Geldigheid

Geldigheid e-visum Vietnam

In het hiernavolgende kunt u meer lezen over de geldigheid- en verblijfsduur van uw aangevraagde e-visum voor Vietnam. Wij behandelen de ‘visa on arrival’ niet meer, aangezien de Vietnamese overheid op diverse manieren heeft aangegeven dat zij geen garantie meer geeft voor een probleemloze reis indien de reiziger een ‘visum on arrival’ aan heeft gevraagd.

De geldigheidsduur van een Vietnam visum

De geldigheidsduur van het visum voor Vietnam hangt af van het type visum dat u aanvraagt waarbij, u de keuze heeft uit:

  • Het online aan te vragen e-visum.
  • De fysiek aan te vragen visum sticker via de Vietnamese ambassade.

Women Vietnam Street

E-visum Vietnam

Indien u kiest voor het online aan te vragen e-visum dan krijgt u een single entry (u kunt met dit visum slechts éénmaal Vietnam in reizen) visum met een geldigheidsduur van 30 dagen die ingaat op de datum die u heeft ingevuld in het aanvraagformulier. Deze 30 dagen zijn tevens uw verblijfsduur. Komt u op de datum aan die u heeft aangegeven dan kunt u dus 30 dagen aaneengesloten in Vietnam blijven. Komt u later aan dan de aangegeven datum in het aanvraagformulier dan wordt uw verblijfsduur verkort met het aantal dagen dat u later bent binnengekomen.

Op het online aanvraagformulier dient de aanvrager de verwachte aankomsttijd in Vietnam te vermelden. De reiziger is vrij om van deze datum af te wijken, echter met de beperking dat uw verblijfsduur dan verkort wordt.

Fysiek visum Vietnam

Indien u kiest voor een fysiek aan te vragen visum via de Vietnamese ambassade dan heeft u de keuze uit diverse varianten:

  • Geldigheidsduur 30 dagen (single entry)
  • Geldigheidsduur 30 dagen (multiple entry)
  • Geldigheid 90 dagen (single entry)
  • Geldigheid 90 dagen (multiple entry)
  • Geldigheid 180 dagen (multiple entry)
  • Geldigheid 365 dagen (multiple entry)

De verblijfsduur

Zoals we gezien hebben in bovenstaand voorbeeld vallen de geldigheidsduur en verblijfsduur samen. Komt u aan in Vietnam op de datum die u in uw aanvraagformulier heeft opgegeven dan is de geldigheid- en verblijfsduur 30 dagen. Komt u later aan dan wordt uw verblijfsduur verkort met het aantal dagen dat u later bent aangekomen. Voorbeeld: komt u twee dagen later aan dan de datum die in het aanvraagformulier staat dan heeft u een verblijfsduur van 30 - 2 = 28 dagen.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met onze klantenservice.