144
VISA VERWERKT
DEZE MAAND
 
8.8
Klantbeoordeling van meer
dan 4000 onafhankelijke beoordelingen
Beveiligde
Website
 

U kunt uw aanvraag voor Tanzania eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag. Een visum voor Tanzania is beschikbaar vanaf € 89,95 per persoon. Wij accepteren betaling via o.a. iDEAL, overschrijving en PayPal.

1

Controleer hieronder de gevraagde gegevens in en wij tonen voor u het visum dat bij uw reis past. Druk op "volgende stap" om het beste visum te tonen.

2

Vul bij stap 1 uw gegevens in en druk op "bekijk visa". In dit venster verschijnt vervolgens het beste visum voor u.

Er geldt momenteel een negatief reisadvies voor Tanzania in verband met het coronavirus. De Nederlandse overheid adviseert u alleen te reizen wanneer noodzakelijk (code oranje). Heeft u een noodzakelijk reis gepland dan kunt u online een visumaanvraag indienen. Houd er rekening mee dat u verplicht kunt worden om in Tanzania in 14 dagen quarantaine te gaan door de lokale overheid. Lees meer over het actuele reisadvies voor Tanzania.

Visum Tanzania online aanvragen

Via E-visums.nl kunt u eenvoudig uw visum voor Tanzania en Zanzibar aanvragen. Hiervoor vult u het online visumaanvraagformulier in. Wij controleren uw gegevens en nemen contact op bij onduidelijkheden of fouten in de vraag. De aanvraag wordt geheel door ons verzorgd en na betaling van ons het visum voor Tanzania. Terwijl uw aanvraag in behandeling is zijn wij bereikbaar via telefoon en e-mail en kunt u de status van uw visumaanvraag online raadplegen. De kosten voor een Tanzania visum bedragen per persoon € 89,95 voor een toeristenvisum en € 295,95 voor een zakenvisum. Dit is inclusief consulaire kosten. Kinderen hebben ook een geldig visum nodig. Het visum dat u ontvangt is een zogeheten e-visum.

Wat is een e-visum Tanzania?

Een e-visum voor Tanzania is een elektronisch toegangsmiddel tot Tanzania en Zanzibar. Het document wordt in PDF-formaat aangeleverd. Een e-visum hoeft niet handmatig in uw paspoort te worden aangebracht. Dit heeft als grootste voordeel dat u uw paspoort niet hoeft op te sturen naar de ambassade en ook niet zelf hoeft te brengen. Toeristen en zakelijke reizigers kunnen eenvoudig een e-visum aanvragen voor Tanzania via E-visums.nl.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische en wilt u weten of u in aanmerking komt voor een e-visum voor Tanzania? Neemt u dan contact met ons op. Wij gaan het graag voor u na.

Welk visum voor Tanzania heb ik nodig?

Uw reisdoel is bepalend voor het soort visum dat u nodig heeft. Reist u als toerist naar Tanzania en Zanzibar? Dan kunt u online een toeristenvisum aanvragen. Als u voor zaken naar Tanzania reist dient u over een zakenvisum te beschikken. Of een visum wel of niet wordt afgegegeven wordt besloten door de Tanzaniaanse immigratiedienst.

Toeristenvisum Tanzania

Met een toeristenvisum kunt u als toerist naar Tanzania en Zanzibar reizen. Met het visum heeft u eenmalig toegang tot het land (single entry visa). Vanaf het moment van afgifte is het toeristenvisum voor Tanzania 2 maanden geldig. Tijdens deze reis mag u maximaal 30 dagen aaneengesloten in Tanzania verblijven. Tijdens deze 30 dagen kunt u onbeperkt van het vasteland naar Zanzibar en omgekeerd reizen. Het online aanvragen van een toeristenvisum duurt minimaal 4 werkdagen.

Tijdens de aanvraag van het toeristenvisum voor Tanzania moet u zich buiten Tanzania bevinden en over een geldig paspoort beschikken. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf het moment dat u Tanzania betreedt. Op onze informatiepagina over het toeristenvisum voor Tanzania vindt u alle voorwaarden en de tarieven.

Zakenvisum voor Tanzania

Als u voor zaken naar Tanzania of Zanzibar reist kunt u een zakenvisum aanvragen. Het zakenvisum voor Tanzania betreft een single of multiple entry visum en de online aanvraagduur is minimaal 4 werkdagen. Het zakenvisum is 2 maanden geldig vanaf het moment van afgifte. Binnen de geldigheid en mag u - afhankelijk van het type visum - één keer of meerdere keren naar Tanzania reizen.

Een vereiste voor het aanvragen van een zakenvisum voor Tanzania is dat u zich buiten Tanzania bevindt tijdens de aanvraag en dat u over een geldig paspoort (van een in aanmerking komend land) beschikt. Uw paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Tanzania. Op onze informatiepagina over het zakenvisum voor Tanzania vindt u alle voorwaarden en de tarieven.

Geldigheid Tanzania visum

Het toeristenvisum en zakenvisum voor Tanzania en Zanzibar kennen beide een geldigheid van 2 maanden na afgiftedatum. Dit is onder voorwaarde dat uw paspoort bij aankomst nog ten minste 6 maanden geldig is. Met het single entry visa kunt u Tanzania eenmalig inreizen. Uw verblijf in Tanzania kent een maximale duur van 30 dagen.

