144
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Malawi eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Malawi is beschikbaar vanaf € 69,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Visum Malawi aanvragen

In verband met de Covid19 pandemie kunnen wij op dit moment helaas geen visumaanvragen voor Malawi verwerken.

Het aanvragen van een visum voor Malawi kunt u veilig en online doen via onze website. Sinds 1 november 2019 is het mogelijk om online een elektronisch visum aan te vragen. De overheid van Malawi heeft ervoor gekozen om dit zogenoemde e-visum in te voeren, om de procedures op de luchthaven bij aankomst in Malawi te vereenvoudigen. Kiest u ervoor om uw visumaanvraag bij ons in te dienen, dan controleren wij uw aanvraag op frequent gemaakte fouten. Het beoordelen van uw visumaanvraag door de overheid van Malawi, kan 5 tot 7 werkdagen duren. Wij raden u daarom om aan om uw visumaanvraag op tijd in te dienen. Heeft u een vraag of heeft u advies nodig? Dan staan onze landenspecialisten telefonisch en per e-mail voor u klaar.

Wat is een e-visum voor Malawi?

Wanneer u op reis gaat naar Malawi, dient u te beschikken over een visum. Sinds kort kunt u online een visum aanvragen, wat betekend dat u geen fysiek visum meer hoeft aan te vragen op de luchthaven of bij de ambassade van Malawi in Brussel. Na goedkeuring van uw visumaanvraag ontvangt u een Visa Approval Letter. Deze goedkeuringsbrief dient u bij aankomst op de luchthaven in Malawi te laten zien bij de paspoortcontrole. Wij raden u aan in ieder geval één kopie mee te nemen van uw Visa Approval Letter gedurende uw reis.

Geldigheid en voorwaarden

Om een Malawi e-visum te kunnen aanvragen, dient u als reiziger aan een aantal voorwaarden te voldoen. Zo mag u met dit type visum uitsluitend naar Malawi reizen voor een toeristisch bezoek. U mag met een e-visum niet betaald werk verrichten gedurende uw verblijf. De vereisten waar u aan dient te voldoen om voor een elektronisch visum in aanmerking te komen zijn:

 • U beschikt over de Nederlandse- of Belgische nationaliteit;
 • U beschikt over een geldig paspoort dat nog tenminste 180 dagen geldig is bij aankomst;
 • Uw paspoort bevat nog tenminste twee, naast elkaar liggende, lege visumpagina’s;
 • U beschikt over een digitale kopie van uw paspoort in kleur;
 • U beschikt over een digitale recente kleurenpasfoto (35 bij 45 mm);
 • U bent in het bezit van een bewijs van retourvlucht of vlucht naar een volgende bestemming;
 • U beschikt over een bevestiging van uw accommodatie of het agentschap waar u de reis heeft geboekt;
 • U beschikt over een Cover Letter waarop in het Engels uw naam, paspoortnummer, het doel van uw reis en de persoon die verantwoordelijk is voor de financiering van uw reis vermeld worden. Hiermee wordt de financiering van uw reis, accommodatie en uitgaven ter plekke bedoeld. De brief dient te zijn gericht aan ‘The Director General of Immigration, Malawi’. In het onderwerp van de brief dient u aan te geven dat het gaat om een ‘Tourism visa’.

Met het e-visum mag u reizen via Chileka International Airport, Kamuzu International Airport of Mzuzu Airport.

Het elektronisch visum voor Malawi is vanaf de datum van afgifte, ook wel de datum waarop uw visumaanvraag wordt goedgekeurd, 90 dagen actief. Binnen deze 90 dagen mag u maximaal één keer het land inreizen en mag u voor maximaal 30 aaneengesloten dagen voor toeristische doeleinden in het land verblijven.

Malawi visum bij aankomst

Het is mogelijk om een visum bij aankomst te verkrijgen, echter bestaat er geen garantie dat u bij aankomst een visum ontvangt en het land kunt betreden. De voorwaarden en restricties kunnen verschillen. Ook kunnen de lokale immigratiemedewerkers beslissen u de toegang tot het land te weigeren. Kiest u toch voor een visum on arrival? Dan raden wij u aan om bij uw luchtvaartmaatschappij na te gaan of u mag inchecken zonder visum.

Kosten elektronisch visum

De kosten voor het toeristenvisum voor Malawi bedragen €69,95. Hier zijn alle consulaire kosten inbegrepen. De betaling van uw visumaanvraag kunt u voldoen per overboeking, iDeal of Mister Cash. Wenst u een factuur van uw aanvraag voor een visum te ontvangen? Stuurt u dan een e-mail naar ons contactadres met daarin het nummer van uw aanvraag. Wij zullen ervoor zorgen dat u een digitale factuur ontvangt.

Op reis naar Malawi met kinderen

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Reist u met kinderen naar Malawi? Dan dient elke individuele minderjarige reiziger ook over een visum voor Malawi te beschikken. U dient hiervoor de volgende aanvullende documenten aan te leveren:

 • Uittreksel uit het geboorteregister
 • Kopie van het paspoort van een ouder of voogd
 • Een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier, ook wel Consent Form genoemd.

Daarnaast voert de Koninklijke Marechaussee uitgebreide controles uit om mogelijke internationale kinderontvoeringen te voorkomen. Meer informatie kunt u vinden op de website van de rijksoverheid.

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.