Kosten visum Vietnam

De kosten van een e-visum of regulier visum voor Vietnam

U gaat op reis naar Vietnam en u heeft een visum nodig. Bij ons kunt u gemakkelijk uw visum aanvragen. Afhankelijk van uw reisdoel en uw verblijfsduur kunt u kiezen voor het e-visum of het reguliere visum. Een e-visum wordt online aangevraagd en afgegeven. Voor het reguliere visum geldt dat deze wordt aangevraagd bij en afgegeven door de ambassade van Vietnam. Als onderdeel van onze service zullen wij voor u uw visum aanvragen bij de ambassade, zodat u niet zelf naar de ambassade hoeft te reizen. Dit scheelt u veel tijd.

Natuurlijk willen wij u helpen om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw visumaanvraag en wij begrijpen dat het is fijn is om op voorhand te weten wat een visum voor Vietnam kost. De antwoorden op de meest voorkomende vragen over de kosten voor een Vietnam-visum vindt u op deze pagina.   

Wat kost een visum voor Vietnam?

Om hier antwoord op te kunnen geven is het belangrijk dat u eerst weet welk type visum u nodig heeft. Op basis van uw reisdoel en verblijfsduur kunt u bepalen welk visum het beste past bij uw reis. Om u daarmee te helpen hebben wij voor u alle benodigde informatie over de geldigheid van het visum voor Vietnam op een rij gezet.

De prijs van het e-visum voor Vietnam is € 39,95. Alle kosten voor onze service en de kosten voor uw visum zijn hier bij inbegrepen. U ontvangt uw visum digitaal. Eventuele spoedkosten zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Heeft u een regulier visum nodig dan is de prijs voor uw visum afhankelijk van uw reisdoel en het aantal keer dat u het land in wil kunnen reizen. De basisprijs voor deze visa is als volgt:

  • Regulier toerisme visum - single entry: € 175,95
  • Regulier toerisme visum - multiple entry: € 199,95
  • Regulier zakelijk visum - single entry: € 199,95
  • Regulier zakelijk visum - multiple entry: € 219,95

Mogelijke bijkomende kosten voor het regulier visum waar u rekening mee dient te houden zijn: eventuele verzendkosten voor het versturen van uw documenten van en naar Rotterdam en indien van toepassing ook extra kosten voor een spoedaanvraag.    

Wat kost een spoedaanvraag voor een visum voor Vietnam?

Het kan weleens voorkomen dat u op zeer korte termijn op reis gaat en u zo snel mogelijk over een visum wilt beschikken. We onderscheiden twee soorten spoedaanvragen voor Vietnam.

Bij het e-visum kunt u tijdens het aanvraagformulier aangeven dat uw aanvraag met spoed gecontroleerd moet worden, zodat wij de aanvraag zo spoedig mogelijk kunnen indienen bij de overheid. Deze spoedoptie met een meerprijs van € 14,95 houdt in dat wij de documenten horend bij uw aanvraag binnen 1 werkdag en met voorrang op reguliere aanvragen controleren. Voldoen deze documenten aan de eisen, dan dienen wij uw aanvraag ook direct voor u in bij de Vietnamese overheid. Vanaf dat moment dient u rekening te houden met een gemiddelde verwerkingstijd door de Vietnamese instanties van ongeveer 72 uur.  Op de snelheid van dit deel van uw aanvraagproces kunnen wij geen invloed uitoefenen. Wij zijn hierbij afhankelijk van de overheid.

De standaard verwerkingstijd voor een regulier Vietnam visum bedraagt minimaal 4 werkdagen. Hierbij wordt geen verschil gemaakt tussen het zakelijk visum of het toerisme visum. Heeft u uw reguliere visum met spoed nodig, dan kunt u wanneer u een toerisme single entry visum of zakelijk single entry visum aanvraagt kiezen voor een spoedvisum. De verwerkingstijd voor een spoedaanvraag voor deze visa bedraagt maximaal 2 werkdagen vanaf het moment van indienen bij de ambassade. Het is dus belangrijk om ook uw documenten zo spoedig mogelijk aan te leveren.

De extra kosten van deze spoedprocedure zijn als volgt:

  • Spoedprocedure toerisme single entry visum: € 14,95
  • Spoedprocedure zakelijk single entry visum: € 19,95

Hoe kan ik betalen voor mijn visumaanvraag?

Nadat u uw aanvraagformulier heeft ingevuld controleert u uw gegevens en kunt u in de laatste stap van het aanvraagproces uw betaling voldoen. Alle consulaire kosten, servicekosten en eventuele optionele kosten zoals u in het aanvraagproces heeft aangegeven zijn bij deze prijs inbegrepen.

U kunt veilig betalen per overboeking, via iDeal of MisterCash. Houd er bij de keuze voor een overboeking rekening mee dat dit enkele dagen in beslag kan nemen en wij uw aanvraag pas in behandeling zullen nemen wanneer de overboeking is voltooid.

Heb ik recht op een restitutie als mijn visumaanvraag wordt afgewezen?

De Vietnamese overheid behoudt zich altijd het recht om uw visumaanvraag af te wijzen. Dit geldt zowel voor het e-visum als het reguliere visum. Mocht het onverhoopt gebeuren dat uw  visumaanvraag wordt afgewezen, dan namen wij altijd contact met u op om u hierover te informeren. Bij een afwijzing van een visumaanvraag voor een regulier visum zorgen wij er vanzelfsprekend voor dat uw paspoort bij u terugkomt via de door u gekozen verzendmethode.

U heeft bij een afwijzing van uw aanvraag geen recht op restitutie, omdat de betaling en afhandeling van uw visumaanvraag los staan van de beoordeling hiervan. Wij blijven voor de beoordeling van uw visumaanvraag afhankelijk van de overheid en kunnen hier geen invloed op uitoefenen.

Ik heb een visum ontvangen, maar ik gebruik mijn visum toch niet. Heb ik recht op restitutie van mijn visum?

Het visum dat u aanvraagt en ontvangt is een op maat gemaakt product. Het wordt dus voor u persoonlijk uitgegeven. Vanaf het moment dat wij uw aanvraag hebben ingediend bij de Vietnamese overheid kan uw visum(aanvraag) niet meer gewijzigd worden.

Kunt u door (onvoorziene) omstandigheden geen gebruik maken van uw visum binnen de geldigheidsduur van dit visum? U heeft in dit geval geen recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft. In sommige situaties kunt u zich wenden tot uw reis- of annuleringsverzekering om te informeren naar een mogelijkheid tot vergoeding van de visumkosten. Informeer bij uw verzekering naar de voorwaarden.

Wanneer u op een later moment alsnog uw reis naar Vietnam wilt maken dient u een nieuw visum aan te vragen.

Help, ik heb een fout gemaakt in mijn visumaanvraag. Kan ik gratis een nieuwe visumaanvraag doen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat u een foutje maakt tijdens het invullen van het aanvraagformulier. Heeft u een fout gemaakt in uw visumaanvraag en is uw aanvraag nog niet ingediend bij de overheid, dan kunnen wij mogelijk uw visumaanvraag nog wijzigen. Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Is uw visumaanvraag al ingediend bij de overheid op het moment dat u een fout ontdekt in uw aanvraag, dan is het niet meer mogelijk om uw aanvraag te wijzigen. U dient dan een nieuwe aanvraag te doen met de juiste (persoons)gegevens. U kunt ook in dit geval geen aanspraak maken op het recht op restitutie, omdat het een gepersonaliseerd product betreft.

Controleer uw gegevens dus goed tijdens het invullen van uw visumaanvraag.