Aanvraag visum Vietnam

Aanvraagprocedure e-visum Vietnam

Voordat u uw aanvraag gaat indienen, adviseren wij u de voorwaarden door te nemen voor toegang tot Vietnam met een toeristisch- of zakelijk e-visum. U dient aan alle voorwaarden te voldoen om een e-visum voor Vietnam te verkrijgen. Controleer de voorwaarden en indien u twijfelt, neem dan contact met ons op. Hoe de aanvraagprocedure precies in z’n werk gaat, dat leest u op deze pagina.

Dit heeft u nodig voor uw e-visumaanvraag

Wij adviseren u om uw aanvraag ruim op tijd te doen, ook al is het mogelijk dit een week voor vertrek te regelen. Een foutje is snel gemaakt waardoor de afwikkeling langer kan duren en uw reis mogelijk in gevaar komt.

Bij ons kunt u onbeperkt (24 uur per dag, 7 dagen in de week ) uw online toeristische- of zakelijke e-visum aanvragen en uw aanvraagformulier invullen. Naast het invullen van het aanvraagformulier dient u ook een paspoortscan en een pasfoto te uploaden. Voordat u met het invullen begint, zorg er dan voor dat u de volgende documenten bij de hand heeft:

 • Uw paspoort en de paspoorten van uw medereizigers
 • Uw pasfoto
 • Uw betaalgegevens 
 • Uw e-mailadres
 • Uw hotelgegevens
 • Uw Vietnamese reisorganisatie
 • De aankomst- en vertrekdatum van uw huidige reis
 • Uw aankomst locatie

Visumaanvragen voor meer dan één reiziger
Gaat u met een groep op reis en wilt u voor alle reizigers een e-visum aanvragen? Er bestaat geen groepsvisum, dus u dient voor alle reizigers individueel een visum aan te vragen en u heeft van elke reiziger de bovenstaande gegevens nodig. Het is wel mogelijk om voor dezelfde reis meerdere visa in één keer aan te vragen. Hiervoor kiest u onderaan het aanvraagformulier voor + reiziger om een nieuwe reiziger toe te voegen aan uw visumaanvraag. Maakt u niet geheel dezelfde reis en verschilt bijvoorbeeld de aankomst- of vertrekdatum of de hotelgegevens, dan moet u volledig aparte aanvragen indienen.

Het aanvraagformulier

Het e-visum aanvraagformulier voor Vietnam bestaat uit drie delen:

 1. Algemene gegevens
  In het eerste gedeelte wordt gevraagd naar uw algemene gegevens, waaronder de contactgegevens (e-mailadres en telefoonnummer) en de aankomstdatum. Deze contactgegevens dienen maar éénmaal ingevuld te worden ook als u voor meerdere reizigers een visum Vietnam aanvraagt. De gegevens van de persoon die invult, zijn daarbij leidend. Controleer alle gegevens op hun juistheid. Fouten kunnen de aanvraag vertragen. Het telefoonnummer dient als contactpunt bij eventuele invulfouten of andere belangrijke zaken omtrent uw visumaanvraag, zodat wij u via dit telefoonnummer kunnen benaderen. Het adres dat u dient in te vullen, heeft eenzelfde functie. De aangevraagde en toegekende visa worden per email aan u toegestuurd.  Deze dient u uit te printen en bij uw handbagage op te bergen.
 2. Reisgegevens
  In het tweede gedeelte worden eerst vragen gesteld over uw reisgegevens. Ook deze dienen slechts éénmaal te worden ingevuld ook als u voor meerdere reizigers een visum aanvraagt. In dit deel vult u uw retourdatum, uw aankomst- en vertrekhaven en uw accommodatie in. Ook kunt u hier aangeven of u wilt dat wij uw aanvraag met spoed indienen.
 3. Persoonsgegevens reiziger(s)
  In het derde gedeelte wordt gevraagd naar uw persoonsgegevens zoals uw nationaliteit, uw geslacht, uw voornamen en achternaam en uw geboortedatum en religie. Ook voert u hier uw paspoortgegevens in. Deze dienen één op één te worden overgenomen. Paspoortgegevens die u moet invullen zijn het afgifteland van uw paspoort, uw documentnummer en de afgifte- en vervaldatum van uw paspoort. Ter controle van uw gegevens vraagt de Vietnamese overheid aanvullend een scan of goede foto van uw paspoort en een pasfoto.

