Voorwaarden

De voorwaarden die gesteld worden aan de reiziger naar Cambodja:

De voorwaarden die gesteld worden aan de reiziger naar Cambodja: Voor 2018 heeft de Cambodjaanse een visumplicht ingesteld voor alle inwoners van Europa. Ook kinderen vallen onder deze visumplicht. Voor de verstrekking van een e- visum heeft de Cambodjaanse overheid een aantal voorwaarden gesteld.

Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: controleer of u voldoet aan alle voorwaarden die de Cambodjaanse overheid heeft gesteld aan de reiziger die met een e- visum Cambodja wil in reizen. In het hiernavolgende kun t u alle visumvoorwaarden lezen waarmee u rekening dient te houden.

De voorwaarden van het e- visum voor Cambodja:

U dient te voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

  • Uw vakantie planning dient aan onderstaande voorwaarden te voldoen:
      • U mag de maximale verblijfsduur van 30 dagen niet overschrijden
      • Uw verblijfsduur dient te vallen binnen de geldigheidsduur van uw aangevraagde e- visum
      • Cambodja kent een aantal vaste in- reis locaties. De toegestane locaties zijn:
        • Phnom Penh Internationale luchthaven
        • Siem Reap Internationale luchthaven
        • Sihanoukville (Peah Sihanouk) Internationale luchthaven
        • Cham Yeam (Koh Kong) Grensplaats Thailand
        • Poi Pet (Banteay Meanchey) Grensplaats Thailand
        • Bavet ( Svay Rieng ) Grensplaats Vietnam
        • Tropaeng Kreal ( Stung Treng ) Grensplaats Laos
      • U kunt Cambodja verlaten vanaf elke plaats waar een grenspost is gestationeerd. In de praktijk houdt dit in dat u kunt vertrekken vanaf bijna alle vliegvelden en grensovergangen.
  • U dient een aantal verplicht documenten in uw handbagage te hebben
      • Uw paspoort waarmee ook het e- visum is aangevraagd
      • Uw e- visum voor Cambodja: het uitgeprinte exemplaar die wij u via e- mail hebben aangeleverd als PFD bestand. U dient uw e- visum 2x uit te printen omdat de Cambodjaanse douane u hier 2x naar zal vragen: ëënmaal bij binnenkomst van Cambodja en ëënmaal bij het verlaten van Cambodja.
  • Er zijn een aantal voorwaarden als u met kinderen reist
      • Kinderen, ook minderjarigen, zijn verplicht om een visum te hebben
      • Kinderen dienen een eigen paspoort te bezitten
      • Als beide ouders/ voogden niet meereizen dan moet u een Engelstalige, ondertekende verklaring hebben van beide ouders/ voogden dat zij akkoord gaan met de reis
  • Er zijn een aantal voorwaarden betreffende uw paspoort
      • uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u Cambodja binnenkomt
      • Het dient hetzelfde paspoort te zijn waarmee u uw e- visum heeft aangevraagd: paspoort en e- visum zijn gekoppelde documenten!
      • Het dient een regulier paspoort te zijn: een identiteitskaart of noodpaspoort of een ander verblijfsdocument wordt niet ontvankelijk verklaard.
      • Verloopt uw paspoort binnen 6 maanden en heeft u al een e- visum aangevraagd dan dient u de gehele procedure opnieuw te doen. Dit houdt in dat u een nieuw paspoort dient aan te vragen en ook opnieuw een e- visum aanvraag moet doen. Uw vorige e- visum is namelijk ongeldig omdat paspoortnummer en e- visum nummer verschillen.
  • Het verschil met vele andere landen
      • In tegenstelling tot vele andere landen is het niet noodzakelijk een overnachting te hebben vastgelegd.

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op. Wij zullen u met raad en daad bijstaan.