient u een toestemmingsformulier van de ouder(s) of verzorger(s) bij u te hebben.

Op de pagina veelgestelde vragen vindt u antwoorden op al uw vragen over het e-visum en mocht u toch nog vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen, 24 uur per dag 7 dagen per week. Ook vindt u in een speciale pagina met algemene reisinformatie Vietnam waaronder informatie over de politiek, de munteenheid, het klimaat, de religie en de bevolking in Vietnam. Helaas is een aanvraag voor een e-visum door reizigers met de Belgische nationaliteit nog niet mogelijk. Neem contact met ons op als u niet in aanmerking komt voor het e-visum. Wij helpen u graag bij de aanvraag van een ander type visum Vietnam.