Voorwaarden

Voorwaarden e-visum Vietnam

De Vietnamese overheid heeft in 2018 besloten tot invoering van het e-visum. Een online aanvraagprocedure die reizigers naar Vietnam kunnen gebruiken voor het aanvragen van een e-visum. Het e-visum is de vervanger van de ‘visa on arrival‘. De Vietnamese overheid heeft advies laten uitgaan geen gebruik meer te maken van deze ‘visa on arrival’. De Vietnamese ambassade geeft geen garantie meer dat reizigers met een ‘visum on arrival’ probleemloos hun reis kunnen voortzetten.

Voor de goede orde: onderstaande heeft betrekking op het e-visum voor Vietnam. 

De Vietnamese overheid heeft een visumplicht ingesteld voor alle  Nederlandse staatsburgers. Ook kinderen vallen onder deze visumplicht. Voor de verstrekking van een e-visum, die online aangevraagd kan worden, heeft de Vietnamese overheid een aantal voorwaarden gesteld.

Er worden door de Vietnamese overheid diverse visa uitgegeven. Als u voldoet aan alle voorwaarden die de Vietnamese overheid stelt dan kunt u gebruik maken van het online aan te vragen e-visum. Met het e-visum kunt u zowel een zakelijke als toeristische reis maken. Sterker nog: u kunt familie of vrienden bezoeken , conferenties bijwonen of meedoen aan cursussen.

Voldoet u niet aan alle voorwaarden voor het aanvragen van een e- visum dan dient u contact op te nemen met de Vietnamese ambassade voor de aanvraag van een fysiek visum.

Controleer of u voldoet aan alle voorwaarden die de Vietnamese overheid heeft gesteld aan de reiziger die met een e-visum Vietnam wil in reizen. In het hiernavolgende kunt u alle visumvoorwaarden lezen waarmee u rekening dient te houden.

De voorwaarden voor het verkrijgen van het toeristische- en zakelijk e- visum voor Vietnam

Uw reis dient te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e- visum:

  • Uw reis betreft een toeristische of zakelijke reis waarbij u mogelijk vrienden of familie bezoekt of een conferentie bijwoont.
  • Uw reis betreft een single entry reis.
  • Uw reis overschrijdt de geldigheid- en verblijfsduur van 30 dagen niet.
  • U zorgt ervoor dat u altijd een kopie van het e-visum bij zich heeft.
  • U heeft minimaal één overnachting na aankomst in Vietnam geboekt.
  • U kunt aangeven op welke locaties u aankomt en vertrekt uit Vietnam. Onderaan op deze pagina hebben wij alle locaties gezet . 

U dient als reiziger te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum voor Vietnam:

  • Uw minderjarige medereizigers hebben een eigen paspoort en dienen een eigen e-visum aan te vragen.
  • U heeft het formulier ingevuld waaruit blijkt dat u toestemming van ouders of voogd heeft indien u met kinderen reist. Dit formulier kunt u via onze website downloaden en daarna invullen en ondertekenen.
  • Tijdens de aanvraag van uw e-visum mag u niet in Vietnam verblijven.
  • U mag de afgelopen drie jaar niet uit Vietnam gezet zijn.
  • U heeft geen overdraagbare ziekten.
  • U heeft geen psychische problemen waardoor u een gevaar voor uw omgeving bent.
  • U heeft de Nederlandse nationaliteit. Onze Belgische klanten komen niet in aanmerking voor een e-visum, zij kunnen hun visum aanvragen via onze Belgische website. Onderaan deze pagina hebben wij alle nationaliteiten gezet die een online e- visum aan kunnen vragen. 

Uw paspoort en pasfoto dienen te voldoen aan de onderstaande voorwaarden voor het aanvragen van een e-visum:

  • Uw paspoort is minimaal geldig voor uw gehele verblijfsduur in Vietnam.
  • Bij aankomst in Vietnam kunt u uw paspoort en uw e-visum overleggen
  • De pasfoto dient te voldoen aan de volgende eisen:
    • De pasfoto moet in kleur zijn.
    • De persoon op de foto mag niet lachen en mag deze geen bril dragen.
    • Zorg dat de foto een lichte egale achtergrond heeft.
    • Ook moet de pasfoto recent zijn (maximaal een jaar oud).
    • Indien de pasfoto aan deze eisen voldoet mag het ook een foto zijn die door uzelf is genomen met bijvoorbeeld een telefoon.

Tip: bewaar uw documenten bij uw handbagage zodat u er snel over kunt beschikken.

Toegestane aankomstlocaties

Via onderstaande locaties mag u Vietnam betreden met een e-visum.

De luchthavens

  • Tan Son Nhat International Airport (Ho Chi Minh-stad)
  • Noi Bai International Airport (Ha Noi)
  • Da Nang International Airport
  • Cam Ranh International Airport (Khanh Hoa)
  • Can Tho International Airport
  • Phu Bai International Airport
  • Phu Quoc International Airport
  • Cat Bi International Airport

De grensovergangen op land

  • Nam Can Landport
  • Song Tien Landport
  • Tinh Bien Landport
  • Xa Mat Landport
  • Mong Cai Landport
  • Moc Bai Landport
  • Lao Bao Landport
  • Ha Tien Landport
  • Huu Nghi Landport
  • Cau Treo Landport
  • Cha Lo Landport
  • Bo Y Landport
  • Lao Cai Landport

De zeehavens

  • Ho Chi Minh City zeehaven
  • Quy Nhon Seaport
  • Nha Trang Seaport
  • Hai Phong Seaport
  • Hon Gai Seaport
  • Da Nang Seaport
  • Vung Tau Seaport

Nationaliteiten

Reizigers met één van de volgende nationaliteiten kunnen een e-visum voor Vietnam aanvragen:

Argentinië, Armenië, Australië, Azerbeidzjan, Belarus, Brunei, Bulgarije, Canada, Chili, China, Colombia, Cuba, Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Finland, Frankrijk, Filippijnen, Griekenland, Hongarije, India, Ierland, Italië, Japan, Kazachstan, Zuid-Korea, Luxemburg, Mongolië, Myanmar, Nederland, Nieuw Zeeland, Noorwegen, Panama, Peru, Polen, Roemenië, Rusland, Slowakije, Spanje, Zweden, Oost-  Timor, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten van Amerika, Uruguay en Venezuela.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op.