Veelgestelde vragen

Overige vragen?

Indien uw vraag niet beantwoord wordt, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

Vragen met betrekking tot het formulier

Hoe lang moet mijn paspoort nog geldig zijn als ik naar Vietnam wil reizen?
Uw paspoort dient bij aankomst in Vietnam nog tenminste 6 maanden geldig te zijn.
Vul ik mijn achternaam verkregen bij geboorte of door huwelijk in?
U dient uw achternaam exact van het paspoort over te nemen. U vult enkel uw achternaam verkregen bij geboorte in, dus niet uw getrouwde naam.
Ik heb meerdere voornamen, dien ik ze allemaal in te vullen?
U dient alle voornamen in te vullen zoals deze op het paspoort staan. Heeft u meerdere voornamen, vul deze dan allemaal in.
Heeft mijn kind een eigen e-visum voor Vietnam nodig?
Ja, minderjarige kinderen hebben een eigen e-visum voor Vietnam nodig.
Wat houdt de spoedprocedure in?
Wij kunnen uw aanvraag met spoed in behandeling nemen. U ontvangt uw e-visum dan al de volgende werkdag. Het kan voorkomen dat de overheid van Vietnam uw aanvraag handmatig moet keuren, waardoor het langer duurt voordat het visum geleverd wordt.
Mag ik Vietnam verlaten via een andere luchthaven/grensovergang dan op jullie website staat?
Ja, u mag Vietnam via elke luchthaven of grensovergang verlaten.
Mag ik in Vietnam aankomen via een andere luchthaven dan op jullie website staat?
Nee, voor het e-visum Vietnam geldt dat u enkel via Noi Bai Airport, Tan Son Nhat Airport of Da Nang Airport het land mag betreden. Komt u via een andere port het land binnen, dan kunt u geen gebruik maken van het e-visum. U mag wel via elke andere port Vietnam verlaten.
Ik zie vier soorten visums op de website, wat is het verschil?
U heeft de keuze uit een e-visum dat 1 of 3 maanden geldig is. Voor beide geldigheidsduren is er een single of multiple entry e-visum beschikbaar, waarmee u resp. één of meerdere malen Vietnam mag betreden binnen de door u gekozen periode.

Algemene informatie

Er staat ‘Hanoi” op mijn autorisatiebrief, maar dit is niet de luchthaven waar ik aankom. Hoe kan dat?
Het kantoor van het Vietnamese toerismekantoor is gevestigd in Hanoi, daarom wordt dit op uw autorisatiebrief genoemd.
Mijn na(a)m(en) zijn ingekort op de autorisatiebrief die ik heb ontvangen, is deze nu wel geldig?
Het is van belang dat u uw namen volgens paspoort juist in voert op het aanvraagformulier. Het kan zijn dat uw namen en/of tussenvoegsels zijn ingekort op uw autorisatiebrief. Dit is niet van invloed op het geldigheid van het document.
Wat moet ik meenemen als ik naar Vietnam reis?
Als u naar Vietnam reist dient u naast de autorisatiebrief en uw paspoort een ingevuld aanvraagformulier (wij sturen u een link naar dit formulier toe) en 2 recente pasfoto’s mee te nemen.
We hebben een aanvraag voor meerdere personen ingediend, ontvangen we ieder een eigen autorisatiebrief?
Nee, wanneer u met meerdere personen een aanvraag indient ontvangt u één autorisatiebrief waarop alle reizigers worden vermeld.
Kan ik mijn e-visum voor Vietnam verlengen?
Ja, het is mogelijk om uw e-visum ter plaatse tegen betaling te verlengen.
Hoe lang duurt het voordat mijn visumaanvraag wordt verwerkt?
De levering van het e-visum duurt maximaal drie werkdagen. Meestal ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur. Houd er rekening mee dat in Vietnam geen visumaanvragen worden verwerkt in het weekend.
Hoe lang voor vertrek moet ik een e-visum voor Vietnam aanvragen?
De levering van het e-visum duurt maximaal drie werkdagen. Meestal ontvangt u het visum echter al binnen 48 uur. Houd er rekening mee dat in Vietnam geen visumaanvragen worden verwerkt in het weekend. We raden u aan uw e-visum tijdig aan te vragen.
Wat is er nodig om een e-visum voor Vietnam aan te vragen?
Om een e-visum voor Vietnam aan te vragen dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Als u naar Vietnam reist dient u naast de autorisatiebrief een ingevuld aanvraagformulier (wij sturen u een link naar dit formulier toe) en 2 recente pasfoto’s mee te nemen.
Kan ik een visum bij aankomst in Vietnam krijgen?
Nee, het is niet mogelijk een visum bij aankomst te kopen.
Voor welk type reizen kan ik gebruik maken van het e-visum voor Vietnam?
Het e-visum voor Vietnam is geldig voor toeristische en zakelijke reizen.
Mag ik met het e-visum meerdere malen naar Vietnam reizen?
Wanneer u meerdere malen naar Vietnam wilt reizen binnen een periode van 1 of 3 maanden kiest u voor een multiple entry e-visum. Wilt u slechts één keer Vietnam betreden binnen die periode dan kiest u voor een single entry e-visum.
Hoe lang mag ik in Vietnam verblijven?
Afhankelijk van welk e-visum u aanvraagt mag u maximaal 1 of 3 maanden in Vietnam verblijven.
Hoe lang is mijn e-visum geldig?
Afhankelijk van welk e-visum u aanvraagt is uw e-visum 1 of 3 maanden geldig.

