Geldigheid NZeTA voor Nieuw-Zeeland

De geldigheid van een visum Nieuw-Zeeland

Om naar Nieuw-Zeeland te kunnen reizen, dienen reizigers met de Belgische- en Nederlandse nationaliteit te beschikken over elektronisch visum. Voor Nieuw-Zeeland gaat het om een NZeTA. Dit elektronische visum is geldig tot 2 jaar na afgifte. Binnen deze twee jaar mag u het land onbeperkt in- en uitreizen. Per reis mag u maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven, met een maximum van 6 maanden per jaar.

Elektronisch visum 2 jaar geldig

Het NZeTA is voor maximaal 24 aaneengesloten maanden geldig. Wanneer u als Belg of Nederlander niet beschikt over een geldig elektronisch visum, mag u aan boord geweigerd worden. Dit geldt voor reizigers die inchecken voor een vlucht of reizigers die per cruiseschip reizen. Bij aankomst en vertrek in het land wordt u door de immigratiedienst gecontroleerd. Ondanks een geldig NZeTA kan u om bepaalde redenen alsnog de toegang tot Nieuw-Zeeland geweigerd worden.

Geldigheid toeristenbelasting

De aanvraag van uw Electronic Travel Autority brengt nog een andere verplichting met zich mee. U dient tevens de Tourism Levy, oftewel toeristenbelasting, te betalen. Deze betaalt u gelijktijdig met de aanvraag van uw visum. De toeristenbelasting is daarmee inbegrepen in de totaalprijs.

Vlag Nieuw-Zeeland

Maximaal 90 aangesloten dagen verblijven met een visum Nieuw-Zeeland

Wanneer u beschikt over een goedgekeurd elektronisch visum voor Nieuw-Zeeland, mag u per reis maximaal 90 dagen in het land verblijven en reizen. U mag binnen deze 2 jaar onbeperkt het land in- en uitreizen, met een maximum van 6 maanden per jaar. Verblijft u langer dan 90 aaneengesloten dagen in het land, dan kunt u het land worden uitgezet of kan u een boete opgelegd worden.

Paspoort verloopt binnen 2 jaar

Verloopt uw paspoort binnen 2 jaar op het moment dat u een elektronisch visum voor Nieuw-Zeeland aanvraagt? Dan dient u bij ontvangst van uw nieuwe paspoort, opnieuw een aanvraag in te dienen voor een NZeTA voor uw reis naar Nieuw-Zeeland. Het visum is namelijk gekoppeld aan het door u opgegeven paspoort. Mocht uw paspoort binnen een jaar na uw aanvraag verlopen, dan kunt u overwegen een nieuw paspoort aan te schaffen.

Reisdocumenten

U dient voor uw reis te beschikken over een geldig paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is op de dag dat u terugreist of verder reist naar een ander land. Let op: het is niet toegestaan te reizen met een ID kaart of kopie van uw reisdocument. Het is belangrijk dat u altijd reist met het paspoort waarmee u het visum aangevraagd heeft.

Visum verlopen

Na goedkeuring van uw NZeTA aanvraag, ontvangt u een e-mail ter bevestiging. In deze e-mail staat op welke datum uw visum verloopt. Wanneer u na deze verloopdatum opnieuw naar Nieuw-Zeeland wilt reizen, kunt u geen gebruik meer van het huidige Electronic Travel Authority maken. U dient dan opnieuw een elektronisch visum voor het land aan te vragen.