Reisadvies Vietnam en Corona

Reisadvies Vietnam en Corona

De wereldwijde uitbraak van het nieuwe coronavirus heeft veel invloed op onze reismogelijkheden. Ook Vietnam heeft de nodige maatregelen getroffen om het coronavirus en de ziekte die het virus veroorzaakt (Covid-19) te bestrijden. Momenteel worden er dagelijks nog enkele nieuwe besmettingen gemeld in Vietnam. Hoewel de aantal besmettingen een stuk lager liggen dan in Nederland zijn de maatregelen fors. Zo geldt er momenteel een algemeen inreisverbod voor vrijwel alle buitenlandse reizigers en zijn toeristische reizen naar Vietnam verboden. De grenzen van Vietnam zijn alleen open voor inwoners van Vietnam. Reizen naar Vietnam met een Nederlands of Belgisch paspoort is dan ook alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Reist u vanuit Vietnam naar Nederland? Dan heeft u vanaf 23 januari 2021 in de meeste gevallen een negatieve COVID-19 PCR-testuitslag én een negatieve sneltest uitslag nodig. Ook wordt u verzocht bij aankomst in Nederland in thuisquarantaine te verblijven.

Bekijk ook het algemene reisadvies voor Vietnam.

Kan ik momenteel naar Vietnam reizen?

Vietnam is vanwege de corona-uitbraak momenteel gesloten voor toeristen. Voor toeristen blijven de grenzen van Vietnam vooralsnog gesloten. Dit geldt zowel voor lucht- als voor landverkeer. Er wordt een uitzondering gemaakt voor diplomaten, investeerders, experts, hooggekwalificeerde werknemers, managers en hun familieleden en buitenlandse familieleden van inwoners van Vietnam. Het is om die reden nog wel mogelijk om een vlucht naar Vietnam te boeken. Voor wie wordt toegelaten geldt een verplichte medische test en 14-daagse quarantaine in een door de overheid aangewezen locaties. De kosten hiervan zijn voor uw eigen rekening. De grensovergang tussen China en Vietnam is momenteel ook gesloten. 

Wat houdt het inreisverbod voor Vietnam in?

Het reisverbod voor Vietnam houdt in dat u enkel in uitzonderlijke gevallen toegang heeft tot Vietnam. Het inreisverbod geldt zowel voor luchtverkeer als voor de landsgrenzen met China. Toeristische reizen zijn vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus verboden.

Wat betekent code oranje voor Vietnam?

Er geldt code oranje voor geheel Vietnam. Dit betekent dat de Nederlandse overheid u afraadt naar Vietnam te reizen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor noodzakelijke reizen. Op basis van dit advies kunt u stellen dat reizen naar Vietnam momenteel niet verstandig is. U dient ook rekening te houden met de beperkende maatregelen die de Vietnamese overheid neemt om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Zo geldt er momenteel een inreisverbod voor toeristen. Naast dat reizen naar Vietnam door de Nederlandse overheid momenteel wordt afgeraden is het dan ook niet mogelijk om Vietnam te bezoeken.

Reisadvies Vietnam - Nederlandwereldwijd - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wat betekent code oranje voor de veiligheid in Vietnam?

De Nederlandse overheid adviseert reizigers over het reizen naar landen en gebieden wereldwijd. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van kleurcodes: rood, oranje, geel en groen. Bij code rood wordt er geadviseerd niet te reizen. Bij code oranje wordt er geadviseerd alleen te reizen indien noodzakelijk. Vakantiereizen zijn geen noodzakelijke reizen. Besluit u toch de reizen dan dient u zich extra goed voor te bereiden en goed op de hoogte te zijn van de veiligheidsrisico's.

Geldt er code geel of groen voor een land of gebied? Bij code geel is er sprake van veiligheidsrisico’s en bij code geel zijn er geen enkele veiligheidsrisico’s. De adviezen van de Nederlandse overheid kunnen betrekken hebben op gezondheidsrisico’s, zoals het besmet raken of verspreiden van Covid-19, of op andere vormen van gevaar. Andere vormen van gevaar zijn bijvoorbeeld oorlog of (drugs)criminialiteit. 

