Reizen naar Sri Lanka weer mogelijk onder voorwaarden

Sri Lanka open voor toeristen onder voorwaarden

Negatieve corona-testen, biobubbels, visumregels en meer

Na een onderbreking van 10 maanden opent Sri Lanka eindelijk zijn deuren voor buitenlandse reizigers. De heropening is begrijpelijkerwijs voorzichtig, met enkele reisbeperkingen. Hier zijn de hoogtepunten:

  • U moet ten minste drie, misschien vier PCR-tests voor corona afleggen, waaronder één voordat u aan boord gaat. Inentingen tellen voorlopig niet mee.

  • Er is geen minimumverblijf vereist.

  • Geen verplichte quarantaine. Maar de eerste 14 dagen moet u in een 'Level 1'-hotel verblijven.

  • Tijdens deze 14 dagen kunt u het hotel verlaten, maar alleen om een lijst met gecertificeerde toeristenplaatsen te bezoeken, en dat ook binnen een biobubbel.

Welke luchthavens zijn open?

Reizigers kunnen aankomen op Bandaranaike International Airport (Colombo) en Mattala International Airport (Hambantota).

Hoe vraagt u een visum voor Sri Lanka aan?

Vraag via ons, E-visums.nl, een visum Sri Lanka snel en eenvoudig online aan. Download de mobiele app ‘Visit Sri Lanka’, die u helpt tijdens uw reis in Sri Lanka. U heeft nog twee andere dingen nodig:

  • Een vooraf bevestigde boeking bij een Level 1 'Safe and Secure' hotel (daarover later meer).

  • Een lokale corona-reisverzekering die u $ 12 (Rs 875) kost voor een polis van $ 50.000 (Rs 36 lakh), voor een periode van één maand.

Testen op corona vòòr binnenkomst in Sri Lanka

  • Voordat u aan boord gaat, heeft u 96 uur vóór vertrek een negatief PCR-testresultaat van een geaccrediteerd laboratorium nodig.

  • U zult bij aankomst twee PCR-tests ondergaan. De eerste is in uw hotel, voorafgaand aan het inchecken. De tweede is 5-7 dagen later, of als er zich al eerder symptomen ontwikkelen. Als u langer dan zeven dagen blijft, is een vierde PCR-test nodig.

  • Als u toevallig positief wordt getest, gaat u eerste in isolatie in het hotel. Indien nodig kunt u zelfs regelen dat u voor quarantaine wordt overgebracht naar een ziekenhuis of aangewezen hotel. Geen zorgen, de kosten worden gedekt door uw corona-verzekering.

Bio-bubbel en meer

Tijdens de eerste 14 dagen van uw verblijf in Sri Lanka bent u verplicht om in een Level 1 'Safe and Secure' hotel te verblijven. Hotels van niveau 1 zijn een geselecteerde lijst van hotels die voldoen aan alle gezondheidsprotocollen en toeristische richtlijnen met betrekking tot corona. Gedurende deze tijd kunt u gebruikmaken van alle faciliteiten in het hotel.

U kunt zelfs een paar toeristische attracties bezoeken zoals het Yala National Park en het Sigiriya Fort, maar alleen in de ‘bio bubbel’ die voor u wordt gemaakt (lijst met attracties hier). De bubbel zorgt ervoor dat u kunt genieten van uw eerste verblijf, terwijl u toch zo veilig mogelijk bent. Dit betekent dat u op vaste routes moet reizen en dat elke stop, inclusief een koffiepauze onderweg, vooraf in kaart moet worden gebracht.

Sri Lanka verkennen buiten de bubbel

Zodra de 14 dagen zijn verstreken en al uw tests negatief zijn, bent u vrij om buiten uw bubbel te stappen en de schoonheid van Sri Lanka te verkennen. Maar de autoriteiten herinneren u eraan dat u nog steeds verantwoord moet reizen: vermijd het openbaar vervoer, kies waar mogelijk voor contactloos betalen, draag altijd een masker en blijf sociaal op afstand. Begroet mensen met gevouwen handen en vermijd handen schudden of knuffelen.

Een vakantie met regels? We nemen dat voorlopig voor lief.

Houd het actuele reisadvies van Sri Lanka in de gaten

Lees ook het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over Sri Lanka voordat u een reis plant. Uitgebreide informatie kunt u ook terugvinden op onze E-visums.nl pagina reisadvies Sri Lanka.