144
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

Visum Burkina Faso

U kunt uw aanvraag voor Burkina Faso eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Burkina Faso is beschikbaar vanaf € 119,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Belangrijke informatie reizigers: Sinds 18 april 2020 heeft de overheid van Burkina Faso maatregelen ingesteld ter voorkoming van de verspreiding van het Coronavirus. De luchthavens Bobo Dioulasso en Ouagadougou zijn gesloten en de uitgifte van visa is tijdelijk opgeschort. Meer reisinformatie vindt u op onze pagina reisadvies Burkina Faso. Heeft u binnenkort een reis gepland staan? Dan raden wij u aan contact op te nemen met uw vliegtuigmaatschappij of touroperator.

Visum Burkina Faso aanvragen

Gaat u dit jaar op vakantie of zakenreis naar Burkina Faso? Een visum voor Burkina Faso is verplicht om het land in te mogen reizen. U kunt het visum online voor vertrek aanvragen via onze website. De kosten voor het visum zijn afhankelijk van de geldigheidsduur van uw visum. U kunt het visum Burkina Faso al kopen vanaf een prijs van €119,95 per persoon.

Korte uitleg visum Burkina Faso

Voor een reis met toeristische of zakelijke doeleinden heeft u een visum voor Burkina Faso nodig. Een visumaanvraag indienen kan eenvoudig door het bovenstaande aanvraagformulier digitaal in te vullen. U kunt het visum Burkina Faso in ieder geval aanvragen voor de volgende doeleinden:

  • Toerisme: een vakantie, rondreis of bezoek aan familie of vrienden.
  • Zakelijk: een zakelijk gesprek, onderhandeling of een bedrijfsbezoek.

Voor iedere individuele reiziger die het land wil bezoeken geldt een visumplicht. Minderjarige reizigers dienen tevens over een eigen paspoort te beschikken. Voor reizigers jonger dan 18 jaar dient een eigen visum te worden aangevraagd. Indien u met minderjarigen reist waarover u niet het ouderlijk gezag heeft, dient u tevens een Consent Letter aan te kunnen leveren.

Wat is een visum voor Burkina Faso? Een visum is een officieel toestemmingsdocument dat wordt afgegeven door de ambassade, namens het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Burkina Faso. Met een geldig visum kunt u naar Burkina Faso reizen voor toerisme of zaken. Via het aanvraagformulier op onze website kunnen reizigers met de Nederlandse- of Belgische nationaliteit een aanvraag indienen. Beschikt u over een andere nationaliteit? Dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons team van landenspecialisten. Wij gaan graag voor u na wat de mogelijkheden zijn.

Welk visum moet ik aanvragen? Er bestaan twee varianten van het visum voor Burkina Faso. U heeft de mogelijkheid om een toeristenvisum of een zakenvisum aan te vragen. U heeft daarbij de keuze uit een visum waarmee u één keer naar Burkina Faso mag reizen (single entry) of een visum waarmee u een onbeperkt aantal keren naar het land mag reizen (multiple entry).

Geldigheidsduur en aan te leveren documenten

U kunt verschillende varianten van het toeristenvisum en zakenvisum voor Burkina Faso via ons voor u laten verzorgen. Voor zowel toerisme als zaken is er een single entry visum beschikbaar. Dit visum is geldig voor 90 dagen. De geldigheid van het visum gaat in op uw geplande aankomstdag in het land. Deze dag dient u op te geven op uw aanvraagformulier. Uw aankomst- en vertrekdag dienen binnen deze 90 dagen te liggen.

Frequente reizigers kunnen een multiple entry visum aanvragen voor een toeristisch- of zakelijk bezoek. Elke variant van het multiple entry visum heeft een andere geldigheidsduur, namelijk: 90 dagen of 180 dagen. Binnen deze periode mag meerdere keren naar Burkina Faso worden gereisd. Meer informatie over de geldigheid vindt u op onze pagina over het toeristenvisum Burkina Faso en het zakenvisum Burkina Faso.

Om een aanvraag voor een visum voor Burkina Faso in te kunnen dienen, zijn er door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Burkina Faso enkele voorwaarden opgesteld. Indien u een visum aanvraagt, dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort. U dient met het paspoort te reizen, waarvoor u uw visum heeft aangevraagd. Voor een single entry visum dient uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Kiest u voor een multiple entry visum, dan dient de geldigheidsduur van uw paspoort in ieder geval 9 maanden te zijn. Ook dienen er verplicht een aantal documenten aangeleverd te worden. Indien u voorafgaand aan uw reis een gele koorts risicoland bezoekt, is een bewijs van vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Ook dient u minimaal 2 recente pasfoto’s aan te leveren. Houdt u daarbij rekening met de volgende vereisten:

  • De pasfoto’s dienen een standaard formaat te hebben (35mm x 45 mm);
  • De pasfoto’s dienen van voren genomen te zijn;
  • De achtergrond dient een lichte egale kleur te hebben;
  • De pasfoto’s dienen in kleur te worden aangeleverd.

Een visum aanvragen

Visum Burkina Faso aanvragen zonder bezoek aan de ambassade. U kunt online het aanvraagformulier voor een visum invullen. Indien u een visum wilt aanvragen voor meerdere reizigers, kunt u deze hier toevoegen. Na het maken van een keuze uit één van de veilige betaalmethodes, kunt u de kosten voor het visum voldoen. U wordt door ons geïnformeerd over de aanvullende documenten die wij nodig hebben om uw aanvraag in te kunnen dienen. Zodra u deze heeft verzameld, dienen wij uw aanvraag in bij de ambassade van Burkina Faso. Nadat uw visumaanvraag beoordeelt is door een ambassademedewerker, sturen wij uw paspoort met visumsticker terug via de door u gekozen retourmethode.

Wat kost het visum voor Burkina Faso? U kunt een visum aanvragen vanaf een prijs van €119,95 inclusief consulaire kosten. Indien u kiest voor verzending per koerier of onze ophaalservice op Schiphol, geldt er een meerprijs. De kosten voor een multiple entry visum variëren van €139,95 tot €199,95. Het is niet mogelijk om een visum met spoed aan te vragen.

Direct een visum voor Burkina Faso aanvragen. Uw visum aanvragen kost slechts enkele minuten. Ons team van visumexperts staat gedurende de gehele aanvraagprocedure voor u klaar. Voor meer informatie kunt u terecht op onze veelgestelde vragen pagina of u kunt ons telefonisch of per e-mail bereiken voor advies.

Meer informatie

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.