Visums verwerkt
deze maand

Visum Sri Lanka

Direct online aanvragen

Voor 23:00 besteld, vandaag geleverd

De aanvraag duurt maximaal 72 uur. Meestal leveren wij het visum al dezelfde dag. Uw visumaanvraag voor Sri Lanka kunt u online invullen, zonder dat u hiervoor papierwerk hoeft in te vullen. Voor Sri Lanka zijn de kosten van het visum € 49,95 per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). De aanvraag is geheel digitaal, u hoeft geen documenten op te sturen. U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.
Snel geleverd

Visum Sri Lanka

Het aanvragen kost u ongeveer vijf minuten. U kunt betalen met iDeal of Mister Cash. Wij controleren uw aanvraag handmatig en dienen uw aanvraag nog dezelfde dag in bij de overheid van Sri Lanka.

Snel geleverd

Maximaal 72 uur

De verwerking door de overheid van Sri Lanka duurt maximaal 72 uur. Vaak leveren wij het visum al binnen 4 uur. Mocht het toch langer duren, dan houden wij uw aanvraag continu in de gaten.

Snel geleverd

Officieel visum

Het visum dat u ontvangt is het officiële visum voor Sri Lanka. U kunt dus met een gerust hart op (door)reis.


Visum Sri Lanka online aanvragen (ETA)

Het visum oftewel ETA voor Sri Lanka kunt u eenvoudig via ons aanvraagformulier aanvragen. Dit proces kost u maximaal vijf minuten. Het visum is alleen aan te vragen voor toerisme. U ontvangt, na betaling, binnen uiterlijk twee werkdagen van ons het visum. Vaak heeft u het visum de volgende werkdag al binnen. Betalen kunt u doen met iDEAL, overboeking of Mister Cash. Dit is daardoor de snelste manier voor u om een visum voor Sri Lanka aan te vragen. Ook zijn wij bereikbaar per chat, e-mail of telefoon wanneer u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. De kosten voor een visum bedragen € 49,95 per persoon. Dit is inclusief consulaire kosten.

Wat is een "e-visum voor Sri Lanka" of een "ETA voor Sri Lanka"?

Het e-visum voor Sri Lanka, ook wel ETA voor Sri Lanka genoemd, is op 1 januari 2012 door de overheid van Sri Lanka beschikbaar gesteld als alternatief voor het reguliere visum. Dit type Sri Lanka visum kan, in tegenstelling tot het reguliere visum, volledig online worden aangevraagd. Het e-visum is enkel geschikt voor toeristische reizen. De aanvraag van uw e-visum voor Sri Lanka kunt u eenvoudig in het Nederlands doen via deze website. U hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade. Meer over het verschil tussen een e-visum en een fysiek visum voor Sri Lanka leest u op de informatiepagina.

We raden u aan voor vertrek het actuele reisadvies voor Sri Lanka door te nemen

.

Spoedvisum Sri Lanka

Reist u op (zeer) korte termijn naar Sri Lanka en heeft u nog geen visum aangevraagd? Dan kunt u uw visum voor Sri Lanka met spoed aanvragen. Op het aanvraagformulier vinkt u het vakje 'spoed (15 min)' aan. Wij behandelen uw aanvraag dan met spoed en leveren uw visum vaak al binnen 15 minuten. Uw spoedaanvraag wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag behandelt. Een spoedvisum voor Sri Lanka kost slechts 5 Euro per persoon extra.

Voorwaarden van het visum voor Sri Lanka (ETA)

Voor het e-visum voor Sri Lanka gelden de volgende voorwaarden:

 • Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn.
 • U dient over een retour- of doorvlucht te beschikken.
 • U dient aan te kunnen tonen over voldoende financiële middelen te beschikken om uw verblijf in Sri Lanka te bekostigen.
 • U mag zich niet in Sri Lanka bevinden als u de aanvraag voor een ETA doet.
 • Het e-visum is alleen geldig voor toerisme.
 • Het e-visum voor Sri Lanka is 180 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. Binnen die periode mag u maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven.
 • Het is een double entry visum, wat betekent dat u hiermee twee keer het land mag betreden. Let u er wel op dat u binnen 30 dagen na de eerste keer Sri Lanka voor de tweede keer moet betreden en verlaten.
 • U kunt uw visum ter plaatse bij een immigratiekantoor (tegen betaling) verlengen tot maximaal 6 maanden.

Een uitgebreide toelichting op de voorwaarden van het e-visum voor Sri Lanka en de geldigheid van het e-visum leest u op de informatiepagina's.

