144
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Cuba eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Cuba is beschikbaar vanaf € 49,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Onlangs is het inreisverbod in Cuba in verband met Covid-19 grotendeels opgeheven. Onder bepaalde voorwaarden is het weer toegestaan om het land in te reizen. Daarbij is het wel verplicht om bij aankomst een PCR-test te doen. Bij een negatieve testuitslag kunt u zonder moeilijkheden Cuba inreizen. Is de uitslag positief dan kan het zijn dat u wordt opgenomen in een Cubaanse staatsinstelling. De kosten hiervan moet u zelf betalen. Bekijk het volledige actuele reisadvies met meer informatie over de corona maatregelen.

Visum Cuba online aanvragen

Via E-visums.nl kunt u eenvoudig uw toeristenvisum voor Cuba aanvragen. U ontvangt van ons per post een blanco visum die u zelf kunt invullen. Wij gaan na ontvangst van uw betaling binnen 24 uur het visum voor Cuba aanvragen. Wij verzenden het visum per post vanuit Nederland. Houd er rekening mee dat de verzending naar een adres in België een aantal dagen kan duren. Overige visa voor Cuba kunt u aanvragen via de Cubaanse overheid.

Welk visum voor Cuba heb ik nodig?

Voor reizen naar Cuba met als doel een vakantie of rondreis vraagt u een toeristenvisum aan. Deze Tourist Card is geldig voor eenmalig bezoek van 30 dagen. U kunt tijdens het verblijf het visum verlengen voor een extra 30 dagen. Dit kan via het hotel waar u verblijft of de Cubaanse Immigratiedienst ter plaatse. Wanneer u in het bezit bent van een toeristisch visum voor Cuba is het niet toegestaan om arbeid te verrichten.

Let op! Wanneer u vanuit de Verenigde Staten naar Cuba vliegt kunt u geen gebruik maken van dit visum. Hiervoor heeft u namelijk een zogeheten ‘Pink Visa’ nodig, ofwel het ‘roze visum’. Dit visum dient u aan te vragen wanneer u een tussenstop heeft van de Verenigde Staten of wanneer u een paar dagen in het land hebt verbleven. Dit geldt ook indien u in Cuba arriveert per cruiseschip.

Voor een bezoek aan Cuba voor werk, familiebezoek, journalistiek, studie of andere redenen vraagt u aan via de Cubaanse ambassade.

Geldigheid Cuba visum

Het toeristenvisum voor Cuba gaat in vanaf het moment dat u in Cuba aankomt. Het visum is dan 30 dagen geldig. Bent u reeds aangekomen in Cuba of verblijft u daar al enige tijd? Dan is het mogelijk om het visum met 30 dagen te verlengen. U kunt navraag doen bij uw hotel of een bezoek brengen aan het kantoor van de immigratiedienst. Zij gaan vervolgens kijken of u in aanmerking komt voor een verlenging.

Reizen met kinderen naar Cuba

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten momenteel een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de douane uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen.

Reist u met een kind naar Cuba waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Gebruik het formulier Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie over reizen met kinderen kunt u vinden op de website van de Nederlandse overheid.

Betaling en kosten van het visum

De kosten van een Cuba visum in 2021 hangen af van het soort visum dat u nodig heeft. Het team van E-visums.nl informeert u graag over de mogelijkheden. Dankzij onze visumservice kunt u de betaling eenvoudig in euro’s voldoen en betalen met o.a. iDEAL, Bancontact, overschrijving en PayPal. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 à 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen ontvangst van uw visum een e-mail met daarin uw aanvraagnummer sturen naar contact@e-visums.nl. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur voor de kosten van uw visum voor Cuba.

Voorwaarden & aan te leveren documenten

Het toeristenvisum wordt per post toegestuurd. U ontvangt van ons een blanco visum welke u zelf dient in te vullen. De gegevens die u dient in te vullen zijn:

  • Achternaam*
  • Voornamen*
  • Geboortedatum
  • Paspoortnummer (zonder spaties)*
  • Nationaliteit*

*Zoals vermeld op uw paspoort.

Let er op dat u uw aankomstdatum op het visum moet invullen. Door de huidige coronamaatregelen kan uw aankomstdatum onverwachts wijzigen door geannuleerde vluchten. Wacht daarom met het invullen van de datum tot het moment dat u zeker weet dat de vlucht doorgang vindt. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of uw reisorganisatie.

Wanneer u uw Cuba visum ontvangt krijgt u twee documenten. Op beide documenten staan al uw gegevens ingevuld. Beide documenten zijn ook nodig om Cuba te betreden en weer te verlaten. Wanneer u het land betreedt wordt er één deel van het visum afgescheurd. Het andere deel dient u in te leveren wanneer u het land verlaat. Het wordt dan ook geadviseerd om het Cuba visum niet in uw paspoort te plakken.

Een visum voor Cuba aanvragen

Er zijn verschillende manieren waarop u uw visum voor Cuba kunt aanvragen. Dit kan zowel via de Cubaanse overheid als via een visumbureau. Indien u in 2021 zelf een visum voor Cuba gaat aanvragen moet u er rekening mee houden dat het aanvraagproces in het Engels is en u alleen contant of via bankoverschrijving kunt betalen. U dient zelf alle gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Wij adviseren u gebruik te maken van onze Cuba visumservice. Hiermee bent u verzekerd van een 24/7 Nederlandstalige klantenservice en betaalt u in euro’s. Ook controleren wij uw aanvraag op juistheid en volledigheid. Bij eventuele fouten of onvolledigheden nemen wij contact met u op. Zo zorgen we samen voor een snelle en correcte visumaanvraag voor iedereen die zorgeloos wil reizen naar Cuba. De regels, voorwaarden en vereisten voor Cubaanse visa veranderen constant en ons team informeert u graag over de actuele stand van zaken.

Heeft u met spoed een visum nodig?

Indien u op korte termijn naar Cuba wilt reizen kunt u ook spoedprocedure aanvragen. Deze optie kunt u aanvinken op het aanvraagformulier. Tegen een meerprijs van € 9,95 nemen wij uw aanvraag binnen 15 minuten in behandeling zodat uw aanvraag zo snel mogelijk kan worden beoordeeld en uw visum dezelfde dag of de volgende dag wordt verzonden per post.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.