Cruise Vietnam

Visum Vietnam cruise

Wilt u tijdens het maken van een cruise de boot verlaten en een buitenlandse haven of stad bezoeken? Dan heeft u voor sommige landen een visum nodig. Dit kan een elektronisch visum of een regulier visum zijn. Een elektronisch visum kunt u volledig online aanvragen. Een regulier visum dient fysiek te worden aangevraagd bij de ambassade of het consulaat van het desbetreffende land. Een populaire bestemming voor veel cruise rederijen is Vietnam. Veel rederijen bieden u de mogelijkheid om tijdens uw cruise bij één of meerdere havens in Vietnam aan land te gaan. Wanneer u een grens in Vietnam betreedt, dient u over een visum te beschikken. Dit is het geval wanneer u via een luchthaven, zeehaven of landgrens (bijvoorbeeld tussen Cambodja of Laos en Vietnam) Vietnam binnen reist.

Elektronisch visum Vietnam

Wanneer u tijdens uw cruise naar Vietnam slechts éénmaal het schip verlaat, dan kunt u een elektronisch visum voor Vietnam aanvragen. U kunt dan gedurende uw cruise bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Ho Chi Minh stad of Hanoi. Dit type visum wordt ook wel een e-visum of e-Visa Vietnam genoemd en kan eenvoudig en snel via onze website worden aangevraagd.

U kunt uitsluitend van het elektronisch visum Vietnam gebruik maken, wanneer u aan land gaat en weer vertrekt via één van de volgende zeehavens:

  • Ho Chi Minh City zeehaven;
  • Quy Nhon zeehaven;
  • Nha Trang zeehaven;
  • Vung Tau zeehaven;
  • Da Nang zeehaven;
  • Hon Gai zeehaven;
  • Hai Phong zeehaven;
  • Chan May zeehaven;
  • Duong Dong zeehaven.

Bent u van plan om tijdens uw cruise aan land te gaan via een andere zeehaven in Vietnam dan bovengenoemde? Dan dient u een regulier visum voor Vietnam aan te vragen. U kiest dan tijdens het aanvraagproces voor een enkele reis visum met een geldigheid van 31 t/m 90 dagen.

Ik bezoek tijdens mijn cruise meer dan één haven in Vietnam, welk visum heb ik dan nodig?

Om tijdens uw cruise meerdere havens in Vietnam te kunnen bezoeken heeft u een zogenaamd multiple entry visum nodig. Met dit visum mag u meerdere malen het land binnen reizen. Kies dan in het aanvraagproces voor een toerisme visum voor meerdere reizen. U kunt met dit visum ook andere havens bezoeken dan de eerder genoemde zeehavens.

Hoe snel wordt mijn visum voor Vietnam geleverd?

Voor het e-visum en voor het regulier visum geldt een andere levertijd. Op onze pagina over de levertijd van een visum Vietnam kunt u alles lezen over hoe snel uw visum geleverd kan worden en of een spoedaanvraag mogelijk is voor uw type visum.

Kan ik een visum on arrival kopen wanneer ik tijdens een cruise in een zeehaven aankom?

Het is niet mogelijk om voor uw cruise naar Vietnam bij aankomst in een zeehaven een zogenaamd visum on arrival te kopen. 

Ik moet in het aanvraagformulier een accommodatie opgeven, maar het cruiseschip is mijn verblijfplaats. Wat moet ik hier invullen?

Wanneer u op uw cruiseschip verblijft kunt u als accommodatie de gegevens van uw cruiseschip invullen. Bij verblijfplaats vult u dan de plaats van de zeehaven welke u bezoekt in en bij adres de naam van uw cruiseschip.

Bezoekt u meerdere zeehavens en vraagt u een multiple entry visum aan, dan vult u deze gegevens (zeehaven en naam van het cruiseschip) in onder het kopje Verblijfplaats.