Voorwaarden

Voorwaarden e-visum Vietnam

De Vietnamese overheid heeft in 2018 besloten tot invoering van het e-visum. Een online aanvraagprocedure die reizigers naar Vietnam kunnen gebruiken voor het aanvragen van een e-visum. Het e-visum is de vervanger van de ‘visa on arrival‘. De Vietnamese overheid heeft advies laten uitgaan geen gebruik meer te maken van deze ‘visa on arrival’. De Vietnamese ambassade geeft geen garantie meer dat reizigers met een ‘visum on arrival’ probleemloos hun reis kunnen voortzetten.

De Vietnamese overheid heeft een visumplicht ingesteld voor alle  Nederlandse staatsburgers. Ook kinderen vallen onder deze visumplicht. Voor de verstrekking van een e-visum, die online aangevraagd kan worden, heeft de Vietnamese overheid een aantal voorwaarden gesteld.

Er worden door de Vietnamese overheid diverse visa uitgegeven. Als u voldoet aan alle voorwaarden die de Vietnamese overheid stelt dan kunt u gebruik maken van het online aan te vragen e-visum. Met het e-visum kunt u zowel een zakelijke als toeristische reis maken. Ook mag u met dit visum familie of vrienden bezoeken, conferenties bijwonen of deelnemen aan cursussen.

Voldoet u niet aan alle voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum dan dient u contact op te nemen met de Vietnamese ambassade voor de aanvraag van een fysiek visum.

Controleer of u voldoet aan alle voorwaarden die de Vietnamese overheid heeft gesteld aan de reiziger die met een e-visum Vietnam wil in reizen. In het hiernavolgende kunt u alle visumvoorwaarden lezen waarmee u rekening dient te houden.

Aan welke voorwaarden dien ik te voldoen?

Uw reis dient te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum voor Vietnam:

  • Uw reis betreft een toeristische of zakelijke reis waarbij u mogelijk vrienden of familie bezoekt of een conferentie bijwoont.
  • Uw reis betreft een single entry reis (enkele inreis).
  • Uw reis overschrijdt de geldigheids- en verblijfsduur van 30 dagen niet.
  • U zorgt ervoor dat u altijd een kopie van het e-visum bij zich heeft.
  • U heeft minimaal één overnachting na aankomst in Vietnam geboekt.
  • U kunt aangeven op welke locaties u aankomt en vertrekt uit Vietnam. Onderaan op deze pagina hebben wij alle toegestane locaties gezet. 

U dient als reiziger te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum voor Vietnam:

  • Uw minderjarige medereizigers hebben een eigen paspoort en dienen een eigen e-visum aan te vragen.
  • U heeft het formulier ingevuld waaruit blijkt dat u toestemming van ouders of voogd heeft indien u met kinderen reist. Dit formulier kunt u via onze website downloaden en daarna invullen en ondertekenen.
  • Tijdens de aanvraag van uw e-visum mag u niet in Vietnam verblijven.
  • U mag de afgelopen drie jaar niet uit Vietnam gezet zijn.
  • U heeft geen overdraagbare ziekten.
  • U heeft geen psychische problemen waardoor u een gevaar voor uw omgeving bent.
  • U heeft een paspoort van een in aanmerking komend land (o.a. Nederland en België). 

Uw paspoort en pasfoto dienen te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum:

  • Uw paspoort is minimaal geldig voor uw gehele verblijfsduur in Vietnam.
  • Bij aankomst in Vietnam kunt u uw paspoort en uw e-visum overleggen
  • De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen:
    • De pasfoto moet in kleur zijn.
    • U mag niet lachen en geen bril dragen.
    • Zorg dat de foto een lichte egale achtergrond heeft.
    • Ook moet de pasfoto recent zijn (maximaal een jaar oud).
    • Indien de pasfoto aan deze eisen voldoet mag het ook een foto zijn die door uzelf is genomen met bijvoorbeeld een telefoon.

Tip: bewaar uw documenten bij uw handbagage zodat u er snel over kunt beschikken.

Vietnam reisvelden

Toegestane aankomstlocaties

Via onderstaande locaties mag u Vietnam betreden met een e-visum.

De luchthavens:

  • Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh-stad)
  • Noi Bai International Airport (Ha Noi)
  • Da Nang International Airport
  • Cam Ranh International Airport (Khanh Hoa)
  • Can Tho International Airport
  • Phu Bai International Airport
  • Phu Quoc International Airport
  • Cat Bi International Airport

De grensovergangen op land:

  • Nam Can Landport
  • Song Tien Landport
  • Tinh Bien Landport
  • Xa Mat Landport
  • Mong Cai Landport
  • Moc Bai Landport
  • Lao Bao Landport
  • Ha Tien Landport
  • Huu Nghi Landport
  • Cau Treo Landport
  • Cha Lo Landport
  • Bo Y Landport
  • Lao Cai Landport

De zeehavens:

  • Ho Chi Minh City zeehaven
  • Quy Nhon Seaport
  • Nha Trang Seaport
  • Hai Phong Seaport
  • Hon Gai Seaport
  • Da Nang Seaport
  • Vung Tau Seaport

Nationaliteiten

Reizigers met één van de volgende nationaliteiten kunnen een e-visum voor Vietnam aanvragen:

Argentinië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Belarus, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Filippijnen, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Kazachstan, Zuid-Korea, Luxemburg, Mongolië, Myanmar, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Panama, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Oost-  Timor, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Uruguay en Venezuela.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.