Op safari in Kenia

Op safari in Kenia

Een van de belangrijkste redenen om naar Kenia te reizen is het maken van een safari. Logisch, gezien de vele mogelijkheden om hier de reis van je leven te maken. Kom oog in oog te staan met een giraf, maak kennis met de Masai stam en u combineert een safari Kenia moeiteloos met een bezoek aan de hoofdstad Nairobi. Hier ervaart u op de Masai-markt een festival aan kleuren. De regering van Kenia wil het toerisme in het land graag bevorderen en neemt hiervoor verschillende maatregelen. Steeds meer mensen bezoeken Kenia, ook bezoekers uit Europa. Koploper is Duitsland met meer dan 70.000 bezoekers per jaar. Het toerisme is in Kenia een belangrijke inkomstenbron en elke 11e toerist is goed voor een nieuwe arbeidsplaats. Momenteel investeert de overheid zo’n 15% van het bruto binnenlands product aan investeringen in de toeristische sector. Als u naar Kenia wilt, dan dient u een visum aan te schaffen. Reizigers met een Belgisch of Nederlands paspoort komen doorgaans in aanmerking voor een elektronisch visum, een e-visum, en hoeven daarom niet naar de ambassade om een visum aan te vragen. Kinderen tot 16 jaar zijn vrijgesteld van de visumplicht.

Steden, strand én safari

Kenia biedt ontzettend veel mogelijkheden voor het maken van een geweldige reis. De stranden zijn enorm populair én alles is betaalbaar. Het land kent een grote diversiteit aan culturen en landschappen en er zijn verschillende nationale parken. De schitterende natuur vormt een prachtig decor voor het maken van een safari. Op de website van Safari in Africa vindt u geweldige reizen.
Buiten de toeristische trekpleisters is er in Kenia nog veel meer te zien. Op het platteland bijvoorbeeld loopt het vee over straat, zie je simpele huisjes en beleef je Kenia op een geheel andere manier. De grote steden zijn ook zeker een bezoek waard en er zijn geweldige bezienswaardigheden. Nairobi, de hoofdstad en het economisch centrum van Kenia bijvoorbeeld. Andere grote steden:

-Garissa, een overwegend islamitische stad
-Kabarnet, de toegangspoort tot Lake Baringo en Lake Bogoria
-Kisumu, de belangrijkste stad van het westen, gelegen aan de oever van het Victoriameer
-Mombasa, de historische havenstad aan de kust van de Indische Oceaan
-Nakuru, hier is het Lake National Park en is een actieve vulkaan.

Een visum regelen voor Kenia

Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid van een e-visum Kenia dan dient u te voldoen aan de voorwaarden. Het reisdoel moet zakelijk of toeristisch van aard zijn en u mag maximaal 90 dagen in Kenia verblijven. Het e-visum Kenia is 90 dagen geldig en deze geldigheidsduur gaat in op het moment dat u Kenia binnen reist. Het gaat om een single entry visum en dat betekent dat u slechts eenmaal op het visum kunt binnen reizen. Het is dus niet mogelijk tussentijds het land te verlaten om bijvoorbeeld een buurland te bezoeken.
Er is ook een doorreisvisum (transit) beschikbaar. Dit visum is 3 dagen geldig en is alleen geschikt als u Kenia bezoekt op doorreis naar een andere bestemming. Wilt u in Kenia gaan werken of langer in het land verblijven dan 90 dagen, dan dient u naar de ambassade te gaan om een gewoon visum aan te vragen.

Eisen e-visum Kenia

Blijft u niet langer dan 90 dagen in Kenia, is uw bezoek toeristisch of zakelijk van aard en heeft u een Nederlands o Belgisch paspoort? U kunt dan het e-visum aanvragen. Er gelden nog enkele aanvullende eisen voor uw aanvraag:

-Geldigheid paspoort: bij aankomst nog minimaal 6 maanden
-Het e-visum dient u uitgeprint mee te nemen. Neem voor de zekerheid een extra copie mee
-Informatie over uw verblijf in Kenia. Er dient een document te worden geupload met gegevens over uw verblijf.
-Dit kan een bevestiging zijn van een resort of van een hotel als u naar Kenia gaat voor vakantie. Gaat u voor zaken dan heeft u een uitnodigingsbrief nodig van het bedrijf dat u wilt gaan bezoeken. Bezoekt u familie of vrienden in Kenia dan heeft u een uitnodigingsbrief nodig van de mensen die u gaat bezoeken
-U dient een pasfoto (in kleur) te uploaden bij uw aanvraag. Uw gezicht moet duidelijk zichtbaar zijn.

Houd er rekening mee dat u bij de aanvraag van het e-visum een bevestiging van een retourvlucht en een overnachtingsplaats nodig heeft voor de eerste nacht.
Kijk ook op de speciale pagina veelgestelde vragen e-visum Kenia.

Vraag uw e-visum Kenia tijdig aan

U dient het e-visum voor Kenia tijdig aan te vragen. Minimaal een week voor uw vertrek maar u kunt het visum ook (veel) eerder aanvragen. De geldigheidsduur van het visum gaat pas in als u Kenia binnen reist. U ontvangt het e-visum doorgaans binnen 48 uur en maximaal binnen 72 uur.
De kosten van het e-visum Kenia bedragen €79,95 per persoon. Ook de betaling van het visum kan geheel online en kan zonder credit card. U kunt onder meer betalen via Ideal en Mister Cash. De aanvraag is geheel in het Nederlands.
Let goed op de geldigheid van uw paspoort voordat u het e-visum aanvraagt. Op het moment dat u Kenia binnen reist moet deze nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Is uw paspoort niet zolang meer geldig dan dient u eerst een nieuw paspoort aan te vragen alvorens u een e-visum aanvraagt. De gegevens in beide documenten moeten namelijk 100% overeenstemmen. Start uw aanvraag voor een e-visum daarom tijdig zodat u voldoende tijd heeft uw paspoort en andere documenten te controleren