Wanneer u niet aan deze voorwaarden voldoet verwijzen we u naar de ambassade voor het aanvragen van uw visum.

Overzicht van de aanvraagprocedure

 1. Zorg dat u uw paspoort bij de hand heeft. Voor de geldigheid van uw visum is het belangrijk dat u de gegevens exact overneemt van uw paspoort.
 2. Vul het aanvraagformulier op deze website volledig in. Aan de rechterzijde vindt u bij enkele vragen een toelichting, lees deze informatie goed door. Als u met meerdere personen reist kunt u onderaan het formulier klikken op de knop ‘reiziger toevoegen’ Er openen zich dan nieuwe invulvelden waar u de gegevens van de volgende reiziger in kunt vullen. Mocht u vragen hebben over het aanvraagformulier dan beantwoorden wij deze graag. We zijn dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar.
 3. Na het invullen van het aanvraagformulier klikt u op de knop 'aanvraag controleren'. U wordt dan naar de betaalpagina geleid. Op deze pagina kunt u veilig online betalen. Het is niet nodig om over een credit card te beschikken. U kunt betalen met iDeal, Bancontact of per overboeking. Houd er rekening mee dat als u kiest voor een overboeking het 1 tot 2 werkdagen duurt voor wij uw betaling ontvangen en uw aanvraag in behandeling nemen.
 4. Nadat uw aanvraag is afgerond krijgt u van ons een bevestigende e-mail. We vragen u hier nogmaals uw gegevens te controleren.
 5. Wij nemen uw aanvraag in behandeling. We controleren deze op de meest voorkomende fouten en dienen hem in in Sri Lanka.
 6. U ontvangt uw visum van ons per e-mail. Vaak al dezelfde dag, maar in ieder geval binnen 72 uur. Het visum kunt u uitprinten en meenemen op reis.

In verband met de geldigheid van het visum vragen wij deze 90 dagen voor de door u opgegeven aankomstdatum aan. U kunt uw aanvraag wel al eerder bij ons indienen. Wij bewaren uw gegevens en dienen de aanvraag in zodra dit mogelijk is.

Het visum is ook te verkrijgen via www.eta.gov.lk, de kosten bedragen hier $ 35. U dient hier te betalen met creditcard en de aanvraag is in het Engels.

Voor wie is een visum voor Sri Lanka verplicht?

Sri Lanka kent een visumplicht, wat betekent dat u een visum nodig heeft om het land te mogen betreden. Nederlanders en Belgen die met toeristisch doel naar Sri Lanka reizen kunnen het e-visum voor Sri Lanka (ETA) aanvragen. Heeft u een andere nationaliteit en wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor dit e-visum? Neemt u dan contact met ons op.

De levering en de levertijd van een visum voor Sri Lanka

Uw e-visum voor Sri Lanka leveren we altijd zo snel mogelijk. We nemen uw aanvraag direct na ontvangst van uw gegevens en uw betaling in behandeling. De beoordeling van de aanvraag gebeurt door de overheid van Sri Lanka. Zij geven het visum doorgaans dezelfde of de volgende dag af en uiterlijk binnen 72 uur. Direct na ontvangst van uw visum sturen wij u deze per e-mail toe.

Betaling en factuur

De kosten voor een e-visum (ETA) voor Sri Lanka bedragen € 49,95 per persoon. Uw betaling voldoet u eenvoudig met iDeal of Bancontact. Betaling per overboeking is ook mogelijk. Het duurt in dat geval 1 tot 2 werkdagen voor we uw betaling ontvangen en deze in behandeling nemen. Wanneer u een factuur van uw visumaanvraag wenst te ontvangen kunt u een e-mail, met daarin uw aanvraagnummer, naar ons contactadres sturen. Wij sturen u uw factuur dan digitaal toe.

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Visum Sri Lanka aanvragen »Nu aanvragen »

Factsheet voor Sri Lanka

Maximaal aantal reizen2
Verblijfsperiode 30 dagen in totaal
LevertijdMax. 72 uur (gemiddeld binnen 4 uur)
Geldig voor Toerisme
Prijs € 49,95

Wilt u deze info beknopt bij elkaar hebben? Bekijk dan eens onze Factsheet voor Sri Lanka. Een handige PDF met alle belangrijke informatie nogmaals op een rijtje. Ook het laatste reisadvies, meest gestelde vragen en contactinformatie zijn hierin te vinden.