Betalingsgerelateerde vragen

Wat kost een e-visum voor Vietnam?
De kosten voor het visum bestaat uit twee delen: de uitnodigingsbrief en een zogenoemde "Stamping Fee". De Stamping Fee betaalt u bij aankomst in Vietnam in USD of VND. De kosten voor de uitnodigingsbrief betaalt u aan ons. Hier onder vindt u de kosten bij benadering.
Wanneer moet ik mijn e-visum betalen?
Na het indienen van uw visumaanvraag kunt u de betaling direct voldoen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. We dienen uw visumaanvraag in nadat we de betaling hebben ontvangen. Als u met overboeking betaalt duurt het doorgaans één werkdag voor de betaling bij ons binnen is. Bij vertrek op korte termijn is het dus raadzaam met iDEAL te betaling. Een spoedaanvraag moet met iDEAL worden betaald.
Kan ik een factuur van mijn visumaanvraag krijgen?
Ja, een dag nadat u uw visum heeft ontvangen kunnen wij u de factuur digitaal toesturen. Stuurt u alstublieft een e-mail met uw aanvraagnummer en het verzoek de factuur toe te sturen.
Hoe kan ik het e-visum betalen?
U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash.
Zijn mijn gegevens veilig?
Wij maken gebruik van een beveiligde verbinding (https). Uw persoonsgegevens worden alleen gevraagd om de aanvraag voor het e-visum te doen. De gegevens worden verder op geen enkele manier gebruikt en worden ook niet doorverkocht aan derden of voor commerciële doeleinden gebruikt. Als u wilt dat wij uw gegevens verwijderen dan is dat mogelijk en dan kunt u hier een verzoek voor indienen. Het kan zijn dat het betalen niet lukt of dat u uw betaling annuleert. Wanneer dat zo is dan bewaren wij de gegevens maximaal 48 uur. Als uw e-visum is geleverd dan bewaren wij uw gegevens tot de datum waarop uw e-visum ingaat. Bijzondere persoonsgegevens (paspoortnummer, uitgiftedatum, vervaldatum) worden 72 uur na uitgifte van het visum verwijderd.

