Visums verwerkt
deze maand

Visum Vietnam

Snel online aanvragen

Visum Vietnam aanvragen

Uw visumaanvraag voor Vietnam kunt u online invullen. Dit gaat geheel digitaal, zonder papierwerk. De aanvraag kost u slechts vijf minuten tijd. Voor Vietnam bedragen de kosten van het visum vanaf € 19,95 per persoon (totaalprijs, inclusief consulaire kosten). Zie de tabel hieronder voor volledige prijzen. U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.
Snel geleverd

Visum Vietnam

Het aanvragen duurt maximaal vijf minuten. U kunt betalen met iDeal of Mister Cash. Na uw betaling controleren wij uw aanvraag en vragen wij deze direct aan. U ontvangt het e-visum binnen 48 uur.

Snel geleverd

Maximaal drie werkdagen

De levering van het e-visum duurt maximaal drie werkdagen. Meestal ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur.

Snel geleverd

Officieel e-visum

Het visum dat u ontvangt is het officiële visum voor Vietnam. U kunt dus met een gerust hart op (door)reis.


Visum Vietnam

Voor Vietnam is het bezitten van een visum noodzakelijk. Het is mogelijk om met behulp van een visa-on-arrival en een zogenoemde autorisatiebrief naar Vietnam te reizen. Dit scheelt u een hoop werk, u hoeft namelijk niet meer naar de ambassade! Zodra u op het vliegveld aankomt, haalt u uw visum op bij de daarvoor bestemde balies. Daarna kunt u direct het land in. Wel zo makkelijk.

De autorisatiebrief is een brief welke is opgesteld in het Vietnamees. Via deze brief wordt het u toegestaan om "on arrival" een visum af te halen. U hoeft dan dus niet langer langs de ambassade.

Er bestaan twee varianten van deze brief: de openbare- en gesloten variant. Bij de openbare variant worden meerdere reizigers (niet noodzakelijkerwijs van het zelfde gezelschap) uitgenodigd. Bij een gesloten- of privé brief, staat enkel uw naam of uw gezelschap op de brief. Wij maken altijd gebruik van de privé brief, zodat uw gegevens niet gedeeld worden met derden.

De levertijd van het visum voor Vietnam bedraagt maximaal drie werkdagen. Vaak ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur, wel zo makkelijk.

Kosten

De kosten voor het visa bestaat uit twee delen: de uitnodigingsbrief en een zogenoemde "Stamping Fee". De Stamping Fee betaalt u in Vietnam, bij aankomst. De kosten voor de uitnodigingsbrief betaalt u aan ons. Let op: u dient het bedrag te voldoen in contanten en in USD of VND. Hieronder ziet u wat u in totaal betaalt voor het visum. De totaalprijs is afhankelijk van de wisselkoers, omdat u de Stamping Fee in USD dient te betalen. Hieronder ziet u wat u bij benadering moet betalen:

Type visumOnze kostenStamping FeeTotaal
1 maand single€ 19,95$ 25~ € 42
1 maand multiple€ 23,95$ 50~ € 67
3 maanden single€ 26,95$ 25~ € 49
3 maanden multiple€ 39,95$ 50~ € 84

Meenemen en geldigheid

Om uw visa on arrival te verkrijgen, dient u zowel uw approval letter (die sturen wij u toe), een ingevuld aanvraagformulier (sturen wij u toe) als twee recente pasfoto's mee te nemen. Daarnaast dient u de stamping fee ter plaatste te voldoen, bij voorkeur in Amerikaanse Dollars (USD).

Uw paspoort dient nog minimaal zes maanden geldig te zijn bij aankomst in Vietnam.

Belangrijke informatie over reizen met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Dit formulier kunt u gebruiken om aan te tonen dat u toestemming heeft van de personen die het gezag over het kind hebben om met het kind naar het buitenland te reizen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

Visum Vietnam aanvragen »Nu aanvragen »

Factsheet voor Vietnam

Maximaal aantal reizen1
Verblijfsperiode 90 dagen in totaal
LevertijdMax. 72 uur (gemiddeld binnen 48 uur)
Geldig voor Toerisme
Prijs € 19,95

Wilt u deze info beknopt bij elkaar hebben? Bekijk dan eens onze Factsheet voor Vietnam. Een handige PDF met alle belangrijke informatie nogmaals op een rijtje. Ook het laatste reisadvies, meest gestelde vragen en contactinformatie zijn hierin te vinden.

Nieuws visum Vietnam


Een zakelijk visum in Vietnam aanvragen

Een zakelijk visum in Vietnam aanvragen

04-09-2017 20:25

Een lange tijd is het een zeer ingewikkeld proces geweest om een visum aan te vragen voor zakelijke reizen naar Vietnam. Hierdoor is er een tijd een gedoogdbeleid geweest om een toeristisch visum te gebruiken voor zakelijke gelegenheden in het land. Lees verder »


Zeven vragen (en antwoorden) over het e-visum voor Vietnam

Zeven vragen (en antwoorden) over het e-visum voor Vietnam

22-05-2017 14:53

Via e-visums.nl/vietnam kunt u eenvoudig en snel uw e-visum voor Vietnam aanvragen. Onderstaand vindt u de zeven meest gestelde vragen over het e-visum voor Vietnam, uiteraard met bijbehorende antwoorden. Lees verder »