Nadat u alles heeft ingevuld, klik dan op de knop ‘Aanvraag controleren’. Eventuele fouten kunt u nu corrigeren. Klopt alles? Dan kunt u uw visumaanvraag betalen en gaan wij voor u aan de slag.

Tips voor het maken van een goede scan/foto van uw paspoort en pasfoto

Het is belangrijk om bij het maken van een scan of van het paspoort en de pasfoto op de volgende punten te letten:

 • Het paspoort of de pasfoto moet volledig (alle vier de hoeken zichtbaar) en in kleur zijn.
 • Er mogen geen vingers of andere objecten te zien zijn.
 • Er mogen geen schaduwen, lichtreflecties of overbelichting op het paspoort of de pasfoto te zien zijn
 • Indien u een foto maakt, moet deze recht van boven worden gemaakt.

Heeft u geen recente pasfoto? Dan mag u ook zelf een foto maken met de smartphone of een camera, gelijkend op een officiële pasfoto. Zorg er voor dat u een foto maakt voor een lichte egale muur of deur, kijk recht de camera in met uw mond gesloten en een neutrale blik. Draagt u een bril, dan doet u er verstandig aan deze voor de foto af te zetten zodat er geen reflectie in uw bril zichtbaar is op de foto.

Bestandsvoorwaarden
Voor scans raden wij een resolutie van 300 dpi aan. Dit zorgt voor kwalitatief goede scans en dit zijn vaak grotere bestanden. Gebruikt u een lagere resolutie dan is de kwaliteit en bestandsgrootte vaak minder en wordt uw scan niet meer goed leesbaar wanneer wij deze in het systeem bijsnijden.

Wij raden zeker een bestandsgrootte van minimaal 2-3 MB aan, voor zowel uw pasfotoscan als uw paspoortscan, en lever uw bestand aan als JPEG.

Ik heb mijn gegevens ingevoerd en bestanden geüpload, maar mijn aanvraag gaat niet verder naar het volgende scherm

Het komt soms voor dat uw bestanden na het scannen of het nemen van de foto een erg grote bestandsgrootte hebben. Dit is vaak de reden waarom de volgende stap van uw aanvraag (de controle van uw gegevens) niet wil laden. Verklein in dit geval uw bestand (dit kan o.a. gemakkelijk en gratis op diverse websites) en voeg dit kleinere bestand aan uw aanvraag toe.

Controleer uw gegevens goed!

De meest gemaakte fouten bij het aanvragen van een visum zijn het invullen van verkeerde data, het gebruik van de aangetrouwde naam in plaats van de meisjesnaam en het niet volledig overnemen van alle voornamen. Twijfelt u welke achternaam u moet invullen in uw aanvraag? Kijk dan naar de onderste twee regels op uw paspoort. Hier ziet u één achternaam vermeld staan, uw meisjesnaam. Deze naam is leidend. Het is belangrijk om dit deel van uw aanvraag erg secuur in te vullen en goed te controleren, want een fout in uw gegevens kan resulteren in een ongeldig visum.

Wat gebeurt er nadat u uw aanvraag bij ons heeft ingediend?

Na uw upload van paspoortscan en pasfoto en na ontvangst van uw betaling controleren wij uw geüploade scans met de door u opgegeven gegevens op eventuele fouten. Is alles in orde dan dienen wij uw aanvraag in. Hierbij houden wij rekening met uw aankomstdatum. Na het indienen van uw aanvraag heeft de overheid 72 uur de tijd om uw aanvraag te beoordelen. Wordt uw aanvraag goedgekeurd dan ontvangen wij uw e-visum en sturen we deze door naar uw e-mailadres.

Let op: ook al controleren wij uw scans en gegevens, u blijft zelf verantwoordelijk voor het juist invullen van uw gegevens in uw aanvraag.

Ik voldoe niet aan de voorwaarden voor een e-visum, kan ik nog wel een visum krijgen?

Wilt u langer in Vietnam verblijven of voldoet u niet aan alle voorwaarden voor een e-visum, dan kunt u waarschijnlijk een regulier visum voor Vietnam aanvragen. Wilt u weten wat u daarvoor nodig heeft, lees dan onze pagina over de documenten voor een regulier visum Vietnam.