Algemene vragen

Mag ik mijn e-visum zwart/wit printen?
Ja, u mag uw visum zwart/wit printen.
Moet ik mijn e-visum uitprinten?
We raden u aan uw e-visum altijd hardcopy (uitgeprint) of softcopy (op uw smartphone, tablet of laptop) mee te nemen op reis.
Kan ik mijn e-visum verlengen?
Wij kunnen uw e-visum niet voor u verlengen. Op sommige bestemmingen is het wel mogelijk ter plaatse uw visum te verlengen. Of dit voor uw reisbestemming mogelijk is vindt u in de informatie op onze website.
Hoe ontvang ik mijn e-visum?
Uw e-visum ontvangt u per e-mail. Na ontvangst sturen we het naar het e-mailadres dat u bij uw aanvraag heeft opgegeven. Voor Cuba geldt dat u uw visum per post ontvangt. Voor China ontvangt u een gedeelte van de documenten per e-mail en een gedeelte per post.
Kan ik iets wijzigen op mijn e-visum?
Wanneer wij u per e-mail een verzoek hebben gestuurd om bepaalde gegevens aan te passen is uw aanvraag nog niet ingediend bij de overheid van het betreffende land. Het is dan nog mogelijk uw gegevens te wijzigen. Als de aanvraag eenmaal is ingediend is wijzigen niet meer mogelijk. Mocht u dan een fout in uw gegevens ontdekken dan dient u een nieuwe aanvraag in te dienen.
Kan ik mijn visumaanvraag annuleren?
Nee, wanneer wij uw visumaanvraag hebben ingediend bij de overheid van het betreffende land kan uw aanvraag helaas niet meer worden geannuleerd. De betaling kan dan ook niet meer worden gerestitueerd.
Mijn paspoort verloopt binnenkort en ik ga een nieuwe aanvragen voordat ik reis, kan ik wel alvast een e-visum aanvragen?
Nee, voor de geldigheid van uw e-visum is het van belang dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met de gegevens op het paspoort waarmee u reist. U dient dus over uw nieuwe paspoortgegevens te beschikken voordat u uw e-visum aanvraagt.
Ik heb een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort, kunnen jullie een e-visum voor mij aanvragen?
Nee, wanneer u een vluchtelingen- of vreemdelingenpaspoort heeft kunnen wij helaas geen e-visum voor u aanvragen. We raden u aan contact op te nemen met de ambassade van het land waar u naar toe wilt reizen. Zij kunnen u meer informatie geven over de documenten die u nodig heeft om naar het land te reizen.
Ik heb meerdere paspoorten, mag ik kiezen met welk paspoort ik reis?
Ja, u mag kiezen met welk paspoort u naar het buitenland reist. Voor de geldigheid van uw e-visum is het belangrijk dat de gegevens op uw e-visum overeenkomen met die in het paspoort waarmee u reist. Voor u uw keuze maakt kunt u controleren of u met dat paspoort in aanmerking komt voor een e-visum.
Staat er een cijfer 0 of een letter O in mijn Nederlandse paspoortnummer?
Het Nederlandse paspoortnummer bestaat uit letters en cijfers. Het blijkt niet altijd duidelijk of er een letter "O" of een cijfer "0" staat. Om verwarring te voorkomen komt de letter "O" niet voor in het Nederlandse paspoortnummer. Het gaat dus altijd om het cijfer "0". Voor de Nederlandse identiteitskaart geldt hetzelfde.
Welke documenten heb ik nodig om met een kind te reizen?
Als u alleen met een minderjarig kind naar het buitenland reist moet u kunnen aantonen dat u toestemming heeft van de ouder met gezag. Meer informatie en een toestemmingsformulier vindt u op de website van de Nederlandse overheid (https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reizen-met-kinderen/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland).
Kan ik voor meerdere personen tegelijk een e-visum aanvragen?
Ja, dat kan. Onderaan in het aanvraagformulier vindt u de knop 'reiziger toevoegen'. Wanneer u hier op klikt krijgt u de mogelijkheid de gegevens voor een tweede reiziger toe te voegen. Wilt u meer reizigers toevoegen dan herhaalt u deze handeling.
Geeft een e-visum gegarandeerd toegang tot het betreffende land?
Een e-visum geeft u toestemming om naar een land toe te reizen. De overheid van dat land behoudt altijd het recht om zonder opgaaf van reden een houder van het e-visum de toegang tot het land te ontzeggen. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.
Kan ik een e-visum voor iemand anders aanvragen?
Ja, als u over de benodigde gegevens beschikt kunt u een e-visum voor iemand anders aanvragen.
Wat is het verschil tussen een multiple, double en single entry e-visum?
Een multiple entry e-visum geeft u toestemming om het land meerdere malen te bezoeken binnen de geldigheid van het e-visum. Voor een double entry e-visum geldt dat u het land twee keer mag bezoeken en met een single entry e-visum één keer. In de informatie op onze website kunt u vinden welk e-visum beschikbaar is voor het land waar u heen reist.
Wat zijn de voordelen van een e-visum aanvragen via deze website?
Wij werken als tussenpersoon. Op onze website kunt u de aanvraag voor uw e-visum snel, eenvoudig en volledig in het Nederlands indienen. Wij controleren uw gegevens op de meest voorkomende fouten, voordat we de aanvraag doorsturen ter beoordeling naar het land waar u naar toe reist. U kunt betalen met iDEAL, overboeking of Bancontact/Mister Cash. Wanneer u een vraag over uw aanvraag heeft staan wij u graag te woord! We zijn 7 dagen per week telefonisch en per e-mail bereikbaar. Op de contactpagina op deze website vindt u onze contactgegevens.
Wat is een e-visum?
Een e-visum is een officieel document dat u toestemming geeft naar een land te reizen en binnen dat land te reizen. Het e-visum is een elektronisch alternatief voor het reguliere visum en wordt afgegeven door de overheid van het betreffende land. Een e-visum vraagt u volledig digitaal aan, u hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade. Na toekenning ontvangt u uw e-visum per e-mail*. *Voor Cuba geldt dat u uw e-visum per post ontvangt, voor China ontvangt u zowel per post als per e-mail documenten.