Reisadvies Curaçao

Reisadvies Curaçao

Belangrijke update (07-04-20)

Door de verspreiding van het Corona virus heeft Curaçao de grenzen gesloten. Het luchtruim is gesloten en u mag alleen nog naar Curaçao reizen als u daar onmisbare vitale werkzaamheden dient uit te voeren.

Uw gezondheid

Neem direct contact op met een dokter of arts bij luchtwegklachten en koorts. Was regelmatig uw handen met zeep en snuit uw neus in wegwerp zakdoekjes. Kom niet in aanraking met uw slijmvliezen met ongewassen handen. Hoest of nies in uw elleboog en schud geen handen meer. Blijf altijd op 1,5 meter afstand van anderen en blijf zoveel mogelijk binnen.

Bevindt u zich nu op Curaçao en wilt u huiswaarts keren?

Het luchtruim is gesloten voor alle inkomende vluchten. Wij raden u aan om contact op te nemen met uw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij om na te gaan welke vertrek opties u heeft. De reisbeperkingen kunnen wereldwijd snel toenemen. Volg het nieuws voor mogelijke veranderingen en wees alert op nep news. Werkt u tijdelijk op het eiland of loopt u stage op Curaçao? Maak dan zelf een overweging of u wilt blijven of niet.

Bent u gestrand op Curaçao?

Registreer u dan direct op de website van Bijzondere Bijstand in het Buitenland. Dit geldt uitsluitend wanneer u als Nederlander vast zit in het buitenland vanwege reisbeperkingen door het Corona virus. Zodra u zich heeft geregistreert, wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen. Er wordt door de reisbranche en de ambassade samengewerkt, om Nederlanders veilig thuis te krijgen. Een registratie is geen garantie dat er snel een terugvlucht geregeld wordt en is geen betaling of reservering. Blijf daarom zelf actief zelf doorzoeken naar een mogelijkheid om het buitenland te verlaten. Lukt het niet om uzelf te registeren op de website? Dan kunt u contact opnemen met de ambassade via het volgende telefoonnummer 0031 247247247. U kunt de ambassade 24 uur per dag en 7 dagen per week bereiken. De wachttijden kunnen vanwege drukte oplopen.

Aanvragen van een visum

Via onze website kunt u een visum voor Curaçao aanvragen. Dit is een online aanvraagformulier die u binnen enkele minuten kunt invullen. Houd er echter rekening mee dat op dit moment de grenzen van het land gesloten zijn en dat u tijdelijk het land niet in kunt reizen in verband met de Corona maatregelen. Let hierop bij het invullen van uw vertrekdatum op het aanvraagformulier voor een Curaçao visum.

Reisadvies Curaçao Willemstad

Bent u ziek geworden in het buitenland?

Ga niet direct naar de dokter, ook niet als u de eerste zieke in de familie bent. Bel eerst met de GGD via 9320 en volg de instructies op die u worden opgedragen. U kunt ook bellen naar een lokale huisartsenpost op Curaçao.

Bent u gestrand en komt u geld tekort?

Vraag aan uw familie of vrienden om een financiële lening of gift. Geld kan snel overgemaakt worden via normale banken en ook via Western Union. De Nederlandse Vertegenwoordiging op Curaçao kan u niet voorzien van financiële hulp of leningen.

Kom ik in aanmerking voor restitutie van gemaakte kosten?

Kosten die gemaakt zijn gedurende de periode dat u in quarantaine of isolatie geplaatst bent, kunt u onderbrengen bij uw reisverzekering. Neem hierover contact op met uw verzekeraar. Beschikt u over een reeds goedgekeurd e-visum voor Curaçao of ligt deze ter beoordeling bij de overheid? Dan kan er helaas geen restitutie plaatsvinden. Voor ongebruikte vliegtickets en accommodatie reserveringen, kunt u het beste contact opnemen met uw reisverzekering, luchtvaartmaatschappij en touroperator of reisorganisatie.