Kan ik momenteel een visum voor Vietnam aanvragen?

Het is mogelijk om een visumaanvraag voor Vietnam bij ons in te dienen, echter kunnen wij niet garanderen dat de overheid een visum zal afgeven. Dit in verband met de recente ontwikkelingen omtrent het coronavirus (Covid-19). Reizigers die in uitzonderlijke gevallen wel een visum ontvangen en worden toegelaten tot Vietnam zullen eerst 14 dagen in quarantaine geplaatst worden. De kosten van de quarantaine zijn voor uw eigen rekening.

Wat is het reisadvies voor Vietnam?

Reizen naar Vietnam wordt momenteel vanwege de uitbraak van het coronavirus afgeraden. Daarnaast geldt er een inreisverbod voor toeristen. Vliegen naar Vietnam is mogelijk, maar  u kunt vanwege dit inreisverbod het land niet bezoeken. Bekijk hier het volledige reisadvies voor Vietnam. 

Is Vietnam open voor toeristen?

Nee, Vietnam is momenteel niet open voor toeristen. Er geldt een algeheel inreisverbod. Wanneer het inreisverbod wordt opgeheven in nog niet bekend. 

Hoe neem ik contact op met het consulaat in Vietnam?

Consulaire dienstverlening is uitsluitend op afspraak. Maak een afspraak bij de Nederlandse ambassade in Hanoi op dit nummer +84 24 3831 5650. Of bel +84 28 3823 5932 om een afspraak te maken met het Consulaat-Generaal in Ho Chi Minh City. In geval van nood buiten kantooruren is het ministerie van Buitenlandse Zaken bereikbaar via volgende telefoonnummer +31 247 247 247.

Is reizen naar Vietnam verstandig?

Er geldt code oranje voor Vietnam. Dit betekent dat de Nederlandse overheid u afraadt naar Vietnam te reizen. Er wordt een uitzondering gemaakt voor noodzakelijke reizen. Op basis van dit advies kunt u stellen dat reizen naar Vietnam momenteel niet verstandig is. U dient ook rekening te houden met de beperkende maatregelen die de Vietnamese overheid neemt om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Zo geldt er momenteel een inreisverbod voor toeristen. 

Is een tussenstop in Vietnam nog mogelijk?

De vliegvelden in Vietnam zijn momenteel geopend. Om er zeker van te zijn dat u een tussenstop in Vietnam kunt maken kunt u contact opnemen met uw vliegmaatschappij of reisorganisatie. Houdt er rekening met dat er momenteel een inreisverbod geldt voor toeristen. 

Is mijn visum voor Vietnam nog geldig?

Op het visum dat u van ons heeft ontvangen staat altijd een vervaldatum Tot deze datum kunt u gebruik maken van uw visum. Is de datum al verstreken? Dan is het visum helaas niet meer geldig en dient u Vietnam zo spoedig mogelijk te verlaten. Het is niet mogelijk om een reeds afgegeven visum aan te passen of terug te sturen ter restitutie.  

Heeft u een andere vraag?

De uitbraak van het coronavirus zorgt wereldwijd voor veel onzekerheid. Wij begrijpen het goed dat u vragen heeft. Is uw vraag nog niet beantwoord met bovenstaande informatie? Bekijk ook ons reisadvies voor Vietnam. Of neem contact op met de klantenservice van E-visums.nl. Onze visumspecialisten helpen u graag.

Disclaimer: uiteraard is er veel onduidelijkheid omwille van het coronavirus. Informatie kan zich te allen tijde veranderen. Houd er daarom rekening mee dat de door ons verstrekte informatie niet altijd actueel kan zijn. Op het moment is de door ons verstrekte informatie gebaseerd op beschikbare bronnen zoals het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Aan de door ons verstrekte informatie kunnen geen rechten ontleend worden. De informatie op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 29 januari 2021.