E-visum Sri Lanka uitgebreid toegelicht

Visum Sri Lanka uitgebreid toegelicht

Bepaalde landen, waaronder Sri Lanka, willen echter exact controleren wie het land binnenkomt. Wilt u naar Sri Lanka reizen, dan heeft u daarvoor een visum nodig. Met een visum heeft u officiële toestemming een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Het visum wordt afgegeven door het land waar u naar toe gaat. Het visum voor Sri Lanka wordt dus afgegeven door de overheid van Sri Lanka.

Twee soorten visums Sri Lanka

U kunt naar Sri Lanka met twee soorten visums: met een “gewoon” visum, ook wel fysiek visum genoemd, of met een visum Sri Lanka. Een e-visum is veel goedkoper dan een gewoon visum, de aanvraagprocedure is gemakkelijker en u heeft het e-visum ook veel sneller in huis. Het e-visum kunt u online aanvragen en u hoeft dus niet naar de Ambassade. Als u voor vakantie naar Sri Lanka gaat dan kunt u gebruik maken van alle voordelen van het e-visum.

Het e-visum Sri Lanka wordt ook wel het ETA Sri Lanka genoemd en betekent hetzelfde. ETA staat voor Electronic Travel Authorisation.

Nederlanders en Belgen kunnen het e-visum Sri Lanka aanvragen. Heeft u een andere nationaliteit neem dan contact met ons op zodat wij kunnen nagaan of u in aanmerking komt voor het e-visum.

Voorwaarden

De eerste voorwaarde waaraan u moet voldoen om een e-visum voor een bezoek aan Sri Lanka te kunnen aanvragen is het reisdoel. U kunt alleen een e-visum aanvragen voor toeristische doeleinden. U gaat met vakantie in Sri Lanka en verblijft in een hotel of bij vrienden. U moet ook kunnen aantonen dat u over voldoende geld beschikt om uw verblijf te betalen. Wilt u gaan werken in Sri Lanka of gaat u voor zaken of studie naar Sri Lanka dan volstaat het e-visum niet en dient u een gewoon visum aan te vragen.

Een tweede belangrijke voorwaarde voor het e-visum is dat u over de gegevens van uw retourvlucht of doorvlucht moet beschikken. Deze voorwaarde geldt bij binnenkomst van Sri Lanka, niet op het moment van aanvragen van het e-visum. U kunt het e-visum al aanvragen als u nog niet over uw reisgegevens beschikt.

E-visum Sri Lanka en uw paspoort

Op het moment dat u in Sri Lanka arriveert dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Houd hier rekening mee bij de aanvraag van het e-visum. Verloopt uw paspoort tijdens uw verblijf of binnen 6 maanden daarna dan dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen voordat u een e-visum aanvraagt.

Houd er ook rekening mee dat iedereen van uw gezelschap een paspoort en e-visum nodig heeft. Ook kinderen hebben een eigen paspoort en e-visum nodig. Reizen kinderen zonder hun wettelijke gezaghebber(s) dan dienen deze vooraf toestemming te geven voor hun verblijf in Sri Lanka. U kunt daarvoor een speciaal formulier invullen dat u hier vindt.

Geldigheid

Heeft u een e-visum Sri Lanka dan is dit visum 180 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. In deze periode van 180 dagen mag u maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven. U kunt deze 30 dagen verdelen over twee reizen. Het e-visum Sri Lanka is een zogenaamd double entry visum. Op het moment dat u de eerste keer Sri Lanka binnen komt gaan uw 30 dagen verblijf in. Uw eventuele tweede reis dient ook binnen deze 30 dagen te vallen.

Bezoekt u Sri Lanka alleen op doorreis naar een andere bestemming in een ander land? U kunt dan ook gebruik maken van het e-visum. U mag maximaal 2 dagen in Sri Lanka verblijven als u op doorreis bent.

Vissers Sri Lanka

Aanvraagprocedure

Het aanvragen van een e-visum voor Sri Lanka is eenvoudig, snel en goedkoper dan het aanvragen van een fysiek visum. U kunt online, geheel in het Nederlands het aanvraagformulier invullen. Dit kost u slechts 5 minuten tijd. U kunt met dit formulier direct voor alle reizigers een e-visum aanvragen. Zorg er voor dat u voor iedere reiziger het paspoort bij de hand heeft. U dient alle gegevens uit het paspoort exact over te nemen. U hoeft geen documenten mee te sturen met uw aanvraag voor een e-visum.

Zodra u klaar bent met het invullen van het formulier kunt u direct door naar het betaalscherm. U kunt kiezen uit betaling per iDEAL, overboeking of Mister Cash. De kosten van het e-visum Sri Lanka bedragen € 49,95 per persoon. Dit is inclusief alle kosten, ook consulaire kosten.

Heeft u vragen voor of tijdens het invullen van uw aanvraag dan kunt u altijd contact met ons opnemen per telefoon, e-mail of chat. Wij helpen u graag. 

Wanneer ontvang ik mijn e-visum Sri Lanka?

Nadat u het aanvraagformulier voor het e-visum heeft ingevuld en de betaling is gedaan ontvangen wij uw aanvraag. U krijgt van ons via e-mail een bevestiging dat wij uw aanvraag hebben ontvangen met het verzoek uw gegevens nogmaals te controleren. Uw visumaanvraag wordt door ons handmatig gecontroleerd en omgaand, dezelfde dag, nog ingediend bij de overheid van Sri Lanka. Als er gegevens ontbreken of foutief zijn ingevuld dan nemen wij contact met u op. U bent zelf verantwoordelijk voor het correct invullen van persoonlijke gegevens.

Houd er rekening mee dat wanneer u per overboeking betaalt het 1 a 2 dagen langer duurt voordat u het e-visum ontvangt. Dit komt omdat het enige tijd duurt voordat wij uw betaling via overboeking hebben ontvangen.

Over het algemeen ontvangt u uw e-visum binnen 4 uur per email. U ontvangt het e-visum maximaal binnen 72 uur. Het is verstandig het visum minimaal dubbel te kopiëren en op verschillende plaatsen op te bergen tijdens uw reis zodat u altijd een kopie achter de hand heeft.

Visum Sri Lanka met spoed aanvragen

Gaat u onverwacht op reis naar Sri Lanka of bent u vergeten een e-visum aan te vragen dan kunt u ook gebruik maken van een spoedprocedure e-visum Sri Lanka. Tijdens het invullen van het aanvraagformulier kruist u simpelweg “spoed” aan en wij nemen uw aanvraag dan omgaand in behandeling. U kunt uw e-visum doorgaans binnen 15 minuten in uw mailbox verwachten. De kosten bedragen € 9,95 per persoon bovenop de normale kosten van het e-visum.