Geldigheid visum Vietnam

Geldigheid visum Vietnam

Voor Vietnam is het mogelijk om meerdere typen visa aan te vragen. Elk visum heeft een eigen geldigheidsduur. De geldigheid van uw visum zegt iets over de periode waarbinnen u het land in mag reizen, hoe vaak u het land in mag reizen en over uw maximale verblijfsduur. Daarom hebben wij voor u alle vragen rondom de geldigheid van het e-visum en het reguliere visum voor u op een rijtje gezet.

Hoe vaak kan ik met mijn visum naar Vietnam reizen?

Het e-visum voor Vietnam is een single entry visum. Dit betekent dat u met het e-visum eenmalig naar Vietnam kunt reizen.

Voor een regulier visum heeft u voor zowel toeristische of zakelijke visa de keuze uit een single entry of een multiple entry visum. Net als bij het e-visum geldt voor het single entry reguliere visum dat u eenmalig naar Vietnam kunt reizen met dit visum. Heeft u een multiple entry visum, dan mag u meerdere malen met dit visum naar Vietnam reizen.

Hoe lang is mijn visum voor Vietnam geldig?

Gaat u met een e-visum op reis, dan is uw visum maximaal 30 dagen vanaf de opgegeven datum van aankomst geldig.

Voor een toerisme en zakelijk regulier visum dat u bij ons aanvraagt geldt een geldigheid van 90 dagen. Dit is voor het single entry visum en voor het multiple entry visum. Ook bij het reguliere visum geldt dat de geldigheid van 90 dagen ingaat op de door u opgegeven datum van aankomst in Vietnam.

Gaat u pas over enkele maanden op reis? Wij houden met het indienen van uw aanvraag rekening met de door u opgegeven aankomstdatum. Het is dus gewoon mogelijk om alvast uw e-visum of reguliere visum bij ons in te dienen, waarna wij uw visum op tijd zullen aanvragen.

Vraagt u uw reguliere visum ruim van tevoren aan, dan hoeft u uw documenten niet direct bij ons aan te leveren (zo bent u uw paspoort niet maanden kwijt), maar doe dit zeker op tijd.

Wilt u meer weten over de tijd die wij nodig hebben om uw visum aan te vragen? Lees dan onze pagina over de levertijd van het visum voor Vietnam.

Hoe lang mag ik met mijn visum in Vietnam blijven?

Uw maximale verblijfsduur is afhankelijk van uw visum. Wij hebben de maximale verblijfsduur per visum voor u hieronder opgesomd:

  • E-visum: maximaal 30 dagen verblijfsduur
  • Regulier toerisme visum - single entry: maximaal 90 dagen verblijfsduur
  • Regulier toerisme visum - multiple entry: maximaal 90 dagen verblijfsduur
  • Regulier zakelijk visum - single entry: maximaal 90 dagen verblijfsduur
  • Regulier zakelijk visum - multiple entry: maximaal 90 dagen verblijfsduur

Let op, u dient binnen de geldigheidsduur van uw visum het land ook weer te verlaten. In tegenstelling tot andere visa gaat uw verblijfsduur dus niet in op het moment dat u het land binnenkomt, maar is uw maximale verblijfsduur afhankelijk van het moment dat u Vietnam in reist binnen de geldigheid van uw visum. Dit geldt zowel voor het e-visum als voor het reguliere visum. U bent dus vrij om van vrij om van de opgegeven aankomstdatum af te wijken, echter met de beperking dat uw verblijfsduur dan verkort wordt.

Een voorbeeld:
U heeft tijdens de visumaanvraag voor een e-visum aangegeven aan te komen op 1 april. U ontvangt een visum met een geldigheid van 30 dagen vanaf 1 april. De verloopdatum van uw visum is dus 1 mei. U gaat op reis en komt uiteindelijk twee dagen later aan dan de datum die in het aanvraagformulier staat. Dan heeft u een verblijfsduur van 30 - 2 = 28 dagen. U kunt dan dus maximaal 28 dagen in het land verblijven, omdat u voor het verlopen van uw visum het land ook weer dient uit te reizen.

Ik wil graag langer in Vietnam verblijven, is het mogelijk om mijn visum te verlengen?

Het is niet mogelijk om een uitgegeven visum voor Vietnam te verlengen, voorafgaand of tijdens uw reis. Daarom is het belangrijk om van tevoren te bepalen hoe lang u in Vietnam wilt verblijven en welk visum u daarvoor nodig heeft.

Ik ga voor zaken naar Vietnam, kan dat met een e-visum?

Met het e-visum kunt u ook voor zakelijke doeleinden naar Vietnam reizen. Houd er wel rekening mee dat u geen betaalde werkzaamheden mag uitoefenen met een e-visum. Voorbeelden van zakelijke doeleinden waarmee u wel gebruik kunt maken van het e-visum zijn het bijwonen van conferenties, het volgen van cursussen of bezoeken van zakelijke partners.

Begin op tijd

Het is verstandig om uw zaken ruim van tevoren te regelen. Naast het boeken van uw reis en verblijf raden wij u aan om ook uw visum tijdig aan te vragen. Zo kan de voorpret zo vroeg mogelijk beginnen en kunt u onbezorgd op reis.