Het Tanzania visum is geldig wanneer u arriveert op een van onderstaande luchtwegen of grensovergangen:

 • Vliegveld Kilimanjaro International Airport (KIA)
 • Vliegveld Julius Nyerere International Airport (JNIA)
 • Mwanza International Airport (MWZ/HTMW)
 • Abeid Amani Karume International Airport (AAKIA)
 • Grensovergang Tunduma
 • Grensovergang Namanga

Reizen met kinderen naar Tanzania

Indien u reist met minderjarige kinderen dient u rekening te houden met een aantal extra regels. Kinderen moeten een eigen reisdocument hebben en mogen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders. Reist u met een kind naar het buitenland waarover u gezamenlijk het gezag heeft of waarover u geen gezag heeft? Zorg ervoor dat u het formulier Toestemming reizen met minderjarige kinderen invult en meeneemt. Het formulier toont u wanneer u gecontroleerd wordt door de douane. Hiermee voorkomt u dat u onterecht wordt verdacht van internationale kinderontvoering. 

Betaling en kosten van het visum

Het aanvragen van een visum voor Tanzania duurt gemiddeld 4 weken. Het is dus belangrijk om tijdig een visum aan te vragen. Bij E-visums.nl is dit al mogelijk vanaf €89,95 per persoon, waarbij we u volledig ondersteunen tijdens de online aanvraagprocedure. 

Dankzij onze visumservice kunt u de betaling eenvoudig in euro’s voldoen en betalen met o.a. iDEAL, Bancontact, overschrijving en PayPal. Wanneer u per overboeking betaalt duurt het doorgaans 1 à 2 werkdagen voordat uw betaling door ons wordt ontvangen en wij uw aanvraag in behandeling nemen. Indien u een factuur van uw aanvraag wenst te ontvangen ontvangst van uw visum een e-mail met daarin uw aanvraagnummer sturen naar contact@e-visums.nl. U ontvangt dan van ons uw digitale factuur voor de kosten van uw visum voor Tanzania.

Voorwaarden & aan te leveren documenten

Om in aanmerking te komen voor een toeristen of zakenvisum voor Tanzania moet u in het bezit zijn van: 

 • een geldig paspoort met minstens één lege pagina

 • een paspoort dat bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is

 • voldoende financiële middelen

 • minimaal één adres hebben van een overnachting in Tanzania

 • een retourticket of een ticket naar een volgende bestemming

 • alle documenten/visa hebben die vereist zijn voor de volgende bestemming

Voor de aanvraag moet u het volgende aanleveren:

 • een scan van uw paspoort

 • een pasfoto waarop geen tanden zichtbaar zijn

 • een ticket voor uw doorreis of terugreis

Nadat de documenten zijn aangeleverd, wordt uw aanvraag zorgvuldig gecontroleerd door een specialist van E-visums.nl. Tijdens deze controle worden eventuele fouten eruit gehaald. Indien de aanvraag volledig is wordt de aanvraag voor u ingediend. De status van uw visumaanvraag kunt u ten allen tijde online raadplegen.

Een visum voor Tanzania aanvragen

Er zijn verschillende manieren waarop u uw visum voor Tanzania en Zanzibar kunt aanvragen. Dit kan zowel via de Tanzaniaanse overheid als via een visumbureau. Voor de aanvraag van een visum hoeft u niet af te reizen naar de ambassade. Indien u in 2021 zelf een visum voor Tanzania online gaat aanvragen moet u er rekening mee houden dat het aanvraagproces in het Engels is en de betaalmogelijkheden beperkt. U dient zelf alle gegevens te controleren. Bij eventuele fouten dient u een nieuw visum aan te vragen.

Wij adviseren u gebruik te maken van onze Tanzania visumservice. Hiermee bent u verzekerd van een 24/7 Nederlandstalige klantenservice en betaalt u in euro’s. Ook controleren wij uw online aanvraag op juistheid en volledigheid. Bij eventuele fouten of onvolledigheden nemen wij contact met u op. Zo zorgen we samen voor een snelle en correcte visumaanvraag voor iedereen die zorgeloos wil reizen naar Tanzania. De regels, voorwaarden en vereisten voor Tanzaniaanse visa veranderen constant en ons team informeert u graag over de actuele stand van zaken.

Heeft u met spoed een visum nodig?

Het is helaas niet mogelijk om een spoedaanvraag in te dienen voor het visum voor Tanzania en Zanzibar. Wij verwerken uw visumaanvraag zo spoedig mogelijk.

Meer informatie

OFFICIEEL VISUM

U kunt met een gerust hart op reis, wetende dat het visum dat wij leveren het enige officiële visum is.

SNEL GELEVERD

We leveren uw visum zo snel mogelijk, ook in het weekend. Bekijk de informatie hierboven voor de levertijd.

VISUM AANVRAGEN

De aanvraag neemt vijf minuten in beslag. Wij accepteren betalingen via o.a. iDEAL, overschrijving en Paypal. Na betaling controleren wij uw aanvraag en nemen wij deze in behandeling.