Geldigheid van het visum Laos

Visum Laos: de geldigheid

Voor bezitters van een Nederlands- of Belgisch paspoort is het verplicht een visum aan te vragen voor een reis naar Laos. Sinds juli 2019 is het mogelijk om voor vertrek een elektronisch visum aan te vragen. Het gaat hierbij om een zogenoemd Lao PDR eVisa, waarmee u voor 30 dagen in het land mag verblijven en reizen. Het e-visum voor Laos maakt het voor u makkelijker het land in te reizen bij aankomst. Met het elektronisch visum mag u binnen 60 dagen na goedkeuring, 30 dagen achter elkaar voor toeristische doeleinden in het land verblijven. U mag met dit type e-visum slechts 1 keer het land in- en uitreizen.

30 Dagen reizen visum Laos

Vanaf het moment dat uw visumaanvraag voor Laos is goedgekeurd, is uw elektronisch visum voor 60 dagen actief. Binnen deze 60 dagen mag u voor 30 dagen in Laos voor recreatie en toerisme in het land rondreizen. Bij goedkeuring van uw e-visum ontvangt u van ons binnen 3 werkdagen een eVisa Approval Letter. Deze wordt bij aankomst en vertrek gecontroleerd door de immigratiedienst op de luchthaven of bij de desbetreffende grensovergang. Wanneer u aankomt bij de Lao-Thai Friendship Bridge I grensovergang of op Wattay International Airport, dient u uw paspoort en de Approval Letter bij de hand te hebben. Zonder geldig e-visum of visum on arrival, mag de douane u de toegang tot het land weigeren.

Voordelen elektronisch visum Laos

Met de komst van het e-visum voor Laos, kunt u nu al tot 3 werkdagen voor vertrek uw visum regelen. Bij goedkeuring van uw aanvraag ontvangt u een Approval Letter, waarmee u bij aankomst versneld het land binnen kunt reizen. Wanneer u online een e-visum voor vertrek aanvraagt, kunt u zelf uw betaalmethode kiezen.

Let op: Wanneer u besluit een visum on arrival aan te vragen, dan dient u deze ter plaatse contant te betalen. Tevens dient u twee recente kleuren paspoort foto’s bij u te hebben. Er kunnen bovenop de kosten voor het visum, extra kosten in rekening worden gebracht wanneer u niet beschikt over twee pasfoto’s, u aankomt tussen 06:00 en 08:00 uur ’s ochtends, wanneer u aankomt in het weekend of aankomt op een feestdag.

Documenten aanvraag visum

Het online aanvragen van een e-visum voor Laos, kunt u via onze website binnen enkele minuten regelen. Om uw aanvraag te kunnen afronden, dient u de volgende producten aan te leveren:

  • Een kopie van uw paspoort.
  • Een recente pasfoto in kleur.
  • Traceerbaar adres van uw eerste verblijfsadres in Laos.
  • Er kan gevraagd worden naar eventuele aanvullende documenten.

Luchthaven

Mijn paspoort is verlopen

Voor uw reis dient uw paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn vanaf de dag dat u aankomt. Tevens dient uw paspoort over tenminste 1 lege visumpagina te beschikken. U dient tijdens uw reis het paspoort mee te nemen, waarvoor u de visumaanvraag heeft ingediend. Wanneer u over een dubbel paspoort beschikt, waarvan beide nationaliteiten in aanmerking komen voor een online visum, kunt u kiezen met welk paspoort u reist en het visum aanvraagt.

Wanneer uw paspoort voor vertrek verloopt of bij aankomst niet 6 maanden geldig is, dient u voor vertrek een nieuw paspoort aan te vragen. Zodra u het nieuwe paspoort ontvangen heeft, kunt u een visumaanvraag voor Laos online indienen

Nieuw visum Laos aanvragen

Het e-visum voor Laos is voor 60 dagen actief. Mocht u binnen deze 60 dagen niet gebruik maken van het elektronisch visum of het land 1 keer in- en uit zijn gereisd, dan dient u voor een volgend bezoek een nieuw e-visum of regulier visum aan te vragen.